Serc

Nieuws archief

Nieuwe skybox in stadion De Vliert levert geld op

Thuishaven van FC Den Bosch, De Vliert, gaat een deel van de hoofdtribune ombouwen naar een nieuwe skybox. Het plan is om er dertig stoelen te plaatsen en naar verluidt schijnen die al goeddeels te zijn verkocht.

Een aantal stoelen is bestemd voor sponsors. Zij betalen 3500 euro per stoel. Als alle stoelen zijn verkocht dan levert de nieuwe skybox de Bossche club 75 duizend euro op.

 

bron: bd.nl

Derde Juventus belofte aan FC Den Bosch uitgeleend

De selectie van FC Den Bosch is versterkt met de komst van Elvis Kabashi (20). Hij is het derde talent van de Italiaanse kampioen Juventus, dat wordt uitgeleend aan FC Den Bosch. De Albanese jeugdinternational, eveneens in het bezit van een Italiaans paspoort, komt dit seizoen uit voor de Bossche club.

Het binnenhalen van Elvis Kabashi die zich spoedig zal aansluiten bij de ploeg van trainer Ruud Kaiser, vloeit voort uit de reeds bestaande samenwerking tussen FC Den Bosch en Juventus. Elvis Kabashi komt uit hetzelfde opleidingsteam van Juventus, de ‘Primavera’, waarvoor in het afgelopen seizoen ook Edoardo Ceria en Filippo Penna uitkwamen.

Ceria en Penna werden al begin vorige maand door Juventus uitgeleend aan FC Den Bosch. Het bevalt beiden zo goed bij hun nieuwe Brabantse club dat zij Elvis Kabashi stimuleerden ook de overstap naar FC Den Bosch te maken.

bron: fcdenbosch.nl

Geen schorsing voor Maarten Boddaert

Maarten Boddaert

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Maarten Boddaert vrijgesproken van schorsing. Aanvankelijk wilde de aanklager van de KNVB de verdediger van FC Den Bosch twee wedstrijden schorsen wegens 'gemeen spel' tegen de keeper van Sparta Rotterdam.

Technisch manager van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, ging vol tegen de aanklacht in en met behulp van foto- en videomateriaal kon hij de commissie overtuigen dat het om een botsing ging en geen kwade opzet.

De zitting in Zeist duurde slechts een kwartier. Toen stonden Boddaert en Van der Hoorn weer buiten.

 

 

bron: bd.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch in beroep tegen schorsing Maarten Boddaert

Maarten Boddaert

FC Den Bosch gaat in beroep tegen een schorsing van Maarten Boddaert. De KNVB wil hem voor twee wedstrijden schorsen.

Boddaert kreeg zondag 10 augustus j.l. in de slotfase van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een rode kaart. Aan de hand van tv-beelden en foto's wil FC Den Bosch de verdediger vrijpleiten van die voorgenomen straf.bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Betere start nieuw seizoen van FC Den Bosch

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser is ervan overtuigd dat FC Den Bosch beter zal starten dan het vorig seizoen. Toen was het nogal dramatisch: na zeven duels stond de ploeg op vijf punten. Op een gegeven moment bevond Den Bosch zich zelfs in de kelder van de Jupiler League.

Dat gaat niet gebeuren, zegt Kaiser, want er staat nu een team dat zich al automatismen heeft eigen gemaakt. Weliswaar start FC Den Bosch traditioneel met verlies, maar de balans zal pas na de eerste periode kunnen worden opgemaakt. Vorig jaar kon het verlies aan het begin niet meer goed gemaakt worden door een goede periode die zich aandiende vlak voor de winterstop.

