Serc

Nieuws over

FC Den Bosch wint uit van Achilles'29

FC Den Bosch versloeg zondagmiddag 20 september Achilles’29 met 0-1. De ploeg van trainer René van Eck klom door de zege op naar de negende plek in de Jupiler League.

De Bosschenaren creëerden vele kansen, maar waren telkens niet effectief genoeg, een kwaal die de ploeg al jaren beheerst. Doelman Ter Wielen van Achilles’29 bleek telkens een sta-in-de-weg. Het was tekenend dat het Bossche doelpunt door de tegenstander werd gescoord (!). 

Bij FC Den Bosch viel Slivka, de gehuurde speler van Juventus, tijdens de tweede helft in. Hij verdeelde het spel goed en strooide al met tal van goede passes. De Bosschenaren startten in dezelfde opstelling als vorige week toen het met 2-1 van Helmond Sport won. De extra vijf minuten waren loodzwaar maar Den Bosch behaalde eindelijk weer eens een uitoverwinning.

 

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch wint van Helmond Sport

FC Den Bosch won de Brabantse derby tegen Helmond Sport met 2-1. In een goede eerste helft kwam de ploeg van René van Eck op een verdiende voorsprong na een prima getimede kopbal van Paul Beekmans. 

Twaalf minuten voor tijd was een droge knal van invaller Roel van der Sande goed voor de gelijkmaker, maar ondanks de opgevoerde druk van de Helmonders in de slotfase, wist uitblinker Arda Havar in de 91e minuut (!) met een geweldig doelpunt de wedstrijd te beslissen.

FC Den Bosch had het erg benauwd maar richtte zich toch uiteindelijk op. Het kan nu uitkijken naar de volgende wedstrijd uit in Groesbeek tegen Achilles'29. Winnen de Bosschenaren ook daar dan is er aansluiting met de subtop.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Sparta legt Den Bosch op de pijnbank

Sparta Rotterdam legde zondagmiddag 30 augustus Den Bosch op de pijnbank. Op het Kasteel werd het maar liefst 5-2, een povere afspiegeling van de vele kansen die Sparta kreeg van een amateuristisch spelend Den Bosch. 

Vooral in de verdediging was het huilen geblazen. Sparta kreeg om de twee minuten kans op kans die het dan ook in de eerste tien minuten twee keer verzilverde. Langedijk scoorde in de vierde minuut en twee minuten later kon Stokkers keeper Heemskerk verschalken.

Trainer René van Eck wisselde al na twintig minuten Jeremy Fernandes voor Jordy van der Winden die op linksachter ging spelen waardoor Ayrton Statie op rechts werd geposteerd. Jordy Thomassen maakte zowaar in de vijfentwintigste minuut de aansluitingstreffer door in een rebound de bal op simpele manier in te tikken. FC Den Bosch leek wat terug te kunnen doen maar de strafschop van Verhaar ('39)  maakte daar een einde aan.

Van Eck bracht in de rust de Duitser Dennis Pozder in de ploeg voor Malcolm Esajas en Thomassen werd op '10' geplaatst. Deze wisselingen brachten echter geen soelaas. Integendeel, Sparta kreeg weer kans op kans waar het slordig mee omging.

Toch liepen de Rotterdammers uit naar 5-1 door doelpunten van Verhaar ('53) en Brogno ('71). Den Bosch werd vernederd ondanks een late tegentreffer van Furghill Zeldenrust in de drieëntachtigste minuut. Alle wisselingen ten spijt vóór en tijdens de wedstrijd weet Van Eck de ploeg niet op gang te krijgen. Den Bosch staat nu op de zestiende plaats in de Jupiler League.

bron: fcdbfans.nl

Trainer Rene van Eck wisselt weer veel spelers

Trainer Rene van Eck van FC Den Bosch wisselt voor de uitwedstrijd bij Sparta weer veel spelers in zijn selectie na de onnodige thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles op maandagavond 24 augustus. Het werd toen 2-4 voor de Eagles. 

Verdediger Tim Hofstede viel geblesseerd uit op de training van vrijdag 28 augustus. Hij zou vermoedelijk ook zonder die blessure zijn basisplaats kwijt zijn geraakt aan nieuweling Sven Verlaan. Het zag er tijdens de vrijdagtraining ook naar uit dat Joey Belterman op de reservebank zal beginnen in Rotterdam ten gunste van Maarten Boddaert.  

Van Eck leek ook te overwegen om de Duitser Dennis Pozder weer in de aanval te positioneren in plaats van Jordy Thomassen en om rechtsback Jeremy Fernandes te vervangen door Daan Disveld. Deze tactische wisselingen pakten goed uit na de vorige nederlaag tegen FC Volendam. De coach wisselde wel vijf spelers en FC Den Bosch won zowaar met 3-0 van koploper FC Emmen.

Het is te hopen dat dit op zondag 30 augustus op Het Kasteel in Rotterdam tegen Sparta weer werkt. Den Bosch staat weer in de kelder van de Jupiler League. FC Den Bosch heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen de selectie behoorlijk gewijzigd. Trainer Van Eck zei dat de club nu een sterker team heeft dan de voorafgaande jaren. 

Die boude bewering wordt na twee nederlagen en een gelijkspel vooralsnog gelogenstraft. De Bossche club zal nu echt overwinningen op rij moeten binnenhalen, wil het de voorgenomen ambities waarmaken.

bron: bd.nl

FC Den Bosch geeft te gemakkelijk goals weg

Go Ahead Eagles heeft maandagavond op eenvoudige wijze gewonnen van FC Den Bosch. Er was maar één ploeg die echt wilde winnen en dat was Go Ahead Eagles, aldus trainer René van Eck na afloop van de wedstrijd die met 2-4 werd verloren. Go Ahead Eagles speelde met rouwbanden ter nagedachtenis aan de overleden clubicoon Cees van Kooten.

Hoewel Den Bosch als eerste de score opende, was het toch Go Ahead Eagles dat uiteindelijk drie punten mee naar huis wist te nemen. Arda Havar (19') zorgde voor de 1-0 maar al snel wisten Jerry van Ewijk (25') en Bart Vriends (37') er 1-2 van te maken. 

Toen in de 62e minuut een handsbal van Jeremy Fernandes binnen de zestien leidde tot een strafschop die onberispelijk werd binnengeschoten door Leon de Kogel, was het over en uit met FC Den Bosch. Orhan Dzepar maakte de voorsprong nog groter voor Go Ahead door er 1-4 van te maken (74'). Furghill Zeldenrust zorgde in de 81e minuut voor de 2-4 eindstand.

Trainer Van Eck zei na afloop ervan te balen dat de tegenstander zo gemakkelijk aan zijn tegentreffers kon komen. Van de euforie na de overwinning tegen FC Emmen is niets meer over. De ploeg zal voor iedere wedstrijd hard moeten bikkelen.

bronnen: fcdenbosch.nl/fcdbfans.nl/bd.nl/omroepbrabant.nl
foto: ga-eagles.nl

FC Den Bosch wint van FC Emmen in enerverend thuisduel

FC Den Bosch won vrijdagavond 21 augustus met 3-0 van koploper FC Emmen in een thuiswedstrijd. Daarmee werd de valse start van het nieuwe seizoen met een gelijkspel en verlies gedeeltelijk gecompenseerd. Trainer René van Eck had de selectie op vele plekken gewijzigd en dat loonde zich uit. In De Vliert zagen drieduizend toeschouwers vooral in de tweede helft een ontketend Den Bosch.

Spits Jordy Thomassen opende in de eerste helft met een kopbal de score. Het was nieuweling Arda Havar die na rust de bevrijdende tweede treffer maakte. Havar speelde nota bene vorig seizoen nog voor derdeklasser Lunet uit Vught. Het derde doelpunt was een strafschop genomen door Malcolm Esajas.

Van Eck had zijn ploeg op wel vijf plekken gewijzigd ten opzichte van de selectie die vorige week met 2-0 van FC Volendam verloor. Een trainer met een winnend team krijgt altijd gelijk. Of dat gelijk ook opgaat voor de komende thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, is nog maar de vraag. Om maar een oud spreekwoord van stal te halen: 'Eén zwaluw maakt nog geen zomer.'

bron: omroepbrabant.nl
foto: Henk van Esch

Fans vieren 50 jaar FC Den Bosch met fakkels

Voetbalclub FC Den Bosch bestaat sinds dinsdag 18 augustus precies vijftig jaar. Dat heugelijk feit wilde een honderdtal supporters niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij stonden daarom met brandende fakkels dinsdag om 22.00 uur aan de Zuidwal. Daarmee wilden ze aangeven dat hun club net zoals de vestingmuren van Den Bosch onneembaar is.

Toestemming van de gemeente voor deze actie hadden de fans niet gevraagd. Waarschijnlijk was dan geen goedkeuring gegeven, is de mening van de fans. De fakkelactie kreeg daarom weinig ruchtbaarheid en werd alleen mondeling doorgegeven. De officiële feestelijkheden zijn pas in november. Dan wordt het jubileumduel gehouden met een team van oud-spelers zoals Ruud van Nistelrooy en Theo Lucius.

bronnen: bd.nl/omroepbrabant.nl

Onnodig Verlies FC Den Bosch tegen FC Volendam

FC Den Bosch kan vooralsnog de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken in de start van de nieuwe competitie. Aan De Dijk in Volendam sprong de gelijknamige FC beter om met zijn kansen. Het werd 2-0. FC Den Bosch staat nu weer in de onderste regionen van de Jupiler League, een plek die het vorig seizoen ook al zo vaak innam. En weer miste de ploeg van trainer Van Eck opgelegde kansen.

Zelfs een manmeer situatie kon de ban niet breken ten gunste van de Bosschenaren. Rafik el Hamdi werd in 75ste minuut van het veld gestuurd na een grove overtreding op Ayrton Statie. Maar een kwartier daarvoor had Jack Tuyp al de 1-0 voor Volendam gemaakt. Ver in blessuretijd besliste Kevin van Kippersluis de wedstrijd. Kreeg FC Den Bosch geen loon naar werken? Dat telt niet in het voetbal, alleen doelpunten.

bron: fcdenbosch.nl

Gelijkspel openingsduel FC Den Bosch in het nieuwe seizoen

FC Den Bosch heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-2 gelijk gespeeld tegen een sterk Fortuna Sittard. Het is de negende keer op rij dat de Bossche club een openingsduel niet winnend afrondde. Na een sterke beginfase van de Limburgers nam FC Den Bosch na twintig minuten een voorsprong door een fraaie treffer van Joey Belterman. Dat was echter van korte duur want binnen 60 seconden was het al weer 1-1 door Lars Hutten.

Kort voor rust leidde een inschattingsfout op de vleugel tot een onfortuinlijke 1-2, toen Dalian Maatsen met een klutsbal in eigen doel schoot. Na rust kreeg Fortuna binnen twee minuten kans op de 1-3. De strafschop werd echter door keeper Kees Heemskerk gestopt. Nadat Tim Hofstede uit een hoekschop de verdiende gelijkmaker binnen schoot, kregen beide ploegen veel kansen om de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen, maar paal en pech waren een sta in de weg voor succes.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Alweer versterking FC Den Bosch met Arda Havar en Juan

Vlnr: Juan, Fred van der Hoorn, Arda Havar

FC Den Bosch heeft zich weer versterkt met twee spelers.  Aan de selectie zijn Arda Havar en Juan José Serrano de la Cruz Vidal toegevoegd. Beide spelers doorliepen een succesvolle stage bij de Bossche club.

Arda Havar (28) is een aanvallend ingestelde speler die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan. Havar is geboren op 6 september 1986 in Den Bosch. Hij tekende een contract voor één seizoen met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog één seizoen.

Juan José Serrano de la Cruz Vidal (21) is een middenvelder die in Spanje is geboren op 17 januari 1994. Hij speelde onder meer voor Málaga CF (SPA) en Aston Villa (ENG). Juan is een éénjarig contract overeengekomen met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog twee seizoenen.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint oefenduel van Excelsior

FC Den Bosch wist zaterdag 25 juli in eigen huis te winnen van Excelsior uit de eredivisie. Na een doelpuntloze eerste helft werd er binnen tien minuten in de tweede helft gescoord door aanvaller en comeback kid Furhgill Zeldenrust.

Na een mooie steekpass van Malcolm Esajas wist Zeldenrust de bal over de doelman van Excelsior te stiften. Even later waren er nog kansen voor Denis Pozder en de ingevallen Orlando Smeekes. Maar beiden kwamen niet tot scoren. De eindstand bleef staan op 1-0.

Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch in Timmermans Infra Stadion De Vliert alweer haar laatste oefenwedstrijd in aanloop van het komend voetbalseizoen. Het Belgische Lierse SK is dan de tegenstander. Aftrap is om 20:00 uur.

bron: fcdenbosch.nl

Moreno Rutten verlaat FC Den Bosch voor VVV Venlo

Moreno Rutten

Moreno Rutten verlaat FC Den Bosch. De 22-jarige rechtsback uit Engelen gaat transfervrij over naar VVV Venlo. Bij die club wordt hij de opvolger van Guus Joppen die naar Willem II vertrekt. Rutten verkoos de Noord-Limburgse club boven een transfer naar NAC Breda.

Bij NAC stond hij serieus in het vizier. Rutten had afgelopen week nog een gesprek met NAC. Rutten speelde afgelopen drie seizoenen bij FC Den Bosch. De fans kozen hem herhaaldelijk tot speler van de maand. Hij gaat een tweejarig contract aan met VVV Venlo.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Edward Van Wonderen nieuwe algemeen directeur FC Den Bosch

Edward van Wonderen

Edward Van Wonderen treedt aan als algemeen directeur bij FC Den Bosch. Woensdag 24 juni zal hij officieel in de Vliert worden gepresenteerd. Zijn benoeming valt samen met de hernieuwde samenwerking tussen het bedrijf Schouten & Nelissen en FC Den Bosch.

