Serc

Verleden

Verleden

De bouw van het stadion begon pas in 1948 want de Bossche voetbalclub BVV speelde zelf niet in Den Bosch maar in Vught(!). Op sportpark Heidelust. Toen het de Bossche gemeenteraad eindelijk begon te dagen dat de landskampioen toch wel een eigen voetbalstadion nodig had, kwam er een modern complex. In 1951 was sportpark De Vliert klaar voor gebruik. Niemand minder dan Fanny Blankers-Koen, de viervoudige olympisch kampioen van de Spelen van '48, opende het stadion.

In de jaren '70 werd een en ander verbouwd. De eretribune werd overdekt en niet veel later verschenen er rode en blauwe kuipstoeltjes. Er kwamen nog wat nieuwigheden zoals een elektronisch scorebord, lichtmasten en een heleboel hekken. Maar daar bleef het dan wel bij de daarop volgende twintig jaar.

In 1996 werd De Vliert flink onder handen genomen en eigenlijk grotendeels gesloopt. Het veld werd richting de M-side verschoven en er werd een nieuwe hoofdtribune gebouwd. En dat was het wel want het geld was op. In 1997 werd het stadion feestelijk opgeleverd.