De Bossche club heeft in het begin van de competitie zware tegenstanders zoals Sparta Rotterdam, VVV Venlo en RKC Waalwijk. Het is jammer dat Ralf Seuntjens voor Telstar heeft gekozen. Zijn vertrek deed het meeste pijn.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl

Mols en Qviberg missen openingswedstrijd

Mols (l) Qviberg (r)

Alexander  Mols en Joel Qviberg missen allebei de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Sparta Rotterdam. Deze uitwedstrijd wordt aanstaande zondag gespeeld en is een mooie opmaat voor FC Den Bosch. De club wordt dan meteen op de proef gesteld.

Beide spelers vallen uit vanwege klachten aan hun lies. De Zweed Qviberg heeft last van littekenweefsel in de liesstreek. Hem is tien dagen rust voorgeschreven. 

Mols volgt een houdingstherapie na klachten in de lies. Ondanks herstel - hij traint weer met de selectie - mist Mols wedstrijdritme.


bron: bd.nl
foto: fcdenbosch.nl

Edoardo Ceria mag toch spelen tegen Sparta

Aanvaller Edoardo Ceria mag toch spelen tegen Sparta Rotterdam aanstaande zondag. De van Juventus overgekomen aanvaller was geschorst voor drie competitiewedstrijden.

Na uitvoerig overleg met de Italiaanse bond, FIFA en KNVB is het omgezet naar een schorsing voor drie duels bij het beloftenteam. Vooral de technisch manager van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, zette zich meteen in tegen die schorsing.

Het zou volgens Van der Hoorn afbreuk doen aan de carrière van de jeugdige speler. Dat argument overtuigde zowel de KNVB als de Italiaanse voetbalbond en gaven zij alsnog hun fiat voor het spelen van Ceria aanstaande zondag.

bronnen: fcdenbosch.nl/bd.nl
foto: fcdenbosch.nl

Middenvelder Hasan Kiliç weg bij FC Den Bosch

Hasan Kiliç

Hasan Kiliç is weg bij FC Den Bosch. Kiliç is verkocht en vertrekt per direct naar Samsunspor, een club uit de Turkse tweede klasse. De middenvelder was daar al enige tijd op proefbasis en speelde mee in een oefenduel, tot grote tevredenheid van de technische staf van Samsunspor.

Inmiddels is er een akkoord bereikt over de transfer. Hasan Kiliç stond nog één seizoen onder contract bij FC Den Bosch. Beide partijen doen geen uitspraken over de hoogte van de transfersom.
Hasan Kiliç debuteerde bij FC Den Bosch in seizoen 2010-2011 en speelde gedurende die periode 66 competitiewedstrijden. Hij maakte daarin vijf goals. Kiliç komt uit de eigen jeugdopleiding van FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Presentatie staf en spelers

Donderdagmiddag was in BrainWash Stadion De Vliert de jaarlijkse fotopersdag van FC Den Bosch. Naast de gebruikelijke portret- en actiefoto's werd ook de traditionele elftalfoto gemaakt. Hier onder de selectie met vaste rugnummers.

Achterste rij v.l.n.r.:

1. Hein de Lange (teammanager), 2. Bassou Boulghalgh, 3. Maarten Boddaert, 4. Kevin Kabran, 5. Filippo Penna, 6. Shuremy Emmanuel Felomina, 7. Jordy Thomassen, 8. Benjamin van den Broek, 9. Mats van Huijgevoort, 10. Jort van der Sande, 11. Frank van Daal (materiaalbeheerder).

Middelste rij v.l.n.r.:

1. Jan van Grinsven (assistent-trainer/keeperstrainer), 2. Erik Quekel, 3. Justin Tahapary, 4. Barry Maguire, 5. Paul Eichelsheim (verzorger), 6. Ruud Kaiser (trainer/coach), 7. Anthony Lurling, 8. Tim Hofstede, 9. Hasan Kiliç, 10. Hans Herrings (clubarts).

Voorste rij v.l.n.r.:

1. Guido van de Kamp (keeperstrainer), 2. Joel Qviberg, 3. Edoardo Ceria, 4. Moreno Rutten, 5. Daan Bollen, 6. Bruno Appels, 7. Kees Heemskerk, 8. Alexander Mols, 9. Joey Belterman, 10. Ayrton Statie, 11. Takahiro Nakada (fysiotherapeut).