Schouten & Nelissen gaat de Bossche voetbalclub organisatorisch begeleiden om het klaar te stomen voor de gang naar de eredivisie. Daar hoort ook de aanstelling van een algemeen directeur bij. FC Den Bosch is niet gebaat met alleen maar geld, maar moet ook inhoudelijk worden ondersteund.  

In 2011 werd Van Wonderen algemeen directeur bij PEC Zwolle. Hier vertrok hij na een verschil in inzicht in oktober 2014. Daarna was hij in 2015 zeer kort werkzaam als commercieel directeur bij De Graafschap. Bij FC Den Bosch moet Van Wonderen het beleidsplan 2015-2018 gaan uitvoeren en de club organisatorisch klaar maken voor de stap naar de eredivisie.

Van Wonderen is een voetbalbestuurder en broer van oud-voetballer Kees van Wonderen. Al vanaf 2000 is hij werkzaam geweest bij verschillende voetbalclubs. Hij was van 2000 tot 2008 werkzaam bij Feyenoord. In de periode tussen 2008 en 2011 op interim basis bij FC Twente, Vitesse, FC Utrecht, NAC Breda en NEC Nijmegen.

bronnen: wikipedia.org/bd.nl/fcdenbosch.nl
foto: Wikimedia Commons

Schouten & Nelissen wil FC Den Bosch naar hoger plan brengen

Paul Beekmans

De ambities van FC Den Bosch zijn voor het komend seizoen op het hoogste niveau denkbaar neergezet: niets anders dan de terugkeer naar de eredivisie. Daarin gaat het bedrijf Schout & Nelissen een hoofdrol spelen.

Het bedrijf uit Zaltbommel is gespecialiseerd in talentontwikkeling van onder meer organisaties en heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Bossche voetbalclub. In het verleden was het ook shirtsponsor van FC Den Bosch. Schouten & Nelissen en de familie Schouten zijn geen onbekenden van FC Den Bosch. Oprichter Jan Schouten was zelf voorzitter van FC Den Bosch (van 1995-2000) en sponsorde jarenlang. Hij is nog altijd erevoorzitter.

De club is zich de laatste weken aan het versterken en heeft nu ook oud-speler Paul Beekmans aangetrokken. De middenvelder speelde na FC Den Bosch bij Cambuur, Gold Coast United, Almere City en Eindhoven en keert nu terug op amateurbasis.

bronnen: bd.nl/fcdenbosch.nl
foto: Wikimedia Commons

Vleugelaanvaller Malcolm Esajas komt naar FC Den Bosch

Malcolm Esaja

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Malcolm Esajas (28) over een eenjarig contract. De vleugelaanvaller komt, onder voorbehoud van de medische keuring, transfervrij over van ADO Den Haag. Malcolm Esajas is geboren op 13 juli 1986, in Amsterdam. Esajas maakte zijn debuut als profvoetballer in het seizoen 2009-2010, voor MVV Maastricht.

De aanvaller werd na vier seizoenen in Limburg te hebben gespeeld in de zomer van 2013 overgenomen door ADO Den Haag, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan RKC Waalwijk. Esajas speelde tot op heden 149 competitiewedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 33 keer tot scoren kwam.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

De KNVB heeft het definitieve competitieprogramma van de Jupiler League 2015-2016 gepresenteerd. FC Den Bosch opent het nieuwe seizoen op vrijdag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De eerste uitwedstrijd staat op vrijdag 14 augustus gepland, wanneer de ploeg van trainer/coach René van Eck op bezoek gaat bij FC Volendam. In totaal speelt FC Den Bosch thuis dertien keer op vrijdag, één keer op zondag en vier keer op maandag. Uit spelen de Bosschenaren elf keer op vrijdag, vier keer op zondag en drie keer op maandag. De competitiewedstrijden op zaterdag zijn alle komen te vervallen. 


Omdat de Jupiler League komend seizoen uit negentien clubs bestaat, heeft FC Den Bosch vanwege het oneven aantal teams twee competitieweekenden vrijaf. In competitieronde tien en negenentwintig is FC Den Bosch vrij geroosterd. Op carnavalsmaandag speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles en met Pasen wordt er dit seizoen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet gevoetbald. 

FC Den Bosch sluit seizoen 2015-2016 af met een uitwedstrijd tegen Jong Ajax, op vrijdag 29 april.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch trekt middenvelder Niek Vossebelt aan

Niek Vossebelt

De stroom aan spelers die FC Den Bosch binnenhaalt houdt niet op. De nieuwste speler heet Niek Vossebelt die voor twee seizoenen voor de Bossche club uit zal komen. De 23-jarige middenvelder komt, onder voorbehoud van de medische keuring, transfervrij over van FC Emmen.

Niek Vossebelt is geboren op 8 augustus 1991, in Harderwijk. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Zwolle en maakte in het seizoen 2009-2010 zijn debuut in het betaalde voetbal.

Na afloop van dat jaar vertrok de middenvelder naar Willem II, om daar vervolgens vier seizoenen te spelen. Met de Tilburgers maakte hij twee promoties mee naar de eredivisie.

Afgelopen seizoen kwam Vossebelt uit voor FC Emmen. Met de Emmenaren bereikte hij de halve finale van de Jupiler Play-Offs. Vossebelt heeft tot op heden 138 competitiewedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij tot 13 treffers kwam.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Wikimedia Commons

Nog meer nieuwe aanwinsten bij FC Den Bosch

Orlando Smeekes
Sven Verlaan
Kadeem Pantophlet
Furghill Zeldenrust

FC Den Bosch blijft zich versterken voor het komend seizoen. Een oud-speler keert terug, Furghill Zeldenrust maar de anderen zijn echt nieuw zoals een boomlange oud-basketballer.

Orlando Smeekes
FC Den Bosch contracteerde Orlando Smeekes (33) voor één jaar met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog één seizoen. De vleugelaanvaller komt transfervrij over van zondag topklasser WKE.

Orlando Smeekes is geboren op 28 december 1981, in Amsterdam. Smeekes begon zijn professionele voetballoopbaan in het seizoen 2000-2001 bij Telstar. Daarna volgden FC Volendam, TOP Oss, Helmond Sport en Go Ahead Eagles. 

In de zomer van 2008 maakte Smeekes de overstap naar Duitsland en kwam hij achtereenvolgens uit voor Stuttgart Kickers, FC Carl Zeiss Jena en SV Wehen Wiesbaden. Daarna maakte hij de overstap te maken naar Maritzburg United in Zuid-Afrika. 

Sinds november 2014 speelde Smeekes bij de amateurs van WKE in de zondag topklasse. De vleugelspits komt tot op heden in totaal tot 296 competitieduels, waarin hij 66 keer wist te scoren: bijna 1 op de 5 duels. Er spelen 19 clubs in de Jupiler League. FC Den Bosch zal in de competitie 38 keer aantreden. Als Smeekes zijn moyenne behoudt, zal hij 7,5 keer tot scoren komen. Jammer genoeg weten we zijn aantal doorslaggevende assists niet.

Sven Verlaan
FC Den Bosch blijft zich versterken met nieuw bloed. Nu heeft de Bossche club een overeenstemming bereikt met de 21-jarige verdediger Sven Verlaan. Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen. FC Den Bosch behoudt wel de optie tot verlenging van het contract voor nog één seizoen. Sven Verlaan komt transfervrij over van Jong FC Twente, onder voorbehoud van de medische keuring die een dezer dagen zal plaatsvinden.

Kadeem Pantophlet
FC Den Bosch heeft een opmerkelijke speler aan haar selectie toegevoegd. De bijna twee meter lange oud-basketballer Kadeem Pantophlet draagt in het nieuwe seizoen de Bossche kleuren. Hij tekent voor één jaar. 

De 24-jarige Pantophlet kent een bijzondere sportcarrière. De in Utrecht geboren spits speelde tot de B-jeugd voor voetbalclub Theole uit Tiel. Daarna stapte hij over naar basketbal. Hij werd in 2009 nog Europees kampioen basketbal met het Nederlands team onder 20.

Pantophlet speelde onder meer voor de Bossche basketbalclub EiffelTowers. Met het Nederlands team onder 20 werd hij Europees kampioen. Daarna stak hij de oceaan over om in de Verenigde Staten te basketballen. Maar na twee seizoen te hebben gespeeld voor Pittsburgh, trok hij toch weer zijn voetbalschoenen aan. De afgelopen twee seizoenen droeg hij tenue van het collegeteam van Duquesne University. 

Pantophlet was bij Duquesne University aanvaller. Met zijn lengte kan hij een doorslaggevende rol spelen bij dode spelmomenten in het 16 meter gebied van de tegenstander.

Furghill Zeldenrust
Furghill Zeldenrust is terug op het oude nest. FC Den Bosch heeft hem voor een jaar aangetrokken. De vleugelaanvaller (25) komt transfervrij over van Dynamo Dresden (Dui) en zal zich per 1 juli bij de selectie van FC Den Bosch voegen.

Beide partijen gaan een contract voor één seizoen aan. Zeldenrust speelde bij FC Den Bosch in het seizoen 2013-2014. Hij was toen hij voor de periode van een jaar gehuurd van RKC Waalwijk.

bronnen: fcdenbosch.nl/omroepbrabant.nl
foto's: fcdenbosch.nl/Henk van Esch/Wikimedia Commons

 

 

FC Den Bosch uitgenodigd om te oefenen tegen Celtic FC

FC Den Bosch is uitgenodigd door de Schotse kampioen Celtic FC om op woensdag 1 juli een oefenduel tegen hen te spelen, in Schotland. Het duel wordt gespeeld op St. Mirren Park (Greenhill Road) in Paisley, nabij Glasgow. De Bossche club krijgt een unieke kans zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. 

Beide ploegen kwamen met elkaar in contact via Tony Bonnar, directeur bij Innovator Sports. Hij is een goede bekende van FC Den Bosch. Bonnar en FC Den Bosch kwamen met elkaar in contact in 2011 toen de Bossche club in Engeland een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Charlton Athletic FC uit Londen.

Celtic FC bereidt zich voor op de kwalificatieduels voor de Champions League 2015-2016.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch versterkt zich voor het nieuwe seizoen

Dalian Maatsen

FC Den Bosch heeft centrale verdediger Dalian Maatsen aangetrokken. De verdediger (21) komt transfervrij over van MVV Maastricht en zal zich per 1 juli bij de selectie van FC Den Bosch voegen. Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen.

Verder heeft de club overeenstemming bereikt met zowel Ayrton Statie als Bassou Boulghalgh over de verlenging van hun contracten met één seizoen. De samenwerking met beide spelers liep aan het einde van dit seizoen af, maar is nu verlengd tot de zomer van 2016.

Daarnaast schijnt de Bossche club weer interesse te hebben in oud-speler Furghill Zeldenrust. Zeldenrust werd vorig seizoen gehuurd van RKC Waalwijk. Hij vertrok naar Dynamo Dresden maar komt zelden aan spelen toe.

bronnen: fcdenbosch.nl/bd.nl/fcdbfans.nl
foto’s: fcdenbosch.nl

Nieuwe aanwinsten voor FC Den Bosch

Daan Disveld
Denis Pozder

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Daan Disveld (21) over een tweejarig contract. De rechter vleugelverdediger komt, onder voorbehoud van de medische keuring, transfervrij over van N.E.C. Nijmegen.

Eerder deze week heeft FC Den Bosch de Duitse spits Denis Pozder (25) aangetrokken. De linksbenige aanvaller komt transfervrij over van Wegberg-Beeck (Dui) en zal zich per 1 juli bij de selectie van FC Den Bosch voegen. Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen.

bron: fcdenbosch.nl
foto's: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch eindigt competitie met gelijkspel tegen Almere City

FC Den Bosch sloot het seizoen 2014-2015 af op een zestiende plaats. De ontmoeting met Almere City eindigde vrijdagavond met veel doelpunten. Het werd 3-3. In de 65e minuut tekende Lurling aan voor de gelijkmaker. Met dat doelpunt werd Lurling topscorer aller tijden van FC Den Bosch. 

Als het aan Anthony Lurling ligt, speelt hij ook volgend jaar nog een seizoen voor FC Den Bosch. Na afloop werd afscheid genomen van Justin Tahapary die gekozen heeft voor een maatschappelijke loopbaan. Ook werd afscheid genomen van het Italiaanse trio Filippo Penna, Edoardo Ceria en Elvis Kabashi.

bronnen: fcdenbosch.nl/omroepbrabant.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest kansloos van MVV

FC Den Bosch verloor opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer werd tegen MVV - ondanks uitstekend keeperswerk van Bruno Appels - met 3-0 verloren. Het ontbeerde FC Den Bosch voorin aan effectiviteit en wilskracht waardoor het uiteindelijk verdiend met 3-0 verloor. Vaste keeper Kees Heemskerk was ziek was geworden en daarom speelde Bruno Appels weer eens in de basis. Ook voor Darren Maatsen was er een plaats in de basis. Hij kwam zijn jongere broer bij MVV tegen. 

Direct vanaf de start liet MVV merken nog iets van deze laatste thuiswedstrijd te willen maken. MVV ging gaandeweg meer druk naar voren zetten, maar het was de uitstekend keepende Appels die FC Den Bosch voor een achterstand behoedde. Ook in de tweede helft was het Appels die MVV van het scoren afhield. Dat kon niet blijven door gaan en zo geschiedde. Invaller Veldmate mocht volkomen vrijstaand inkoppen en zelfs Appels had hierop geen antwoord: 1-0. 