Vaste rugnummers selectie FC Den Bosch

1)      Bruno Appels (K)

2)      Moreno Rutten

3)      Tim Hofstede

4)      Filippo Penna

5)      Joel Qviberg

6)      Barry Maguire

7)      Edoardo Ceria

8)      Benjamin van den Broek

9)      Erik Quekel

10)   Anthony Lurling

11)   Kevin Kabran

12)   Joey Belterman

13)   Shuremy Emmanuel Felomina

14)   Hasan Kiliç

15)   Justin Tahapary

16)   Kees Heemskerk (K)

17)   Maarten Boddaert

18)   Mats van Huijgevoort

19)   Jordy Thomassen

20)   Alexander Mols

21)   Jort van der Sande

22)   Daan Bollen (K)

23)   Ayrton Statie

24)   Bassou Boulghalgh

De selectie van het seizoen 2014/15 kent veel nieuwe gezichten. Er zijn maar liefst tien nieuwe spelers aangetrokken waaronder twee uit Zweden en twee uit Italië. Eén nieuwe speler is bij iedere Bossche fan genoegzaam bekend: Anthony Lurling. De Bosschenaar keert na vele omzwervingen weer terug op het oude nest.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Speciale verkoopactie van seizoenkaarten voor FC Den Bosch

Voorzitter van de raad van commissarissen van FC Den Bosch, Maarten de Gruijter, heeft een eigen actie op touw gezet om seizoenkaarten van de voetbalclub aan de man te brengen.

Daarvoor kregen de ruim duizend seizoenkaarthouders van de club een mail met het verzoek om één persoon te benaderen. Wie een nieuwe seizoenkaarthouder kan aanleveren, krijgt als beloning het fotoboek MOOI van fotograaf René de Haan. Dat wordt niet alleen voorzien van de handtekeningen van de selectie, maar wordt door De Gruijter zelf of één van de spelers van FC Den Bosch persoonlijk aan huis overhandigd.

bron: bd.nl

Bepaal zelf je prijs voor oefenduel FC Den Bosch-PSV

Fred van Hoorn

Het oefenduel van zondag 3 augustus van FC Den Bosch tegen PSV in de Vliert is wat betreft toegangsprijzen veranderd. Kostte het vijf euro voor jeugd tot en met veertien jaar en senioren, en zevenvijftig voor volwassenen, nu mag iedereen zijn toegangsprijs zelf bepalen.

Dat komt omdat PSV zowat louter aan zal treden met beloften. Slechts twee spelers uit de eerste selectie waaronder de keeper zullen worden opgesteld. Manager Fred van Hoorn vindt dat de trouwe Bossche fans daarom niet de volle mep hoeven te betalen. 

bron: omroepbrabant.nl

PSV treedt aan met beloftenselectie

Ruud Kaiser

Voetbalclub PSV treedt zondag 3 augustus aan met een selectie dat grotendeels bestaat uit beloften. Alleen Florian Jozefzoon en keeper Nigel Bertrams maken deel uit van de basisselectie van de Eindhovense club. Ook de coach van PSV is een belofte. Dat is namelijk Dario Kalezic.

Trainer Ruud Kaiser zal twee spelers moeten missen voor dit laatste oefenduel. Publiekstrekker Edoardo Ceria die gehuurd is van Juventus uit Turijn (Italië) zal ontbreken vanwege een schorsing van drie wedstrijden, opgelopen in een internationaal toernooi. De KNVB heeft die straf in Nederland doorgezet.