Daarna kreeg FC Den Bosch de beste kans op een doelpunt. Lurling onderschepte een verkeerde pass en ging op het doel af met één verdediger voor zich en met afspeelmogelijkheden op Maatsen en Belterman. Belterman kreeg de bal maar hij raakte de paal.  Daarna maakte scheidsrechter Dieperink het voor Den Bosch nog erger. Ten onrechte kreeg Barry Maguire een rode kaart na een vermeende overtreding op Brouwers die zeker niet geraakt werd. De penalty werd door Smeets echter op de lat geknald. 

Even later mocht hij op negen meter voor het doel de bal met een volley in het doel schieten: 2-0. In de laatste minuut scoorde Vorthoren ook nog de 3-0 in drie pogingen. Ondanks deze uitslag was Bruno Appels de beste speler van FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl 
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest van futloze kampioen NEC

FC Den Bosch verloor van kampioen NEC dat op halve kracht de wedstrijd met 1-3 naar zich toehaalde. NEC leek er weinig zin in te hebben en was misschien al in gedachten bezig met de eredivisie van het komend seizoen. Den Bosch was op zoek naar eerherstel maar kon echter niet voorkomen dat de Nijmegenaren voor rust al op 0-2 stonden. Balverlies en fouten van FC Den Bosch werden afgestraft.

Na rust ging de ploeg van coach van Eck op zoek naar de aansluiting en was Lurling daar dicht bij. Helaas knalde hij eerst tegen de paal en werd daarna een treffer voorkomen door goed keeperswerk van Vanhamel. Elvis Kabashi maakte uiteindelijk toch de aansluitingstreffer door van afstand de bal erin te poeieren. Het mocht echter niet baten want in de slotfase besliste Navarone Foor de wedstrijd door de 1-3 te maken.

Doordat Telstar met 5-0 won van hekkensluiter RKC Waalwijk wisselden FC Den Bosch en Telstar van positie in de Jupiler League. Den Bosch staat nu op plek 16. Nog twee wedstrijden te gaan en dan snel vergeten dit seizoen.

bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch zakt steeds dieper in het moeras

FC Den Bosch zakt steeds verder in het moeras. Zaterdagmiddag 18 april verloor het kansloos met 2-0 van De Graafschap. Daardoor zakt het verder in de Jupiler League naar de vijftiende plaats. De Bosschenaren grossierden in balverlies, en het was aan het matige spel van de thuisploeg te danken dat het bij slechts 2-0 bleef. Slechts twee op de drie passes kwam aan bij de Bosschenaren en dan wordt het lastig om een wedstrijd te winnen.

De Graafschap sprong slordig om met de kansen. Een hoekschop werd binnengekopt en even later werd de score verdubbeld na een onnodig weggegeven strafschop. FC Den Bosch kan zondag nog door Telstar worden ingehaald en zakt dan naar de zestiende plek. Het is echt een armzalig seizoen geworden, maar gelukkig is de competitie over enkele wedstrijden voorbij. Over en sluiten.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch gaat niet verder dan een armetierig gelijkspel

FC Den Bosch voegde vrijdagavond 10 april weer een punt toe in een armetierige wedstrijd tegen Jong PSV. De eerste helft was slaapverwekkend, in de tweede helft kreeg Den Bosch te weinig. In de eerste helft schoot FC Den Bosch precies één keer tussen de palen, maar dat was een makkelijke prooi voor de doelman. Jong PSV miste op zijn beurt een opgelegde kans voor open doel.

De tweede helft was aantrekkelijker voor de bijna vierduizend toeschouwers. Ceria en Boulghalgh testten de keeper met afstandschoten die uiteen spatten op de lat. Tussendoor had Jort van der Sande de Bosschenaren met een prachtige kopbal op 1-0 gezet.

De gasten uit Eindhoven kwamen echter toch op gelijke hoogte, toen Maarten Boddaert een overtreding in het strafschopgebied maakte. De penalty werd feilloos ingeschoten. Vlak voor tijd kon Jordy Thomassen de drie punten binnenhalen, maar zijn schot ging rakelings langs.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Bloedeloze wedstrijd in Fortuna Sittard Stadion

FC Den Bosch en Fortuna Sittard zijn er in een bloedeloze wedstrijd op Tweede Paasdag niet in geslaagd een doelpunt te maken. De wedstrijd eindigde zoals hij begon en eigenlijk zat er voor beide ploegen ook niet veel meer in. Er kwam weinig publiek opdagen voor de laaggeplaatste ploegen.

In de eerste helft was het Fortuna dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam, maar doelman Kees Heemskerk kon de openingstreffer tegenhouden. Na rust had FC Den Bosch één hele goede kans toen Jort van der Sande op een assist van Darren Maatsen het doel op een haar na miste. Daar bleef het bij en werden de punten gedeeld.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

De revanche op FC Oss werd nota bene gedwarsboomd door een oud-speler van FC Den Bosch: Istvan Bakx. Bakx scoorde twee keer en ook de winnende goal. In Oss eindigde deze Brabantse derby met 2-1. Voor FC Den Bosch staat eigenlijk niks meer op het spel. Het is een verloren seizoen. Alleen een revanche op FC Oss vanwege de 0-1 thuisnederlaag in november vorig jaar zou van belang kunnen zijn. Helaas.

Toch kwam FC Den Bosch heel erg sterk uit de startblokken. Goed combinatiespel en druk zetten, resulteerde in een vroege goal van Ayrton Statie met een mooie assist van Barry Maguire. Na deze openingstreffer ging Den Bosch op zoek naar meer, maar doelman Koopmans van Oss voorkwam dat. Toen de Bossche storm luwde, nam FC Oss het heft in handen en in de 26ste minuut maakt Istvan Bakx de gelijkmaker.

Na rust was het gedaan met FC Den Bosch. De ploeg schiep nauwelijks kansen en was eigenlijk louter en alleen gericht op tegenhouden. Dat moest wel mis gaan. Na balverlies op het middenveld kwam de bal bij Bakx die de trekker overhaalde. Ondanks een slotoffensief en een driemanswissel van trainer Van Eck kon Den Bosch geen vuist maken en verloor het andermaal van FC Oss.

bron: fcdenbosch.nl

Kort nieuwsflitsen over FC Den Bosch

Spitsenprobleem
Ayrton Statie van FC Den Bosch zal als linkerspits spelen in de beladen Brabantse derby tegen FC Oss op zaterdag 4 april. Jort van der Sande en Joey Belterman zijn uitgeschakeld vanwege blessures. Jordy Thomassen is de centrale spits.

Stil rondom Bruno Appels
Keeper Bruno Appels is op zoek naar een nieuwe werkgever in Nederland of België. Sinds de komst van Kees Heemskerk is Appels niet meer in gekomen. Vanuit de leiding van FC Den Bosch is het erg stil over een eventuele verlenging van een contract.

Operatie Alexander Mols
Aanvaller Alexander Mols heeft donderdag 2 april een operatie ondergaan aan de kruisbanden van zijn knie. De revalidatie zal zeker een maand of acht in beslag nemen.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Anthony Lurling wil nog een jaar bij FC Den Bosch

Anthony Lurling wil nog een jaar doorspelen bij FC Den Bosch. Althans als de club er ook zo over denkt. De kans is dus bijna 100 procent wat betreft de routinier. Hij zal er binnenkort een gesprek over hebben met Fred van Hoorn, manager voetbalzaken van FC Den Bosch. Lurling zei dit alles na afloop van de verloren wedstrijd tegen Roda JC.

Het feit dat FC Den Bosch uitgesloten is van de play offs en de twaalfde plek bezet in de competitie, speelt zeker een rol bij de ambitieuze Lurling. Hij wilde met zijn oude club promoveren naar de eredivisie. Dat kan zomaar gebeuren in het nieuwe seizoen.

bron: fcdbfans.nl

René van Eck wil snel duidelijkheid hebben over zijn positie

René van Eck wil duidelijkheid krijgen van FC Den Bosch of hij volgend seizoen nog trainer is. En als het kan, zou hij dat graag nog vóór 1 april horen van de clubleiding. Van Ecks contract zou automatisch worden verlengd als FC Den Bosch zich zou plaatsen voor de play-offs. Maar dat kan de club gezien de huidige stand in de Jupiler League (13) gevoeglijk vergeten.

Beide partijen zouden in dat geval aan tafel gaan zitten, maar dat is nog niet gebeurd. Volgens van Eck is iedereen gebaat bij duidelijkheid, vooral voor de spelers. En hijzelf natuurlijk ook.

bron: bd.nl

Andere sponsornaam voor stadion De Vliert

Stadion De Vliert van FC Den Bosch krijgt volgend seizoen een andere sponsornaam. Nu draagt het stadion nog de naam van kapperketen Brainwash maar volgend seizoen zal het Timmermans Infra stadion de Vliert heten. Het bedrijf Timmermans Infra uit Nuland is een aannemer in de aanleg van kabels en leidingen. De tijdsduur van het sponsorschap bedraagt minimaal één seizoen.

Financieel ziet het er niet al te best uit voor FC Den Bosch. De club staat onder verscherpt toezicht van de KNVB en is ingedeeld in Categorie 1. De inkomsten staan onder druk vanwege dalende sponsor- en tv-gelden.

bron: bd.nl

FC Den Bosch verliest nipt van Roda JC

FC Den Bosch leed tegen Roda JC de tweede nederlaag in zes dagen tijd. In de Vliert gingen de Limburgers met de punten aan de haal door met 0-1 te winnen en stond de ploeg van trainer René van Eck weer met lege handen. Van Eck kon weer beschikken over de herstelde Lurling, maar passeerde op het middenveld vaste kracht Barry Maguire. Zijn plaats werd ingenomen door Boulghaigh. Als linksback verkoos Van Eck Ayrton Statie boven Mats van Huijgevoort.

Al na 23 seconden kreeg Darren Maatsen een uitstekende pass van Jort van der Sande, maar de geplaatste kopbal eindigde precies op de paal. Jort van der Sande zelf mocht het tien minuten later nogmaals proberen. Hij omspeelde de Roda-doeman Bram Verbist, maar zijn schot werd geblokt door Arjan Swinkels.

Den Bosch kwam dus erg sterk uit de startblokken, maar kon de kansen niet verzilveren. Door een fortuinlijke achterwaartse kopbal in de 32e minuut werd Danny Schreurs de matchwinner. De treffer kwam eigenlijk uit het niets, toen de tumultueuze beginfase enigzins geluwd was.

Roda probeerde vervolgens FC den Bosch onder druk te zetten, maar de Bossche ploeg hield goed stand en bovendien waren de geboden mogelijkheden voor Frank Demouge en Ard van Peppen niet aan hen besteed. Na de theepauze kwamen de ploegen ook weer sterk uit de kleedkamers en waren over en weer kansen. Van der Sande zette met een fijne steekpass Darren Maatsen vrij voor het doel, maar opnieuw raakte hij de paal. Daar bleef het dan wel bij. Nog zeven duels te gaan en is een verloren seizoen voorbij.

bronnen: fcdenbosch.nl/bd.nl

FC Den Bosch finaal onderuit in Venlo: 4-0

De laatste strohalm voor de play offs werd niet door de spelers van FC Den Bosch gepakt. In De Koel in Venlo werd kansloos verloren met 4-0. En dat kunnen de Boschenaren zichzelf aanrekenen.

Op 15 augustus 2014 won FC Den Bosch met 2-0 van Venlo, maar de ploeg lijkt er niet meer in te geloven. Er moet gaandeweg iets zijn gebeurd met het zelfvertrouwen, de mentale veerkracht en weerbaarheid is eruit. Zelfs een trainingswissel mocht niet baten.

Al na vier minuten stond het op 1-0 door een doelpunt van Melvin Platje. Aziz Khalouta maakte binnen het kwartier de 2-0, nadat Kees Heemskerk een van richting veranderd schot niet goed kon wegwerken. Platje maakte de 3-0 na een goede steekpass.

Na de theepauze kwam FC Den Bosch iets beter voor de dag. Werklust was er wel, maar dat was niet genoeg: VVV was gewoon een paar maatjes te groot. Tien minuten na rust kopte Van Crooij via de onderkant van de lat de 4-0 binnen. 

Het is over en uit voor dit seizoen. Nog acht wedstrijden te gaan en dan begint de zomerstop. Een trieste afloop met zorgen voor de club op financieel en sportief gebied.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch heeft zichzelf een meer dan goede dienst bewezen door thuis van Jong FC Twente met 2-0 te winnen. Zo houdt de Bossche club nog zicht op de periodetitel en daarmee deelname aan de play offs. FC Den Bosch boekte de tiende competitiezege in 29 gespeelde wedstrijden. In de Vliert werd een weinig verheffende wedstrijd gespeeld. Positief was dat er niet of nauwelijks kansen werden weggegeven.

Een uitermate saaie eerste helft leek een logische 0-0 ruststand te krijgen, totdat een verdediger van Jong FC Twente een voorzet van Moreno Rutten volledig verkeerd inschatte. Hij wilde de bal achter laten lopen, maar Joey Belterman dook plotseling op en zette de 1-0 op het scorebord.

Direct na rust werd uit een vrije trap van Barry Maguire de score verdubbeld; Jort van der Sande tikte bij de tweede paal binnen. Jong FC Twente liet de schouders hangen en speelde de wedstrijd lusteloos uit. FC Den Bosch op zijn beurt speelde te slordig om de score verder op te voeren.