De tweede speler die node gemist zal worden is Alexander Mols. Mols heeft geregeld last van zijn lies waarschijnlijk veroorzaakt door een verkeerde lichaamshouding. Hij doorloopt hiervoor een individuele training. 
Mols zal waarschijnlijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Sparta ook niet spelen. De uitwedstrijd in Rotterdam wordt op 10 augustus gespeeld.

bron: bd.nl

Verkoop seizoenkaarten kan beter

Fred van der Hoorn

Technisch directeur van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, wil dat er dit jaar meer seizoenkaarten worden verkocht dan het vorige seizoen. Toen bleef het stokken bij 1300 kaarten.

Van der Hoorn wil minstens 2000 kaarten aan de man brengen. Het steekt hem daarom des te meer dan de meest dichtstbijzijnde tegenstander, RKC Waalwijk, er nu al in geslaagd is dat getal te halen.

Een telefonische verkoopactie van de spelers heeft honderd nieuwe seizoenkaarten opgeleverd. Maar dat is niet genoeg voor Van der Hoorn.

bron: bd.nl

Ralf Seuntjens weg bij FC Den Bosch

Ralf Seuntjens

Publiekslieveling Ralf Seuntjens gaat weg bij FC Den Bosch. Hij heeft een contract voor twee jaar bij Telstar getekend. Seuntjens heeft drie jaar bij de Bossche club gespeeld. In die drie jaar heeft hij negentien keer gescoord in de Jupiler League.

Ralf Seuntjens' rol leek al uitgespeeld. Hij kwam ook al niet voor op de foto van het gehele elftal dat komend seizoen voor promotie naar de eredivisie wil gaan.

Ook keeper Simon van Beers vertrekt bij FC Den Bosch. Hij zou in de belangstelling staan bij Achilles'29. Vorig jaar viel Beers een paar keer in nadat vaste keeper Bruno Appels zwaar geblesseerd werd. Door de komst van Wesley de Ruiter belandde Van Beers weer op de reservebank.

bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

Zal Anthony Lurling op tijd fit zijn?

Anthony Lurling

Anthony Lurling kon nog niet worden opgesteld in de oefenwedstrijd in de Vliert op woensdagavond tegen Sparta Rotterdam. Hij heeft nog steeds last van de kinkhoest die hem al weken lang plaagt. Zelf denkt hij echter op tijd fit te zijn.

Fit genoeg volgens hem om bij de volgende oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk op zaterdag 19 juli minstens een half uur te worden opgesteld. Hij heeft in ieder geval de laatste dagen goed geslapen. Conditioneel is hij ook op orde. Er zijn nog genoeg oefenwedstrijden om in vorm te komen alvorens de competitie op 10 augustus weer losbarst.

Tegen Sparta Rotterdam speelde FC Den Bosch trouwens met 1-1 gelijk. Een mooi schot van Juventus-huurling Edoardo Ceria opende de score. Sparta maakte na rust gelijk.

Er resten nog vier oefenwedstrijden:

 • 19 juli tegen RKC Waalwijk
 • 23 juli tegen Heracles Almelo
 • 26 juli tegen Lommel United
 • 3 augustus tegen PSV

Alle wedstrijden worden thuis in de Vliert gespeeld.

bronnen: bd.nl/fcdenbosch.nl

Nieuwe keeper bij FC Den Bosch

FC Den Bosch bereikte overeenstemming met doelman Kees van Heemskerk uit de Ajax-Jeugd. Van Heemskerk liep al gedurende een week stage bij FC Den Bosch en deed donderdag 10 juli ook mee in de oefenwedstrijd tegen BVV (6-0).

Daarna kreeg de directie van FC Den Bosch direct het signaal om de stage om te zetten in een contract voor een jaar met een mogelijkheid voor verlenging met nog een jaar. Kees van Heemskerk is 23 jaar en 1,93 meter groot. Hij speelde gedurende enkele jaren in de Verenigde Staten en in Noorwegen.


bron: fcdenbosch.nl

Marc Latupeirissa ziet van benoeming af

Marc Latupeirissa

Marc Latupeirissa ziet van zijn benoeming af als algemeen directeur bij voetbalclub FC Den Bosch. De oud-voetballer kiest bij nader inzien voor continuering van zijn baan als docent aan Avans Hogeschool in Breda.