Aanstaande maandag komt FC Den Bosch opnieuw in actie. Dan is VVV in Venlo de tegenstander. Ook daarvan moet gewonnen worden om nog een kans te houden voor de play offs. Het is echter de vraag of FC Den Bosch op dit moment en met dit team wel gebaat is bij een promotie naar de eredivisie.

Financieel ziet het er ook niet al te best uit. De club staat onder verscherpt toezicht van de KNVB. De club is nu ingedeeld in Categorie 1. De inkomsten staan onder druk vanwege dalende sponsor- en tv-gelden.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch moet absoluut winnen van Jong FC Twente in de Vliert

FC Den Bosch moet winnen van Jong FC Twente vrijdagavond 13 maart. Het is de enige strohalm voor het behalen van de vierde periodetitel en daarmee op de play offs in de Jupiler League.

Alleen heeft Den Bosch nog nooit kunnen winnen van de beloften van FC Twente. De drie ontmoetingen eindigden telkens in een gelijkspel. Het vierde treffen in de Vliert zal ook de laatste zijn. Volgend seizoen speelt Jong FC Twente niet meer mee in de eerste divisie.

Moreno Rutten maakt zijn rentree ten koste van Justin Tahapary. Ook Jordy Thomassen zal niet in de basis worden opgesteld. In de aanval kiest trainer René van Eck voor snelle jongens en dat zijn Darren Maatsen en Jort van der Sande.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Kansen op play offs lijken verkeken voor FC Den Bosch

De kansen voor de play offs zijn verkeken voor FC Den Bosch. Althans daar rekent niemand meer op na het verlies tegen Achilles'29. In de openingsfase van het duel waren er slechts wat kleine kansjes over en weer op de matige grasmat op de Heikant. FC Den Bosch had een licht overwicht en was met een kopballetje van routinier Anthony Lurling het gevaarlijkst.

Achilles kwam daarna stukje bij beetje wat beter in de wedstrijd. Even voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong.  Na de pauze nam Achilles'29 meer het initiatief. Dat resulteerde meteen in een aantal kansen, maar het schortte in de afwerking. Direct daarop was het wel raak. Twan Smits scoorde uit een vrije trap van net buiten het strafschopgebied.

Daarna had Achilles veel geluk. De kopbal van de Bossche invaller Jort van de Sande stuitte via de onderkant van de lat weer het veld in. In de slotfase kwam Den Bosch weer terug in de wedstrijd. Barry Maguire benutte een strafschop, maar daar bleef het ook bij. Het was te laat.

bron: omroepgelderland.nl
foto: Henk van Esch

Dure thuisnederlaag van FC Den Bosch tegenTelstar

FC Den Bosch heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis met 1-2 te verliezen van Telstar. Door dit verlies is het uitzicht op de play-offs in de Jupiler League nagenoeg achter de horizon verdwenen. Den Bosch begon erg zwak aan de wedstrijd. Darren Maatsen had welsiwaar al na vijf minuten de openingsscore kunnen maken, maar hij wachtte te lang en schoot recht op de keeper af van Telstar.

Telstar is al lang niet meer het elftal waar je eenvoudig drie punten aan kan verdienen. De ploeg van Michel Vonk oogt fris en is dreigend. De stand bleef lang op 0-0 vanwege onnauwkeurigheden van de aanvallers van Telstar en het goede keeperswerk van Van Heemskerk. Thomassen en Lurling kregen goede kansen, maar het was toch Telstar dat voor rust op voorsprong kwam.

Twee minuten na rust was het eigenlijk al gedaan met de wedstrijd, want Telstar maakte zijn tweede treffer. Pas na zestig minuten wist Jordy Thomassen de aansluitingstreffer te maken, maar echte grote kansen bleven daarna echter uit. Trainer René van Eck bracht Maarten Boddaert nog in als stormbreker, maar het mocht niet baten. Telstar hield zonder problemen de voorsprong in handen.

Door deze dure nederlaag zijn de kansen in de reguliere competitie voor de play-offs verkeken voor FC Den Bosch. De enige mogelijkheid is om in de vierde periode de titel te behalen.

bronnen: fcdenbosch.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch 

Bloedeloze wedstrijd: gelijkspel in bijna lege Arena: 0-0

FC Den Bosch heeft maandagavond 23 februari een punt overgehouden aan de inhaalwedstrijd met Jong Ajax. In een bijna lege Arena zagen slechts duizend toeschouwers dat Ajax beter was en meer in balbezit. Den Bosch knokte voor een punt en slaagde daarin met karaktervoetbal en een keeper in blakende vorm.

Ajax had het meeste recht op de overwinning, maar doelman Heemskerk van FC Den Bosch verrichtte, met name in de tweede helft, enkele belangrijke reddingen. In de eerste helft kregen de Bosschenaren via Maguire, Statie en Van der Sande nog wel kansen, maar het ontbeerde hen aan effectiviteit. Door het gelijkspel staat FC Den Bosch met 33 punten nog steeds op een twaalfde plek in de Jupiler League.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Henk van Esch

Eerste nederlaag voor nieuwe trainer René van Eck

FC Den Bosch kon vrijdagavond 20 februari tegen FC Eindhoven de lijn van de laatste drie gewonnen wedstrijden niet voortzetten. De nieuwe trainer René van Eck liep met zijn ploeg in Eindhoven tegen de eerste nederlaag aan.

Na een redelijk goede eerste helft volgde een matige tweede helft wat leidde tot een 2-0 nederlaag. Na een wissel in de rust van Maatsen voor Van der Sande, blesseerde Mols zich al in de eerste minuut van de tweede helft. Ceria kwam voor hem in het veld.

De knie-blessure voor Mols zag er niet zo best uit. Hij verdraaide zijn knie bij de eerste beste actie na rust. Het is afwachten of de vleugelspits maandag 23 februari tegen Jong Ajax uit kan komen.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Sleutelwedstrijd FC Den Bosch tegen FC Eindhoven

FC Den Bosch speelt vrijdagavond 20 februari een sleutelwedstrijd. Wint de Bossche club tegen de nummer drie van de ranglijst FC Eindhoven dan kan het aansluiten bij de kandidaten voor de play offs in de Jupiler League.

FC Den Bosch staat met 32 punten op een 'eilandje' in de competitie. Net boven de club staat FC Oss met 37 punten en net onder Jong PSV met 27 punten. Trainer René van Eck heeft aangekondigd niet te willen sleutelen aan de basisopstelling die de laatste drie wedstrijden winnend heeft afgesloten.

De inhaalwedstrijd tegen Jong Ajax wordt maandag 23 februari gespeeld in de AmsterdamArena en niet op sportpark De Toekomst. De wedstrijd werd op 31 januari afgelast omdat het veld op De Toekomst onbespeelbaar was vanwege de sneeuwval.

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch heeft de optie gelicht in de overeenkomst met Kees Heemskerk

Kees Heemskerk

FC Den Bosch heeft de optie gelicht in de overeenkomst met Kees Heemskerk. Dat betekent dat de doelman, die de laatste weken onder de lat staat, ook in het seizoen 2015-2016 de clubkleuren van FC Den Bosch zal verdedigen.

Kees Heemskerk is geboren op 2 mei 1991 in Zaandam en is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hier speelde hij zeven seizoenen om vervolgens enkele jaren voor college teams in de Verenigde Staten uit te komen.

Voordat Heemskerk afgelopen zomer bij FC Den Bosch op stage kwam speelde hij korte tijd voor het Noorse Kongsvinger IL. Doelman Heemskerk speelt sinds dit seizoen voor FC Den Bosch en stond tot op heden bij 13 competitiewedstrijden onder de lat.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch raakt op stoom en haalt derde zege op rij

FC Den Bosch raakt op stoom en boekte haar derde overwinning op rij. In Helmond werd de plaatselijke trots met maar liefst 1-5 vernederd. Grote man aan Bossche kant was Alexander Mols, die driemaal trefzeker was op De Braak.

Toch leek de wedstrijd een andere richting in te willen gaan. Door een van richting veranderd schot was keeper Heemskerk kansloos en keek Den Bosch al in de derde minuut tegen een achterstand.

Den Bosch was meteen wakker en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Belterman legde de bal neer voor Mols die via een individuele actie zich vrij speelde en uithaalde. De bal verdween onhoudbaar in het Helmondse doel: 1-1. 

Den Bosch bleef aandringen. Een combinatie tussen Jort van der Sande die de bal achter het standbeen doorspeelde naar Lurling leverde de tweede treffer op: 1-2. Voor rust maakte Mols zijn tweede treffer.

De ploeg van René van Eck verwachtte na rust een stormloop van de thuisclub, maar niets was minder waar. FC Helmond leek zich al bij een nederlaag te hebben neergelegd. Mols zette met zijn derde goal de wedstrijd definitief op slot. Hij zorgde voor de afwerking in de rebound, nadat Jort van der Sande de paal had geraakt; 1-4.

Nog was het doelpuntenfestijn voor FC Den Bosch niet afgelopen. Darren Maatsen, de nieuweling in de Bossche selectie, was de afmaker na een mooie assist van Ceria: 1-5. Vlak voor het einde kon de lang geblesseerde Maarten Boddaert zijn rentree maken.

bron: fcdbfans.nl/fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Elftal FC Den Bosch ongewijzigd tegen Helmond Sport

'Never change a winning team'. Zal dat nu ook opgaan voor FC Den Bosch onder leiding van trainer René van Eck? Van Eck maakt geen wijzigingen in het elftal dat de laatste twee wedstrijden heeft gewonnen.

Tegen RKC Waalwijk werd met 0-3 gewonnen en thuis won FC Den Bosch met 2-0 tegen FC Emmen. Deze lijn wil Van Eck niet doorbreken. De ploeg oog weer fris. Vrijdagavond 13 februari zal blijken of dat zich uitbetaald tegen Helmond Sport.

Helmond Sport staat een-na-laatste in de Jupiler League. Bij winst nadert FC Den Bosch de ploegen die aan de play-offs mogen deelnemen. De wedstrijd is live te volgen op radio Avulo FM. Boschtion FM is uit de ether omdat de omroep is opgeheven. Avulo FM neemt eenmalig de honneurs waar.

bron: bd.nl

Tienduizend euro boete FC Den Bosch voor rellen tijdens wedstrijd tegen FC Oss

De aanklager betaald voetbal wil FC Den Bosch een boete opleggen van tienduizend euro en een proeftijd opleggen van een voorwaardelijke straf. Die straf is een thuiswedstrijd spelen zonder publiek.

Aanleiding voor de boete en straf waren de ernstige ongeregeldheden in de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen FC Oss. Toch vindt de clubleiding de straf vrij mild gezien de aard van de rellen. De club had verwacht minstens één wedstrijd zonder publiek te moeten spelen.

Wat in het voordeel werkte voor zowel FC Den Bosch als FC Oss waren de inspanningen van beide clubs om de daders aan te pakken. Er zijn tot nu al 86 stadionverboden opgelegd.

bron: bd.nl

Anthony Lurling topscorer aller tijden FC Den Bosch

Anthony Lurling

Anthony Lurling heeft zich genesteld aan de top van doelpuntenmakers bij FC Den Bosch. In de wedstrijd van maandagavond 9 februari maakte Lurling in de vierendertigste minuut zijn 68ste doelpunt voor de Bossche voetbalclub.

Daarmee streeft hij Stefan Jansen voorbij als topscorer. Jansen was driemaal topscorer van het seizoen. In zijn laatste jaar - 2003/2004 - bij FC Den Bosch maakte hij 24 goals. Anthony Lurling wil Jansen ook inhalen als topscorer in alle competities. Daarvoor moet hij nog twee keer een doelpunt maken.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Verdiende overwinning van FC Den Bosch op FC Emmen

FC Den Bosch heeft maandagavond 9 februari verdiend met 2-0 gewonnen van FC Emmen. De ploeg van Joop Gall doet het dit seizoen buitengewoon goed, staat op de vierde plaats en heeft de meest scorende voorhoede.

Maar de ploeg uit Emmen stond tegen een team dat hard werkte en vocht voor elke meter. FC Emmen kon FC Den Bosch niet zijn wil opleggen. De hand van de nieuwe trainer Rene van Eck is dan ook al na twee wedstrijden zichtbaar.

Anthony Lurling en Barry Maguire (strafschop) waren de doelpuntenmakers in een aantrekkelijke en boeiende wedstrijd. FC Den Bosch is helemaal opgeleefd en schudt het tijdperk Ruud Kaiser definitief van zich af.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

René van Eck is de lucky man in zijn debuut als nieuwe hoofdtrainer

De nieuwe hoofdtrainer René van Eck is bij zijn eerste beste wedstrijd al meteen de lucky man. Bij RKC uit boekte FC Den Bosch een riante doch geflatteerde overwinning van 0-3. Alle aanvallers kwamen tot scoren.

Hoewel FC Den Bosch sterk opende en veel kansen nadien creërde, kwam het niet in de eerste helft tot scoren. Al na drie minuten kreeg Joey Belterman een dot van een kans, maar zijn schot was te zwak. 

Een lobje van Anthony Lurling plofte even later op het dak van het doel en Alexander Mols schoot even later in het zijnet. Tien minuten voor de rust kreeg Mols nog een vrije kopkans, maar hij raakte de bal niet lekker.

Op slag van rust leek RKC op voorsprong te komen. Met een afstandsschot werd de score geopend, maar het doelpunt werd vanwege een overtreding afgekeurd. 