Hij blijft echter wel actief als lid van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. Latupeirissa kwam gaandeweg tot het inzicht dat bestuurlijk uitvoerende taken in de voetballerij niet echt bij hem passen. Als lid van de Raad van Commissarissen hoopt hij verder een steentje bij te kunnen dragen aan FC Den Bosch.

 

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Juventus spelers naar FC Den Bosch

Fred van der Hoorn

FC Den Bosch heeft het komend seizoen de beschikking over twee talentrijke voetballers van de Italiaanse kampioen Juventus uit Turijn. Verdediger Filippo Penna en aanvaller Edoardo Ceria komen voor een jaar naar Den Bosch.

Beiden zijn 19 jaar en kwamen uit voor diverse nationale jeugdselecties van Italië. In de loop van deze week sluipen zij zich aan bij de selectie. De komst van de twee Italianen naar Nederland vloeit voort uit een voorgenomen samenwerking tussen FC Den Bosch en Juventus.

De gesprekken met Juventus namen enkele maanden in beslag. Manager voetbalzaken van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, had daarvoor een aantal ontmoetingen met Federico Cherubini van de technische staf van Juventus en met Fabio Grosso, die het beloftenteam van Juventus leidt. 

Filippo Penna is een centrale verdediger met leidinggevende kwaliteiten. Penna maakte al een aantal keren deel uit van de selectie van het eerste elftal van de Turijnse club. Edoardo Ceria is een rechtervleugelaanvaller die ook op links kan worden ingezet.

bron: fcdenbosch.nl

Season Kick Off FC Den Bosch 2014/15

Het nieuwe seizoen van FC Den Bosch is geopend met een daverend akkoord. Dat wil zeggen dat op de Zuidwal van Den Bosch de spelers selectie feestelijk werd ingehaald door honderden supporters en knalvuurwerk.

De spelers van Den Bosch kwamen vanuit Het Bossche Broek gelopen en toen de fans hen in het vizier kregen, ging het vuurwerk de lucht in. Dit is alweer de vierde editie van de Season Kick Off en die mag gerust uniek genoemd worden.

Volgens FC Den Bosch wordt nergens ter wereld een voetbalclub op deze wijze onthaald bij het aanbreken van het nieuwe seizoen. Het toont de verbondenheid en de verankering van de club met de stad.

FC Den Bosch Season Kick-Off 2014/15

De vierde editie van de FC Den Bosch Season Kick-Off vindt aanstaande zaterdag 28 juni om 11.00 uur op de Zuidwal in Den Bosch plaats. Deze inmiddels traditionele en ludieke ‘eerste training’ is wereldwijd een unieke gebeurtenis. Nergens ter wereld worden op zo’n wijze de stad, de club én haar cultuur bij elkaar gebracht.

De Season Kick-Off is, net als de FC Den Bosch Culture Day, opgenomen in het cultureel erfgoed van de Bossche voetbalclub. Trots, saamhorigheid en verankering in de Bossche samenleving staan deze dagen centraal en maken van FC Den Bosch meer dan zomaar een voetbalclub.

Vanaf de historische Zuidwal zullen supporters en inwoners om 11.00 uur klaarstaan om de spelers hartelijk te verwelkomen. Om de feestelijkheden kracht bij te zetten zullen speciaal voor deze gelegenheid weer de traditionele saluutschoten uit de oude Bossche kanonnen bulderen.

Daarna volgt een speciale kerkdienst in de Sint Jan helemaal voor de Bossche club. Tijdens de dienst zal aandacht worden besteed aan het WK door het opnemen van een videoclip voor ‘onze jongens in Brazilië’. De kick off wordt afgesloten met een symbolische training op de Parade.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Zweeds duo aangetrokken ter versterking van FC Den Bosch

Kevin Kabran en Joel Qviberg

FC Den Bosch heeft met het aantrekken van twee Zweedse talenten de selectie danig versterkt. De 20-jarige Kevin Kabran en de 21-jarige Joel Qviberg komen van het Zweedse Vasalunds IF en gaan komend seizoen voor FC Den Bosch spelen.