Vier minuten na rust kwam FC Den Bosch op voorsprong door een blunder van RKC-doelman Arjan van Dijk. Jordy Thomassen schoot op het doel van RKC, de doelman leek de bal eenvoudig te kunnen pakken, maar verkeek zich volledig: 0-1.

Het doelpunt brak de wedstrijd wat open en RKC kreeg ook een goede kans. Keeper Kees Heemskerk hield zijn doel echter schoon. Mols kreeg drie kansen, maar kwam niet tot scoren. Dat lukte even later wel. Anthony Lurling snelde langs zijn directe tegenstander, legde perfect terug en Mols rondde af: 0-2.

Jort van der Sande, vervanger van de vertrokken Erik Quekel, krreg in de slotfase loon naar werken. Mols speelde zijn directe tegenstander uit, hield het overzicht en Van der Sande kon de bal over de lijn duwen.

Deze overwinning was hoognodig om het gehavende zelfvertrouwen te herwinnen. FC Den Bosch kan nu enigszins recupereren van een hectische week en zich bezinnen op de volgende tegenstander.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Positie Fred van der Hoorn staat niet ter discussie vindt Latupeirissa

Marc Latupeirissa

De positie van technisch directeur Fred van der Hoorn staat niet ter discussie, zegt Marc Latupeirissa, lid van de raad van commissarissen bij FC Den Bosch. Latupeirissa reageert op de roep van een aantal fans dat na het ontslag van trainer Ruud Kaiser Van der Hoorn ook maar moet vertrekken.

Kaiser werd per direct op non-actief gezet omdat de prestaties zwaar tegenvielen. Onterecht vindt Kaiser want hij had te maken met een kleiner budget dan het vorig seizoen waarin FC Den Bosch vierde werd in de Jupiler League.

Was dat budget vergroot dan zou de groep bij elkaar zijn gebleven volgens Kaiser en had de Bossche club mee kunnen doen aan de strijd om de titel. Latupeirissa zegt dat Kaiser voor het begin van het nieuwe seizoen wist hoe de zaken ervoor stonden. Dan had hij zich daaraan niet moeten binden, vindt Latupeirissa.

Van der Hoorn zorgt voor het technisch beleid van de club en is als zodanig medeverantwoordelijk voor het slechte prestaties. Latupeirissa vindt echter dat iedereen bij de club daar verantwoordelijk voor is. De positie van Fred van der Hoorn lijkt op dit moment veilig.

bron: omroepbrabant.nl

Trainer Ruud Kaiser per direct weg bij FC Den Bosch

Ruud Kaiser

Ruud Kaiser is niet langer hoofdtrainer van FC Den Bosch. De Bossche club heeft Kaiser per direct op non-actief gesteld. De clubleiding heeft deze beslissing genomen vanwege de teleurstellende sportieve resultaten. 

FC Den Bosch staat momenteel op een dertiende plaats in de Jupiler League. Eventuele deelname aan de Jupiler play-offs is helemaal uit het zicht verdwenen. Het nieuws is dinsmiddag 3 februari aan Kaiser meegedeeld.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: “Het voortijdig afscheid nemen van een trainer is altijd een moeilijke beslissing en voelt voor alle partijen als een verlies." Assistent-trainers Jan van Grinsven en Erik van der Ven nemen voorlopig de taken waar.

bron: fcdenbosch.nl

Benjamin Van den Broek naar Universitate Cluj uit Roemenië

Benjamin van den Broek

Nog meer transfer nieuws van FC Den Bosch. Middenvelder Benjamin van den Broek gaat naar Universitate Cluj uit Roemenië. Van den Broek tekende een contract voor anderhalf seizoen.

Van den Broek heeft al twee keer meegetraind met de Roemeense club. Hij zal daar een oude bekende ontmoeten. Voormalig coach van FC Den Bosch, Fons Groenendijk, is technisch trainer/manager bij Universitate.

Groenendijk is blij met de komst van Van den Broek. Hij vindt de speler een versterking voor de ploeg. Dat is wel hard nodig. Universitate Cluj staat nu elfde in de Roemeense competitie waar een klassering bij de eerste twaalf noodzakelijk is, wil je spelen op het hoogste niveau in Roemenië.

bron: bd.nl    

Erik Quekel naar Jong PSV op huurbasis voor een halfjaar

Erik Quekel

Erik Quekel verlaat per direct FC Den Bosch en gaat op huurbasis voor een half jaar naar Jong PSV. De spits moet nog wel medisch worden gekeurd.

Quekel gaat spelen op de positie van Boris Cmiljanic. PSV vindt dat Cmiljanic nog niet toe is om in de Jupiler League te spelen. Quekel heeft voor FC Den Bosch vijf keer gescoord in dit seizoen.

Het is een publiek geheim dat het niet botert tussen Quekel en trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch. 

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Scheidsrechter Koekoek keurde het veld op De Toekomst af

Het veld op De Toekomst waar de wedstrijd Jong-Ajax-FC Den Bosch zaterdagmiddag 31 januari zou worden gespeeld is wel degelijk door een official van de KNVB geïnspecteerd en afgekeurd. 

Die official was scheidsrechter Koekoek die het veld onbespeelbaar vond. De KNVB laat tegenover FOK!sport weten dat alleen zij een wedstrijd kan afgelasten. "Dat Ajax eerder al een conclusie had getrokken, staat daar totaal los van.”

De KNVB wil dat de wedstrijd zo snel mogelijk wordt ingehaald. Daarnaast gaat de bond onderzoeken of de club in kwestie - Ajax - al het mogelijke heeft gedaan om het veld speelklaar te krijgen.

bron: fcdbfans.nl

Jong Ajax-FC Den Bosch afgelast op wel vreemde wijze

De wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Den Bosch van zaterdagmiddag 31 januari is op de valreep afgelast door de clubleiding van Ajax. Het veld op de Toekomst zou onbespeelbaar zijn vanwege sneeuwval.

Maar nu komt het bericht door dat de amateurs van Ajax vanmiddag wel op veld van de Toekomst kunnen spelen want het zou nu sneeuwvrij zijn gemaakt. Een vreemde zaak vindt FC Den Bosch mede omdat trainer Ruud Kaiser al om 11.00 uur te horen kreeg dat de wedstrijd niet doorgaat.

Eerder deze week was al besluit genomen dat de wedstrijd niet in de Amsterdam Arena gespeeld zou worden. Dat kwam de Amsterdamse club financieel ook goed uit. De wedstrijd zal nu midweeks gespeeld worden. Dan kunnen eventueel reservespelers uit de eerste selectie opgesteld worden in Jong Ajax

FC Den Bosch wordt op deze manier echt in de zak genaaid.

bron: fcdbfans.nl
foto: Wikimedia Commons

FC Den Bosch vernederd in eigen huis door FC Volendam

FC Den Bosch werd vrijdagavond 23 januari in eigen huis vernederd door FC Volendam. Den Bosch kon weinig terugdoen en verloor met 0-5. Het was schrijnend om het verschil in klasse te zien.

Henk Veerman van FC Volendam opende de score al in de negende minuut en maakte er in de loop van de wedstrijd er nog twee bij. Voormalig FC Den Bosch speler Kevin Brands prikte er twee in. Keeper Heemskerk had gelukkig een aantal goede reddingen anders zou de score nog verder zijn opgelopen.

Ruud Kaiser dacht na vorige week tegen Sparta de ideale opstelling te hebben gevonden, maar met Tim Hofstede en Barry Maguire leek het achterin wel Zwitserse gatenkaas. Combinaties met meer dan drie man lukten ook zelden. Een eretreffer zat er niet in.

Door de ruime nederlaag raakt FC Den Bosch opnieuw verder achter op de plaatsen die recht geven op deelname aan de play-off. Maar misschien moet de club die aspiraties dit seizoen gewoonweg vergeten.

bronnen: fcdbfans.nl/fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch laat zege uit handen vallen

De winterstop is voorbij en FC Den Bosch heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Al na vijf minuten kwam FC Den Bosch op voorsprong na een loepzuivere pass van Tim Hofstede die door Benjamin van den Broek goed werd afgerond.

In de eerste helft was Mats van Huijgevoort tot twee maal toe dicht bij de 2-0 en ook in de tweede helft waren Alexander Mols en in de rebound Joey Belterman heel dicht bij de bevrijdende tweede treffer. Het mocht echter niet zo zijn.

Want het was Sparta dat twee minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker wist te maken nadat Mats van Huijgevoort met twee maal geel en dus rood door scheidsrechter Vink van het veld was gestuurd. 

De wedstrijd in de Vliert werd een half uur stilgelegd omdat de vier lichtmasten het begaven zo rond de 59ste minuut. Na een half uur was er weer licht en hervatte scheidsrechter Pieter Vink de wedstrijd.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch heeft nieuwe subhoofdsponsor

Timmermans Infra BV is met ingang van heden de nieuwe subhoofdsponsor van FC Den Bosch. De naam van het bedrijf uit Nuland zal vanaf aankomende woensdag bij het oefenduel tegen JVC Cuijk al op de achterzijde van het Bossche shirt prijken. Timmermans Infra BV heeft per 1 januari 2015 het stokje van BrainWash Kappers overgenomen.

BrainWash Kappers had dit seizoen reeds in een vroegtijdig stadium aangegeven na afloop van deze voetbaljaargang te stoppen als subhoofdsponsor van de Bossche club, als gevolg van een fusie tussen de kappersketens BrainWash Kappers en Clubkappers.

De sponsorovereenkomst tussen FC Den Bosch en Timmermans Infra BV is aangegaan voor de periode van minimaal een half seizoen.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Uitzicht op werk bij FC Den Bosch deed Lurling blijven

De reden dat Anthony Lurling niet van FC Den Bosch naar NAC Breda ging, was dat hij als jeugdtrainer of scout in dienst zou kunnen treden bij de Bossche voetbalclub. Die garantie kreeg hij niet van NAC.

De eventuele overstap in de wintertransfer periode was meer een hype in de media dan het echt op waarheid berustte. In een interview met 073voetbal.nl zei Lurling de berichtgeving nogal voorbarig te vinden.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Lurling gaat niet naar NAC Breda

Anthony Lurling blijft bij FC Den Bosch. Hij wil bij de Bossche club afmaken waar hij aan begonnen is. Hij voelt zich wel gevleid door de belangstelling van NAC Breda. Reden voor zijn no go gaf Lurling niet. Dat meldde zijn management Juzzt Football aan Omroep Brabant.

Begin 2014 vertrok Lurling bij NAC Breda, na zeven succesvolle seizoenen. De later ontslagen trainer Nebojsa Gudelj wilde niet verder met hem. De 37-jarige aanvaller stapte toen over naar sc Heerenveen, waar hij door een blessure niet veel aan spelen toekwam. Sinds deze zomer keerde hij terug naar het oude nest FC Den Bosch.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Overstap Lurling naar NAC zowat rond

Anthony Lurling

De overstap van Anthony Lurling van FC Den Bosch naar NAC Breda is zowat rond. Althans als we de coach van NAC, Eric Hellemons, mogen geloven. Hij heeft met Lurling gesproken en hem het verhaal van NAC voorgelegd. 

De club wil Lurling inzetten puur uit lijfsbehoud. Het spook van degradatie wenkt en dat mag niet gebeuren vinden ze in Breda. Lurling gaat een belangrijke rol spelen bij de club en niet alleen als speler maar ook als mentor voor de jongeren.

Intussen is het oorverdovend stil bij FC Den Bosch, de club waar Lurling momenteel speelt op amateur basis. Lurling verliet vorig seizoen NAC na een ruzie met de toenmalige coach Gudelj. Hij speelde even bij sc Heerenveen en keerde terug bij FC Den Bosch.

bron: vi.nl

Geen winnend slotakkoord FC Den Bosch in eerste competiehelft

FC Den Bosch heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop afgesloten met een verdiende nederlaag tegen Roda JC. Roda sprong erg slordig om met zijn kansen, waardoor FC Den Bosch een monsterverlies bespaard bleef. Bij het eindsignaal stond het 3-1 op het scorebord.

Al in de eerste minuut kon Dijkhuizen van Roda JC vanuit een standaard situatie de score openen. Met grote moeite hield FC Den Bosch zich na deze treffer overeind, geholpen door de al eerder genoemde slordigheid van de kant van de thuisploeg.

Het was wederom uit een standaard situatie (corner) dat Roda de verdiende 2-0 maakte van alweer Dijkhuizen. Nu brak de hel echt los maar wonder boven wonder liepen de Limburgers niet verder uit.

Na rust ging het iets beter bij FC Den Bosch mede omdat Roda verslapte. Het spel golfde heen en weer en uit een schot op paal van Belterman schoot Mols in de rebound wel raak. FC Den Bosch kreeg de geest en Roda mocht vrezen voor de gelijkmaker. Die kwam er niet.

Een doelpunt van Nathan Rutjes in de allerlaatste minuut maakte een einde aan een slechte, eerste helft van het seizoen 2014-2015 voor de Bossche club. Den Bosch is mijlen verwijderd van de zo vurig gewenste play offs.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch wint van Telstar dankzij keeper Heemskerk

FC Den Bosch had het moeilijk tegen Telstar, maar wist uiteindelijk toch met de volle winst huiswaarts te keren. Maar daar zag het aan het begin van de wedstrijd niet naar uit, temeer daar Telstar uit was op revanche.

Ten eerste moest trainer Ruud Kaiser alweer improviseren want Barry Maguire, Moreno Rutten en Mats van Huijgevoort ontbraken. Daarbij moest aanvaller Jordy Thomassen al voor rust van het veld gedragen worden. Den Bosch had het knap lastig tegen de 'Witte Leeuwen'.