De spelers komen over als onderdeel van een samenwerking tussen de Zweedse en Bossche club. Het duo sluit per 1 juli aan bij de Bossche selectie.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn van FC Den Bosch: "Joel Qviberg is een talentvolle linksback met een groot loopvermogen. Hij heeft veel drive naar voren, de beschikking over een prima pass en een uitstekende wedstrijdinstelling." 

En over Kevin Kabran: "Kabran is een snelle, explosieve vleugelaanvaller. Hij is fysiek sterk, heeft veel dreiging en is in staat om een goal te maken. Beide spelers hebben erg veel zin om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan."

bronnen: fcdenbosch.nl/omroepbrabant.nl
foto: fcdenbosch.nl

Nieuwe aanwinst voor FC Den Bosch: Mats van Huijgevoort

Mats van Huijgevoort

FC Den Bosch tekende een contract met verdediger Mats van Huijgevoort. De 21-jarige Van Huijgevoort komt deze zomer transfervrij over van Feyenoord en gaat de Bossche selectie per 1 juli versterken.

Mats van Huijgevoort is geboren op 16 januari 1993 in Tilburg. In het seizoen 2011-2012 debuteerde Mats van Huijgevoort voor Feyenoord. De afgelopen twee seizoenen verhuurde de Rotterdamse club de verdediger aan respectievelijk Excelsior en Willem II. Van Huijgevoort kwam tot op heden tot dertien competitieoptredens in het betaalde voetbal.

bron: fcdbfans.nl
foto: Wikimedia Commons

Oefenduels FC Den Bosch seizoen 2014/15

FC Den Bosch gaat als voorbereiding op het seizoen 2014-2015 acht oefenwedstrijden spelen. De selectie komt voor het eerst bij elkaar op zaterdag 28 juni aanstaande. Die dag zal ook de inmiddels traditionele ‘Season Kick-Off’ plaatsvinden. 

De FC Den Bosch Family Day staat gepland op vrijdag 11 juli. Het programma vindt net als vorig seizoen laat in de middag en vroeg in de avond plaats achter de oosttribune. De foto-persdag is gepland op donderdag 3 juli, om 14.00 uur. 

De nieuwe competitie start in het weekend van vrijdag 8 augustus. Volgens het concept competitieprogramma van de KNVB start de ploeg van trainer/coach Ruud Kaiser op zondag 10 augustus met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd vindt plaats op vrijdag 15 augustus. VVV-Venlo is die avond in stadion De Vliert de tegenstander van FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Justin Tahapary verlengd contract bij FC Den Bosch

Justin Tahapary

Justin Tahapary heeft zijn contract bij FC Den Bosch met één seizoen verlengd. De overeenkomst van de 29-jarige verdediger liep aan het einde van dit seizoen af, maar nu blijft hij zeker tot de zomer van 2015.

Justin Tahapary is geboren op 23 mei 1985 in Den Bosch. In het seizoen 2005-2006 debuteerde hij in het betaalde voetbal bij FC Eindhoven en speelde daar tot de zomer van 2012 tot hij overstapte naar FC Den Bosch.
De Bossche verdediger heeft tot op heden 246 competitiewedstrijden achter zijn naam staan en kwam daarin tot één treffer.

 

 

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Nieuwe hoofdsponsor FC Den Bosch

Het bedrijf Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen is de nieuwe hoofdsponsor van FC Den Bosch. Het bouwbedrijf heeft zich voor het komende seizoen aan de Bossche voetbalclub verbonden en wil minimaal twee jaar lang zijn bedrijfsnaam via FC Den Bosch uitdragen. 

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling volgt Megami BV op als hoofdsponsor. Megami blijft ook in de toekomst FC Den Bosch sponsoren doch op wat kleinere schaal en onder een andere naam namelijk Amacom.

Algemeen directeur Fred van der Hoorn wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Wel zegt hij dat het met het aantrekken van deze nieuwe sponsor het budget van de club 'substantieel' groter wordt. Er is nog een gat in de begroting van de Bossche voetbalclub, maar die lijkt goed op weg gedicht te worden, mede dankzij deze nieuwe hoofdsponsor.

bron: omroepbrabant.nl

KNVB presenteert concept competitie seizoen 2014/15

De KNVB presenteerde woensdag het conceptprogramma voor de Jupiler League 2014-2015. Het programma is nog niet definitief en over de aanvangstijdstippen is nog niet gecommuniceerd. Mocht het schema doorgang vinden, dan speelt de Bossche ploeg aankomend seizoen vijftien keer op vrijdagavond, drie keer op zaterdag en één keer op maandag.

Volgens het schema begint de ploeg van trainer/coach Ruud Kaiser het voetbalseizoen 2014-2015 op zondag 10 augustus met de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd staat op vrijdag 15 augustus gepland. VVV-Venlo is die avond de tegenstander in BrainWash Stadion De Vliert.

bron: fcdenbosch.nl

Tom van Weert vertrekt naar Excelsior

Tom van Weert

Spits Tom van Weert vertrekt op transfervrije basis naar Excelsior. De spits uit Gestel zal, mits hij de medische keuring goed doorkomt, voor twee jaar tekenen. Excelsior is net gepromoveerd naar de Eredivisie. Van Weert speelde vijf seizoenen bij FC Den Bosch.

Van Weert had direct na de play offs contact met Excelsior in de personen van Ferry de Haan en Marinus Dijkhuizen. De spits is enthousiast over zijn transfer naar Excelsior. Van Weert hoopt door zijn speelstijl en scorend vermogen een basisplaats bij de club uit Rotterdam te veroveren.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Gaat Jelle de Bock misschien naar Inter Bakoe?

Jelle de Bock

Er gaan geruchten dat de Belsgische verdediger, Jelle de Bock, eventueel naar Inter Bakoe verkast. Het contract van De Bock bij FC Den Bosch loopt af en dus is hij tranfervrij. De Bock schijnt er wel zin in te hebben.

Financieel en sportief valt er bij Inter Bakoe ook meer voor De Bock te halen. De club gaat spelen in de Europa League en wil meestrijden in het nationaal kampioenschap van Azeirbadjan. Mocht Jelle de Bock inderdaad vertrekken naar Bakoe dan gaat een andere FC Den Bosch speler achterna; Adnan Barakat ging hem voor.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Tim Hofstede tekent tweejarig contract

Tim Hofstede

FC Den Bosch bereikte een overeenstemming met verdediger Tim Hofstede (24) over de verlenging van zijn contract met twee seizoenen. De overeenkomst van Hofstede liep aan het einde van dit seizoen af, maar is nu dus verlengd tot de zomer van 2016.

In het seizoen 2008/09 debuteerde Tim Hofstede in het betaalde voetbal bij NAC Breda. Na twee seizoenen ging hij naar FC Den Bosch. Hofstede speelde 106 competitiewedstrijden in de Bossche hoofdmacht en scoorde daarin één keer.

 


bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

De droom van Anthony Lurling

Anthony Lurling

De droom van Anthony Lurling is om komend seizoen met FC Den Bosch te promoveren naar de eredivisie. De voetballer heeft nog nooit met zijn oude club op dat niveau gespeeld. Anthony zou graag die droom samen met FC Den Bosch willen realiseren.