Testar maakte al na acht minuten de openingstreffer. Het antwoord van FC Den Bosch liet gelukkig niet lang op zich wachten. Elvis Kabashi rondde een fraaie combinatie af met de gelijkmaker. Met 1-1 gingen de ploegen de rust in.

Na rust zette Telstar flink aan. Keeper Kees Heemskerk hield Den Bosch overeind door alle ballen tegen te houden. Zelfs de penalty van Ralf Seuntjens die vorig seizoen nog uitkwam voor FC Den Bosch.

Telstar kreeg kans op kans maar gelukkig voor Den Bosch trad een oude voetbalwet in. Tien minuten voor het einde maakte Anthony Lurling een lucky goal en stapten de spelers opgelucht in de spelersbus richting het zuiden. FC Den Bosch had zijn eerste gewonnen uitwedstrijd van dit seizoen binnen.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch tevreden met gelijkspel tegen FC Eindhoven

FC Den Bosch heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. Na 90 minuten was de stand nog altijd 0-0 en liepen trainer Ruud Kaiser en zijn spelers tevreden van het veld. De ploeg had laten zien, de goede lijn van de wedstrijd tegen Jong FC Twente (1-1) te kunnen voortzetten. 

Een doelpunt van FC Eindhoven na vijftig seconden werd door de vierde official afgekeurd; hands van maker Chiro N'Toko. FC Eindhoven, de nummer drie van de Jupiler League, had pas vier keer verloren en verder alle wedstrijden gewonnen. 

Ruud Kaiser en zijn spelers mogen dan tevreden zijn, maar slechts weinigen waren getuige van het pover resultaat, de tribunes in de Vliert waren akelig leeg, de recette laag.

De wedstrijd werd na 10 minuten een kaartenfestijn. FC Eindhoven liep tegen vijf gele kaarten aan en FC Den Bosch kreeg er drie aan zijn broek.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Weer aanhoudingen fans vanwege rellen FC Den Bosch-FC Oss

De politie heeft woensdag 3 en donderdag 4 december vier mannen in de leeftijd van 20 tot 24 jaar uit Oss en Den Bosch opgepakt. Hen wordt betrokkenheid bij de ongeregeldheden rondom de voetbalwedstrijd FC Den Bosch-FC Oss op zaterdag 1 november aangerekend.

Tijdens de wedstrijd werden al zestien personen opgepakt in en buiten stadion De Vliert voor openlijke geweldpleging, bedreiging en opruiing. De politie hield maandag 1 en dinsdag 2 december ook al acht verdachten aan.

bron: omroepbrabant.nl

FC Den Bosch stemt tegen voetbalpiramide

FC Den Bosch stemde tijdens de bondsvergadering van de KNVB samen met Sparta en FC Dordrecht tegen het invoeren van de voetbalpiramide. Dit nieuwe systeem houdt in dat clubs in de eerste divisie - de Jupiler League -  kunnen degraderen en dat amateurclubs in de nog op te richten landelijke divisie kunnen promoveren.

De tegenstemmers voeren als reden dat er eerst een evaluatie moet komen van de huidige proef met beloftenteams en de semi-profs van Achilles'29. Ook de supportersgroepen die tegen deelname zijn van die beloftenteams moeten eerst gehoord worden, vinden zij.

In omringende landen bestaat dit degradatie-promotie systeem al jaren. In Nederland is dit systeem lange tijd tegengehouden. De meerderheid van de clubs stemde voor en daarom zal het nieuwe systeem in 2017 ingevoerd worden.

bron: bd.nl

Gelijk spel in Twente. FC Den Bosch naar huis met 1 punt

FC Den Bosch heeft zich wat hersteld na een serie zeer zwakke wedstrijden. Tegen Jong FC Twente werd gelijkgespeeld: 1-1. Belangrijker was dat er weer een team stond dat wilde winnen en voor elkaar opkwam.

Ondanks dat veel spelers van de A-selectie door FC Twente naar het beloftenteam was overgezet, was FC Den Bosch op veel momenten de bovenliggende partij. Dat kwam tot uitdrukking in de verzilvering van de eerste beste kans. Thomassen schoot een voorzet van Ceria binnen.

De Twentenaren zetten meteen druk en uit een serie van corners kopte Oosterwijk raak: 1-1. Ook na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een doelpunt van Quekel werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch mist veel spelers door blessures en schorsingen

Middenvelder Barry Maguire zal door een enkelblessure de komende wedstrijd op maandag 1 december tegen Jong FC Twente ontbreken. Hij liep het op in de verloren thuiswedstrijd tegen de semi-profs van Achilles'29.

Naast Maguire zijn Felippo Penna, Maarten Boddaert en Kevin Kabran nog steeds geblesseerd. Elvis Kabashi is geschorst vanwege een rode kaart die hij opliep tegen Achilles'29. De in ongenade gevallen spits Erik Quekel is weer in de selectie opgenomen. 

Trainer Ruud Kaiser heeft weer voor het aloude 4-3-3 systeem gekozen. Het 4-4-2 systeem beviel toch minder. Volgens Kaiser past spelen met twee spitsen niet bij dit team.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Armzalig FC Den Bosch verliest thuis van Achilles'29

Elvis Kabashi

FC Den Bosch heeft vrijdagavond in eigen huis op armzalige wijze met 0-1 van Achilles'29 verloren. In een zeer matige eerste helft maakte Freek Thoone na 40 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Vijf minuten later werd de ellende nog groter toen Elvis Kabashi zijn tweede gele kaart kreeg en met rood kon vertrekken.

In de tweede helft deed het tiental van FC Den Bosch er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar ondanks de veel betere inzet werden er nauwelijks kansen gecreëerd en was de club uit Groesbeek dichterbij de 0-2 dan Den Bosch bij de 1-1.

De Bossche club mist door deze nederlaag de aansluiting met de subtop. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan voor de winterstop. De tegenstanders zijn Jong FC Twente, FC Eindhoven, Telstar en Roda JC.

De ambities van FC Den Bosch op promotie kunnen zo langzamerhand op een laag pitje gezet worden.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch wint moeizaam van MVV Maastricht

FC Den Bosch en MVV Maastricht bevinden zich beiden in de kelder van de Jupiter League. Het was voor beide clubs dus zaak niet te verliezen. Den Bosch trok aan het langste eind en won met 2-1 dankzij twee goals van Barry Maguire.

Den Bosch begon moeizaam met een nieuw spelsysteem - Lurling achter twee diep spitsen zonder de gepasseerde Quekel. Er waren in deze fase meer kansen voor MVV. Pas in de veertigste minuut kreeg Ceria een dot van een kans die hij verprutste door naast te schieten en niet door te geven aan de geheel vrijstaande Lurling.

In de tweede helft werd de wedstrijd eindelijk aantrekkelijker voor de toeschouwers. In de 56-ste minuut werkte Maguire de bal in het doel van MMV-keeper Coppens na een ingooi van Rutten. Hierna kwamen er veel kansen voor FC Den Bosch die niet werden verzilverd.

Het was pas na een combinatie van Lurling-Maguire  in de 70-ste minuut dat de tweede goal van Maguire viel. MVV bracht de spanning terug door een doelpunt van Hikspoors in de 80-ste minuut. De Maastrichtenaren waren in de slotfase dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Heemskerk voorkwam een puntendeling.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Henk van Esch

Moreno Rutten uitgeroepen tot beste speler van oktober

Moreno Rutten

Moreno Rutten is door de supporters van FC Den Bosch uitgeroepen tot de beste speler van oktober. De verdediger hield keeper Kees Heemskerk ruim achter zich. De derde plek wordt gedeeld door Anthony Lurling en Jordy Thomassen.

Rutten is een constante factor in het elftal van Ruud Kaiser en speelde ook tegen De Graafschap, NEC en Fortuna Sittard een prima partij. Hij kreeg dan ook het overgrote deel van de stemmen, waarmee hij al voor de tweede keer dit seizoen de titel Bosschenaar van de Maand kan bijschrijven.

Op de tweede plaats eindigde de nieuwe keeper, Kees Heemskerk. Hij kreeg een kans nadat Bruno Appels enkele fouten had gemaakt en greep die met beide handen aan. 

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch zakt steeds dieper in het moeras

FC Den Bosch zakt steeds dieper in het moeras na het onverwachte verlies tegen Almere City FC. Het leek lange tijd erop dat Den Bosch één punt mee zou nemen in deze uitwedstrijd , maar in de extra tijd schoot Receveur de thuisploeg alsnog naar de overwinning: 2-1.

De Bossche club hoopte op een zege na alle misère van de afgelopen week, maar nu wenkt alweer de kelder van de Jupiler League. Den Bosch kon het eerste halfuur nog wat weerstand bieden, maar de druk van Almere werd steeds groter.

Keeper Kees Heemskerk van Den Bosch eiste met aantal goede safes de hoofdrol op. Het is echter nooit goed als de keeper die rol krijgt. Onverwachts maakte Anthony Lurling in de tweede helft de openingstreffer voor Den Bosch. Enzo Boldewijn maakte nauwelijks een minuut later alweer gelijk.

In de slotfase drong Almere de Bosschenaren ver terug in de verdediging en waren de kansen om binnen reguliere tijd de zege binnen te halen zeer talrijk. Het was Receveur die tot afgrijzen van de Bosschenaren de bal in de bovenhoek knalde in de laatste seconden van de 95-ste minuut.

bronnen: fcdenbosch.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch in de rode cijfers

Naast problemen met de fans heeft FC Den Bosch nu ook te maken met een financieel probleem. De club leed een verlies van 1,3 miljoen euro in het laatste seizoen 2013/14. Door vijf ton te lenen wist de club het laatste halfjaar de balans wel te verstevigen. Er wordt nog geprobeerd om zes ton op te halen.

Gelukkig voor de club blijft de commissaris-voorzitter van de club, Maarten de Gruyter, bij de club. In een emotionele opwelling zei hij na de afgelopen rellen tijdens de derby tegen FC Oss erover na te denken de boel de boel te laten.

De Gruyter blijft dus. De club stelt nu zijn vizier scherp op het aanpakken van rellende fans en het vinden van nieuwe geldstromen. Voor de pr en communicatie treedt  Michiel Stroink in de raad van commissarissen. 

bron: bd.nl

40.000 euro schade stadion FC Den Bosch

De schade aan het stadion van FC Den Bosch na de ongeregeldheden in de wedstrijd tegen FC Oss bedraagt 40.000 euro. Hekwerk werd vernield en stoeltjes in het uitvak zijn afgebroken.

De schade die door de eigen fans is veroorzaakt, gaat de Bossche club zoveel mogelijk op hen verhalen. Bij het gesprek met FC Oss op maandag 10 november zal de schade van de stoeljes in het uitvak besproken worden.

Nog voor de eerst komende thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht wil de clubleiding alle schade hersteld hebben. Vrijdag 7 november speelt FC Den Bosch uit tegen Almere City FC.

FC Den Bosch gaat op korte termijn FC Oss benaderen voor overleg. In dat overleg zal eventueel een besluit worden genomen om de komende jaren over en weer bij onderlinge wedstrijden geen supporters van de bezoekende club toe te laten. 

Daarnaast onderzoekt FC Den Bosch welke mogelijkheden het heeft om Brainwash Stadion De Vliert nog beter te beveiligen.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Voor FC Den Bosch dreigt een thuiswedstrijd zonder publiek

FC Den Bosch hangt een straf boven het hoofd van een thuiswedstrijd spelen zonder publiek. Aanleiding zijn de ongeregeldheden van de streekderby tegen FC Oss van afgelopen weekend.

De Bossche club had nog een voorwaardelijke straf uitstaan vanwege de racistische spreekkoren in het bekerduel tegen Alkmaar Zaanstreek-combinatie (AZ). De tuchtcommissie van de KNVB legde in maart 2013 Den Bosch een boete op en een voorwaardelijke straf van één thuiswedstrijd zonder publiek.

Den Bosch kon wat van de boete afknabbelen, maar de voorwaardelijke straf bleef staan. Daarbij was ook een proeftijd van twee jaar inbegrepen. In die twee jaar zouden er geen problemen mogen gebeuren. Die zijn er dus nu wel. Het wachten is wat er voortkomt uit het onderzoek van de KNVB.

bron: bd.nl

Voorzitter FC Den Bosch denkt aan stoppen

De coaches van FC Den Bosch en FC Oss wilden geen uitspraak doen over de ongeregeldheden die zaterdag rondom en in stadion De Vliert in Den Bosch tussen de supporters onderling voordeden. Zij gaven alleen commentaar over de wedstrijd zelf.

Echter zo niet Maarten de Gruyter, de voorzitter van de raad van commissarissen van FC Den Bosch. Hij vroeg zich hardop af waar hij het eigenlijk voor doet. Al met al was het een beschamende vertoning, temeer door de aanwezigheid van potentiële sponsors en de top van het CDA.

Maarten de Gruyter kwam zo'n anderhalf jaar geleden bij FC Den Bosch om het financiële gat te dichten bij de club. Hij voorkwam een geheid faillissement. Volgens eigen zeggen besteed hij twintig uur per week aan de Bossche club. En waarom, vraagt hij zich nu af. De echtgenote en de vier dochters van De Gruyter die de wedstrijd bijwoonden, gingen eerder weg vanwege de vreselijke sfeer die er in het stadion hing.

bron: bd.nl

Rellen bij Brabantse derby

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss werd voor, tijdens en na de wedstrijd ernstig verstoord door ongeregeldheden. Er zijn twaalf aanhoudingen verricht, meldde de politie.

De politie rukte uit met zeker 130 man waaronder twee ME pelotons om deze geëscaleerde wedstrijd in bedwang te houden. De bussen met FC Oss supporters werden met politie-escorte naar Oss begeleid.

Vóór de wedstrijd moest de ME ook al ingrijpen, omdat supporters van FC Oss een hek openbraken nadat FC Den Bosch supporters met vuurwerk hadden gegooid.

Tijdens de wedstrijd onderbrak scheidsrechter Eric Braamhaar tweemaal de wedstrijd. De tweede keer ging iedereen het veld af nadat een hek werd opengebroken in het thuisvak.

Na de wedstrijd bleef het onrustig en werden er zes supporters aangehouden. Een man werd door een politiehond gebeten. Trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch vond het een trieste avond met het voetbal als grote verliezer. Den Bosch verloor met 0-1.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest grimmige derby

In een door rellen ontsierd duel tussen twee Brabantse ploegen ging FC Oss aan de haal met de overwinning. De wedstrijd in de Vliert in Den Bosch werd tweemaal stilgelegd vanwege die ongeregeldheden.

FC Den Bosch bakte er in de eerste helft helemaal niets van. FC Oss was dichter bij de openingstreffer. Een doelpoging van Jonathan Opoku werd van de lijn gehaald. Twintig minuten later was hij wel trefzeker. Oss ging verdiend met 0-1 de rust in.

De tweede helft deed FC Den Bosch zeker wat terug. Keeper Luuk Koopmans van FC Oss hield een schot van Barry Maguire tegen. Maar qua voetbal hield het niet over. Bossche fans misdroegen zich dermate dat de scheidsrechter het spel twee keer stillegde. De tweede keer ging hij zelfs het veld af gevolgd door de spelers.

Na een kwartier kwamen spelers en leiding weer terug en kon de rest van de wedstrijd rustig worden afgespeeld. Vedediger Jeffrey Ket van FC Oss liep tegen zijn tweede gele kaart en moets van het veld af.

bron: omroepbrabant.nl

Bossche fans eren bevrijders van 53RD Welsh Division

Bossche fans eren bevrijders

Het respect was groot onder de Bossche fans van FC Den Bosch voor de bevrijders uit Wales. Op indrukwekkende wijze werden de veteranen van de 53RD Welsh Division eer betoond in stadion De Vliert voor aanvang van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Vorige week waren er vele herdenkingen vanwege de bevrijding van Den Bosch 70 jaar geleden. Het is ook de laatste keer dat er een officiële herdenking wordt gehouden. De reden is dat veel veteranen gewoonweg te oud zijn om naar Den Bosch af te reizen.

foto: Henk van Esch

Zeer benauwde overwinning FC Den Bosch op Fortuna Sittard

FC Den Bosch heeft een benauwde overwinning behaald op een laag geklasseerd Fortuna Sittard. In de Vliert maakte Joey Belterman het enige doelpunt. Trainer Ruud Kaiser mocht vanaf de tribune de wedstrijd aanzien. Hij kreeg rood wegens aanmerkingen op de leiding in de vorige wedstrijd tegen NEC.

Deze overwinning is erg belangrijk voor FC Den Bosch; bij verlies was er zeker een crisis ontstaan. Den Bosch presteert namelijk dramatisch en staat ver van de gestelde doelen. Gelukkig voor de Bosschenaren gingen de Limburgers erg slordig om met hun kansen.

In de openingsfase waren beide partijen niet al te best. Gaandeweg kreeg Den Bosch meer vat op het spel met een uitgelezen kans voor Lurling. Direct na rust kon Joey Belterman profiteren van een fout van de doelman van Fortuna die een vrije trap van Barry Maguire niet goed pareerde.

Fortuna was van slag en rijp voor een grotere nederlaag, maar vooral Erik Quekel hielp opgelegde kansen om zeep. Fortuna kwam terug en had zicht op minstens een gelijkspel. Den Bosch had in de laatste fase veel geluk. Het bleef 1-0, maar wat was het krap allemaal.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Bruno Appels is basisplaats kwijt

Bruno Appels

Keeper Bruno Appels is zijn basisplaats bij FC Den Bosch kwijt. Tegen Fortuna Sittard, de eerstvolgende tegenstander in de Jupiler League, zal Kees Heemskerk onder de lat staan.

In een gesprek met de technische leiding kreeg Appels te horen dat een paar ongelukkige acties van hem de club tegengoals heeft gekost zoals de openingstreffer van NEC. Volgens de leiding maakt de vaste keeper een mindere periode door. 

Daarom krijgt de 23-jarige Heemskerk nu een kans. Heemskerk komt van de jeugdopleiding van Ajax en speelde in Amerika en Noorwegen. Op advies van oud-keeper Dennis Gentenaar werd hij naar Den Bosch gehaald.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Kort nieuws over FC Den Bosch

Fred van der Hoorn en Ruud Kaiser

Schorsing Kaiser
Trainer Ruud Kaiser zal de eerstvolgende wedstrijd tegen Fortuna Sittard op de tribune plaats moeten nemen. Bij de laatste wedstrijd tegen NEC kreeg Kaiser tijdens de rust een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom. Kaiser had nogal wat aanmerkingen op de leiding net zoals manager Fred van der Hoorn.

Tahapary geblesseerd
Justin Tahapary zal ontbreken in de volgende wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De linksback viel al in de zevenentwintigste minuut uit tegen NEC Nijmegen. Hij liep een spierblessure op aan het bovenbeen. En de ziekenboeg van Den Bosch is al zo vol. Deze situatie deed zich vorig seizoen in dezelfde periode ook voor.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Jammerlijk verlies van FC Den Bosch in Nijmegen

Alexander Mols

FC Den Bosch heeft zondagmiddag in de Jupiler League van NEC verloren. De Nijmeegse koploper won thuis in de Goffert met 3-1. Den Bosch deed zichzelf in de eerste helft ernstig tekort door de kansen niet te verzilveren.

Clubtopscorer Sjoerd Ars maakte in blessuretijd van de eerste helft de 1-0 voor NEC. Het doelpunt had een zware verdenking van buitenspel over zich en had afgekeurd moeten worden. Invaller Christian Santos maakte na de pauze de twee andere doelpunten voor NEC.

Alexander Mols maakte ver in blessuretijd de enige tegentreffer die alleen goed is voor de statistieken. Trainer Ruud Kaiser zat toen al wegens kritiek op de arbitrage hoog en droog op de tribune. Hij kreeg in de rust de rode kaart. FC Den Bosch staat nu op de veertiende plaats in de Jupiler League.

bronnen: omroepbrabant.nl/fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Zwaar gehavend FC Den Bosch tegen NEC Nijmegen

Maarten Boddaert

FC Den Bosch gaat zondag 19 oktober met een gehavende selectie op bezoek bij koploper NEC Nijmegen. Trainer Ruud Kaiser heeft zeventien selectiespelers tot zijn beschikking. Erik Quekel en Elvis Kabashi zijn nog geschorst.

Tel daarbij het aantal geblesseerden op die in de ziekenboeg zit en de club is niet te benijden. Maarten Boddaert zal nog zo'n vier maanden zijn uitgeschakeld. De verdediger ging tegen RKC door zijn enkel en heeft onlangs kraakbeen laten verwijderen uit zijn voet. Boddaert zal zeker niet voor de winterstop in actie te komen.

Dat lijkt ook het geval voor Kevin Kabran, die momenteel op krukken loopt. Een MRI-scan zal de ernst van zijn blessure uit moeten wijzen. De Zweed Joël Qwiberg die kampte met hamstringklachten, heeft FC Den Bosch zelfs voorgoed verlaten.

Shuremy Emmanuel Felomina (knieblessure) gaat het treffen met NEC eveneens missen. en of Anthony Lurling meedoet, is nog maar de vraag. Hij viel tegen De Graafschap uit met klachten aan zijn hamstring, maar sloot zich vrijdag wel aan bij de selectie. 

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Joël Qwiberg verlaat FC Den Bosch

Joël Qwiberg

Het eerste elftal van FC Den Bosch neemt afscheid van Joël Qwiberg (22). De Zweedse linker vleugelverdediger heeft slechts één wedstrijd in het shirt van de Bossche hoofdmacht gespeeld.

Joël Qwiberg werd vanaf het begin geplaagd door blessureleed en kon maar moeilijk aarden in zijn nieuwe omgeving. Volgens manager Voetbalzaken, Fred van der Hoorn, zijn Qwiberg en FC Den Bosch in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. 

FC Den Bosch maakt zich op voor de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen NEC Nijmegen. Dat wordt een zware dobber. NEC is lijstaanvoerder en zeer gebrand om terug te keren naar de eredivisie.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Fred van der Hoorn nu ook assistent-coach

Fred van der Hoorn

Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken bij FC Den Bosch, krijgt een dubbele functie binnen de club. Hij wordt nu ook assistent-coach naast trainer Ruud Kaiser. Van der Hoorn gaat zich vooral richten op de verdedigers van de selectie.

Trainer Kaiser gaf aan dat deze benoeming niet alleen goed is maar ook praktisch. Kaiser vindt dat zijn nieuwe assistent een meerwaarde heeft vanwege zijn grote voetbalkennis en omdat hij de spelers goed kent.


bron: omroepbrabant.nl

Jaap Delhez, voorzitter Supportersclub stopt

Jaap Delhez stopt met zijn activiteiten als bestuurslid van de Supportersclub FC Den Bosch. Na tien jaar trouwe dienst als bestuurslid, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter, maakte Delhez gisteren zijn besluit bekend tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Als reden heeft Jaap Delhez aangegeven dat hij het de laatste jaren privé dusdanig druk heeft dat hij zich niet meer voor de volle honderd procent kan inzetten als bestuurslid. Delhez gaf wel aan dat hij de Supportersclub aan de zijlijn zal blijven ondersteunen op met name het gebied van sociale media.

bron: fcdenbosch.nl

Gehussel in de opstelling door trainer Ruud Kaiser pakt verkeerd uit

De wissel in de verdediging bij FC Den Bosch pakte totaal verkeerd uit. Na het debacle bij Jong PSV waar met 5-1 werd verloren, meende trainer Kaiser zijn defensie te veranderen. Filippo Penna werd geofferd en in zijn plaats kwam Mats Huijgevoort. 

In het begin trok Den Bosch fel van leer en leek het zich inderdaad te revancheren op de nederlaag in Eindhoven. Na negen jaar verlies thuis tegen De Graafschap wilden de Bosschenaren ook winnen van de ploeg uit Doetinchem. Dat leidde al snel tot de openingstreffer van Anthony Lurling op aangeven van Ayrton Statie.

Het was echter de eerste fout van Mats Huijgevoort die de stemming in de Vliert deed omslaan. Hij verspeelde de bal aan Vermeij die alleen voor keeper Bruno Appels kwam te staan en niet miste: 1-1. Toen Lurling met klachten aan zijn hamstring van het veld af moest, kon trainer Kaiser zijn aanvankelijke opstelling cq strijdplan in de prullenmand gooien.

Na rust zakte de wedstrijd weg. Moreno Rutten en Jordy Thomassen waren dicht bij een goal maar het was de tweede uitglijder van Mats Huijgevoort die zijn ploeg de das omdeed. Hij verloor de bal aan de zijlijn en Jerry van Ewijk strafte die blunder genadeloos af: 1-2. Huijgevoort werd zowat meteen daarop vervangen door Filippo Penna, de man die door Kaiser was geofferd.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Kevin Kabran geblesseerd en Elvis Kabashi geschorst

Aanvaller Kevin Kabran van FC Den Bosch raakte bij de wedstrijd tegen Jong PSV lelijk geblesseerd. Al na een kwartier spelen kon hij van het veld worden afgedragen. Hij gleed uit en verzwikte zijn enkel. De blessure kan pas eind deze week bekeken worden.

In dezelfde wedstrijd kreeg Elvis Kabashi rood voor het grof neerhalen van Olivier Rommens van Jong PSV. De tuchtcommissie van de KNVB schorste Kabashi voor drie duels waarvan één voorwaardelijk. Hij zal twee duels niet uitkomen voor zijn club.

FC Den Bosch verloor smadelijk van Jong PSV met 5-1. De ploeg in Den Bosch was onherkenbaar, maar alweer een rode kaart zal trainer Ruud Kaiser misschien nog meer frustreren dan die uitslag. Naast Kabashi is ook aanvaller Erik Quekel geschorst vanwege een rode kaart.

bron: bd.nl
foto's: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch hard onderuit bij Jong PSV

FC Den Bosch is ongenadig hard onderuit gegaan in het Philips Stadion tegen een ontketende Jong PSV. Op het scorebord prijkte na afloop de vernietigende uitslag van 5-1. De Zweedse aanvaller Kevin Kabran kon al na een kwartier spelen van het veld worden afgedragen. En als klap op de vuurpijl kreeg Elvis Kabashi in de slotminuten een rode kaart.

FC Den Bosch was onherkenbaar en deed zichzelf schromelijk tekort. Bij winst had het aansluiting kunnen krijgen bij de top van de Jupiler League. De Bosschenaren werden totaal overklast door de gretige jonge honden van trainer Darije Kalezic. Voor rust was het pleit beslecht en stond het al 3-0 voor de Eindhovenaren. Na rust liep de score verder uit naar 5-0. Den Bosch deed nog iets terug door een benutte strafschop van Barry Maguire.

Invaller Kabashi van Den Bosch kreeg een rode kaart. Dat zal trainer Ruud Kaiser hem niet in dank afnemen. In een eerder interview met het Brabants Dagblad gaf de coach aan zich enorm op te winden over die rode kaarten. Spits Erik Quekel kreeg in het bekerduel tegen SC Cambuur rood en werd voor drie wedstrijden geschorst. Hij ontbrak dus in deze wedstrijd die Den Bosch zo snel mogelijk zal willen vergeten.

bron: omroepbrabant.nl

Schorsing vier wedstrijden voor Erik Quekel gehandhaafd

De schorsing van Erik Quekel, opgelegd door de tuchtcommissie van de KNVB blijft gehandhaafd. Quekel ging in beroep, maar dat werd niet ingewilligd. Hij is geschorst voor vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk.

De centrale spits van FC Den Bosch kreeg rood in het bekerduel tegen SC Cambuur vanwege een (vermeende) slaande beweging. Hij zal de eerste drie wedstrijden in de Jupiler League niet uitkomen voor zijn club. Quekel is een spits met scorend vermogen en zal node gemist worden. 

Want de drie volgende tegenstanders, die zijn niet mals. Op 29 september speelt FC Den Bosch uit tegen Jong PSV, daarna op 3 oktober thuis tegen De Graafschap en tenslotte op 19 oktober uit tegen NEC Nijmegen. 

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

SC Cambuur te sterk voor FC Den Bosch in KNVB-beker

De sterkst denkbare opstelling ten spijt volgens trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch was SC Cambuur echt een paar maatjes te groot voor de Bossche club. In het KNVB-bekerduel in de Vliert verloor Den Bosch kansloos met 0-4.

Voor rust was het verloop van de wedstrijd wisselend. Cambuur begon erg sterk maar na twintig minuten kreeg de Bossche spits Ceria de beste kans. Na rust kantelde de wedstrijd en werd de thuisclub duidelijk overklast door de Friese gasten.

Spits Erik Quekel verliet voortijdig het veld met een rode kaart. Hij maakte een slaande beweging naar Lukas Bijker en kon vertrekken. Quekel zal waarschijnlijk geschorst worden voor de wedstrijden in de Jupiler League. Na het vertrek van Quekel maakte Martijn Barto de teleurstelling nog groter door het vierde doelpunt te maken. Exit KNVB-beker. FC Den Bosch is duidelijk op zijn nummer gezet en kent zijn plaats weer. 

Ruud Kaiser was voorshands benieuwd naar de krachtsverhoudingen tussen de clubs uit de twee competities van het Nederlands betaald voetbal. Nu weet hij weer waar hij staat en met deze ontnuchtering zal hij zich beter op de Jupiler League kunnen richten. De ambities van de club zijn hoog. Kaiser zag dit bekerduel met de nummer vijf van de eredivisie als 'meetmoment'. Die heeft hij nu.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Bekerduel FC Den Bosch vs SC Cambuur interessant meetmoment

Ruud Kaiser

FC Den Bosch krijgt woensdag 24 september de Friese subtopper SC Cambuur op bezoek in het duel om de KNVB-beker. Trainer Ruud Kaiser heeft zeker en vast de sterkst mogelijke opstelling in gedachten tegen de nummer vijf van de eredivisie. Vaste verdediger Moreno Rutten ontbreekt wegens ziekte, maar zijn plaatsvervanger, Justin Tahapary, heeft alle vertrouwen van zijn coach.

Het duel wordt ook een weerzien met Mohammed el Makrini die drie jaar geleden nog in de belangstelling stond van de Bossche club. Kaiser vindt het duel tegen de Friezen een interessant 'meetmoment'. Hij is benieuwd hoe groot het krachtsverschil zal zijn als dat er überhaupt wel is.

bron: bd.nl

FC Den Bosch vs Helmond Sport: 3-0

Edoardo Ceria

FC Den Bosch had vrijdagavond weinig moeite met Helmond Sport. In de Vliert won de ploeg met 3-0 van de Helmonders. Vooral de eerste helft speelde de ploeg van trainer Ruud Kaiser een uitstekende partij waarin veel kansen werden gecreëerd en met 2-0 de rust in kon gaan.

Erik Quekel maakte na zeventien minuten de 1-0 en scoorde daarmee zijn vijfde competitietreffer en vlak voor rust was Jordy Thomassen na een hoekschop goed voor de 2-0. Na rust werd het spel minder overheersend mede doordat Helmond Sport agressiever speelde. Echte kansen kwamen er nochtans niet uit.

Drie minuten voor tijd zorgde Edoardo Ceria voor de eindstand. Helmond Sport speler Kevin Gomez kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. Quekel is topscorer bij FC Den Bosch gevolgd door Ceria.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch geeft zege onnodig weg in Volendam

Erik Quekel (l) Edoardo Ceria(r)

FC Den Bosch gaf zondag 14 september onnodig een zege weg aan FC Volendam. Het werd gelijkspel in deze uitwedstrijd tegen de koploper van de Jupiler League. In de laatste minuut kwam Volendam met een man minder alsnog langszij en stond 2-2 op het scorebord.

Voor rust stond het 0-2 voor FC Den Bosch door doelpunten van Erik Quekel en Edoardo Ceria en leek de zege Den Bosch niet te kunnen ontgaan. Na rust zette FC Volendam in op volle kracht door een vierde aanvaller in te brengen.

Dat mondde al snel uit op de aansluitingstreffer in de 49ste minuut van Kevin Brands en werd het spel van de thuisclub harder. Scheidsrechter Vink liet veel toe maar een forse overtreding van Gijs Luirink op Barry Maguire kon hij niet onbestraft laten. Luirink kreeg rood.

Volendam liet zich echter niet uit het lood slaan door deze tegenvaller. Het volhardde in zijn spelwijze en bleef het doel van Bruno Appels bestoken. De Bossche doelman bokste de bal onvoldoende weg en die werd vervolgens door Ludcinio Marengo in de negentigste minuut hoog in de touwen geschoten.

bron: fcdenbosch.nl

Luxe problemen selectie voor trainer Kaiser

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser heeft dit seizoen te kampen met een luxe probleem. Door de brede selectie die hij nu tot zijn beschikking heeft, staat de coach voor lastige keuzes. Voor de aanval kan de trainer kiezen uit een viertal spelers, maar welke speler zet hij in de voorste linie tegen de huidige koploper Volendam, de volgende tegenstander van FC Den Bosch?

Erik Quekel doet wat een spits moet doen namelijk scoren en dat heeft hij tot nu toe gedaan dit nieuwe seizoen. De Italiaan Edoardo Ceria heeft de voorkeur van de coach en Jordy Thomassen is momenteel zich goed aan het ontwikkelen.

Moeilijke keuzes voor de trainer die zondag 14 september aantreedt tegen een onvoorspelbare tegenstander die in de 'winning mood' zit. FC Den Bosch zal zich schrap moeten zetten tegen FC Volendam.

bron: bd.nl

Tweede zege thuis voor FC Den Bosch

Benjamin van den Broek

FC Den Bosch heeft vrijdagavond in de Vliert met 2-0 van Jong Ajax gewonnen zonder een moment in echt grote problemen te zijn geweest. De ploeg van het team Andries Ulderink en Jaap Stam was na twee opeenvolgende nederlagen erop gebrand weer eens te winnen. Een goed controlerend FC Den Bosch had echter geen zin om daaraan mee te werken.

Na 22 minuten was het Benjamin van den Broek die voor de eerste treffer zorgde in een verder weinig opwindende eerste helft. Na rust ging het tempo omhoog en navenant nam ook het aantal doelpogingen toe. Het was uitblinker Jordy Thomassen die met een uitstekende assist  er voor zorgde, dat Erik Quekel zijn derde competitietreffer kon scoren en daarmee de zege veiligstelde.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch speelt gelijk in Emmen: 2-2

FC Den Bosch heeft maandag 25 augustus met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Alle doelpunten vielen in de eerste helft, te beginnen met een snel doelpunt van Jordy Thomassen. Na deze snelle Bossche voorsprong scoorde FC Emmen echter tweemaal waaronder een dubieus gegeven penalty. Erik Quekel maakte nog voor rust gelijk. In de mindere tweede helft maakte Elvis Kabashi zijn debuut, maar hij kon in de korte tijd die hem gegeven was, nog niet het verschil maken.

Trainer Ruud Kaiser moest zijn selectie wel wat wijzigen: Ceria is geschorst, Boddaert is geblesseerd en Kabran gepasseerd. Penna speelde gewoon mee ondanks een gebroken neus. Tijdens de wedstrijd droeg hij geen beschermingsmasker. In de tweede helft waren er volop kansen, zeker voor Erik Quekel die een opgelegde kans miste. Na vier wedstrijden heeft FC Den Bosch slechts vier punten bij elkaar gesprokkeld. Het is een nogal teleurstellende start van de competitie.

bronnen: fcdbfans.nl/fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Flitsnieuws over FC Den Bosch

Maarten Boddaert

Maarten Boddaert
Verdediger Maarten Boddaert zal maandag 25 augustus niet aantreden tegen FC Emmen. In het laatste duel tegen RKC Waalwijk liep Boddaert een enkelblessure op. Een scan moet aanwijzen hoe ernstig de blessure is.

Filippo Penna
Juventus-huurling, Filippo Penna, brak in diezelfde wedstrijd zijn neus. Het is nog niet duidelijk of hij in de basis zal starten. Trainer Ruud Kaiser kan in ieder geval Elvis Kabashi aan de selectie toevoegen. Ook Kabashi speelt op huurbasis bij FC Den Bosch via de samenwerking die De Bossche club heeft met Juventus uit Turijn.

Edoardo Ceria
De derde Juventus-huurling, aanvaller Edoardo Ceria, gaat schoorvoetend akkoord met de straf die de KNVB hem heeft opgelegd voor de rode kaart die hij opliep tegen RKC Waalwijk. Ceria is voor drie duels geschorst waarvan één voorwaardelijk. Ceria kreeg de rode kaart vanwege een vermeende kopstoot. FC Den Bosch was van oordeel dat Ceria de straf van de KNVB maar moest accepteren. Er bestaat echter twijfel bij zowel de club als de speler dat het om een kopstoot ging.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Elvis Kabashi speelt wel tegen FC Emmen

Elvis Kabashi, de nieuwe aanwinst van FC Den Bosch, zal toch mogen uitkomen tegen FC Emmen op maandag 25 augustus. Eerder was deelname van de Juventus-huurling onzeker omdat de KNVB de vrijgave van de Italiaanse voetbalbond nog niet had ontvangen.

Die vrijgave kwam vóór 12.00 uur vrijdag 22 augustus binnen en dus is Kabashi maandag speelgerechtigd. Hij zal echter vrijdag niet tegen RKC Waalwijk mogen spelen, omdat daarvoor de vrijgave donderdag voor 12.00 uur binnen had moeten zijn. De Italiaanse voetbalbond was elf minuten te laat.

 

bron: bd.nl

FC Den Bosch verliest tegen RKC Waalwijk: 2-3

FC Den Bosch verloor vrijdagavond van RKC Waalwijk in een hectische duel. Ondanks veel goede mogelijkheden die vooral in de tweede helft in hoog tempo werden gecreëerd, kon de thuisclub dat bijna 70 minuten met 10 man moest spelen, een ongelukkig opgelopen 0-3 achterstand slechts tot 2-3 wegwerken.

De vorige week nog luid bejubelde Edoardo Ceria kreeg na 23 minuten rood van scheidsrechter Lindhout, omdat hij na een tegen hem begane overtreding te heftig reageerde door zijn tegenstander Nick Koster met twee handen tegen de grond te duwen. Door een afgeslagen bal stond FC den Bosch toen met 1-0 achter nadat Maarten Boddaert een forse blessure had opgelopen en er even wanorde was in de defensie. 

De 0-2 en 0-3 ontstonden toen FC den Bosch met man en macht probeerde de schade te herstellen. Dat lukte pas in de slotfase, maar de tijd was net te kort om tenminste gelijk te komen.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Flitsnieuws over FC Den Bosch

Erik Quekel
Aanvaller Erik Quekel is zijn basisplaats kwijt. Trainer Ruud Kaiser hanteert de norm 'de vorm van de dag' en geeft daarom de voorkeur aan Jordy Thomassen als spits.

Joel Qviberg
De Zweedse linksback, Joel Qviberg, kreeg deze week tijdens de training weer last van zijn hamstring. Een scan moet uitwijzen hoe ernstig die blessure is en hoe lang de Zweed in de ziekenboeg zal blijven.

Brabant United
Brabant United, de gezamenlijke opleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk, komt wat betreft RKC al meteen onder druk te staan. Reden daarvoor is de weigering van FC Den Bosch om toe te staan dat Alvin Fortes bij RKC op de bank mag beginnen in het treffen in De Vliert op vrijdag van 22 augustus. Fortes speelt bij Brabant United. RKC zegt door die weigering te weinig spelers op de bank te hebben.

Elvis Kabashi
In ieder geval zal Juventus-huurling Elvis Kabashi, de laatste aanwinst van FC Den Bosch, niet kunnen worden opgesteld. Wil een speler op vrijdag meespelen dan moeten zijn papieren bij de KNVB uiterlijk op donderdag om 12.00 uur binnen zijn. De Italiaanse voetbalbond was echter elf minuten (!) te laat met geven van vrijgave voor Kabashi. Den Bosch en Juventus hadden dinsdag al een huurovereenkomst bereikt.

bron: bd.nl

Video Season Kick Off 2014/15 FC Den Bosch

Fotoserie Season Kick Off 2014/15

Fotoserie van de Season Kick Off van FC Den Bosch. Honderden supporters stonden op de Zuidwal van Den Bosch en onthaalden hartstochtelijk de spelers van hun voetbalclub. Daarna volgde een kerkdienst in de Sint Jan.