Op de achtergrond van dit verhaal speelt het bedrijf Amacom, het bedrijf achter Toshiba TV in Nederland, een niet onaanzienlijke rol. De directeuren van Amacom dat in Den Bosch is gevestigd, dragen FC Den Bosch een warm hart toe. Om die reden hebben zij een speler van het hoogste niveau aangetrokken om de rangen van de club te versterken.

Amacom (The Amazing Company) is sinds 2011 hoofdsponsor van FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

De terugkeer van Anthony Lurling

De terugkeer van Anthony Lurling. Het klinkt als de titel van een boek en dat is het ook een beetje, want de rasechte Bosschenaar keert terug in het oude nest. 

De 37-jarige speler heeft een meerjarig contract met FC Den Bosch getekend. Onderdeel van de overeenkomst is de steun die Lurling zal krijgen van hoofdsponsor Amacom BV bij het opstarten van een maatschappelijke carrière.

Anthony Lurling gaat bij FC Den Bosch op amateurbasis aan de slag. Als zijn spelerscarrière erop zit, krijgt hij een functie in de jeugdopleiding van Brabant United waarin FC Den Bosch samenwerkt met RKC Waalwijk.

De nieuwe aanwinst van FC Den Bosch kijkt uit naar zijn terugkeer in BrainWash Stadion De Vliert. Hij wil bij Den Bosch dezelfde rol vervullen als bij NAC Breda en een rol van betekenis spelen bij zijn oude club. Anthony is volledig hersteld van een knieoperatie.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch/fcdenbosch.nl

Geen nieuw contract voor Stam en Bakx

Stefan Stam

Stefan Stam en Istvan Bakx komen volgend seizoen niet meer uit voor FC Den Bosch. De club zal hen geen nieuw contract aanbieden. Beide spelers zullen transfervrij naar een andere club vertrekken.

FC Den Bosch wil daarentegen de contracten van Ralf Seuntjens, Tom van Weert, Tim Hofstede en Justin Tahapary wel verlengen. Ook het contract van Alair Cruz Vicente komt in aanmerking voor verlenging, maar alleen als Vicente volledig hersteld is van zijn kruisbandblessure. Jelle de Bock kreeg ook een aanbieding, maar de verdediger wil daar voorlopig niet op ingaan omdat hij ook andere partijen in het vizier heeft.

Technisch manager Fred van der Hoorn verwacht deze week nog enkele externe aanwinsten te presenteren. Het is de bedoeling om volgend seizoen met een selectie van ongeveer drieëntwintig spelers uit te komen waarvan drie keepers.

bron: fcdbfans.nl

Geen veranderingen Brabant United

De directies van FC Den Bosch en RKC Waalwijk gaan vrijdag 23 mei overleggen over de gezamenlijke jeugdopleiding voor het volgend seizoen. En in het bijzonder wat de gevolgen zijn van de degradatie van RKC op die opleiding die onder de naam Brabant United door het leven gaat.

Volgens de technisch directeur van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, zal er weinig veranderen. Brabant United is en blijft een kweekijver van talenten met een gelijk aandeel van beide voetbalclubs.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch trekt middenvelder Joey Belterman aan

Middenvelder Joey Belterman (20) heeft een tweejarig contract bij FC Den Bosch getekend. Hij komt aankomende zomer transfervrij over van Heracles Almelo. 
Belterman speelt sinds de zomer van 2011 bij Heracles Almelo en kwam daar gedurende drie seizoenen elf keer in de A-selectie uit. Daarvoor speelde hij voor de amateurs van RKZVC en de jeugdopleiding van FC Twente.

De scouts van FC Den Bosch hadden Belterman al langer in het vizier. Mocht Barry Maguire de Bossche club inderdaad komend seizoen verlaten dan blijft de middenlinie qua bezetting intact. Maguire gaf eerder aan in het nieuwe seizoen in de eredivisie te willen spelen.

bron: fcdenbosch.nl

Simon van Beers verlaat FC Den Bosch

Simon van Beers

De jonge goalie Simon van Beers gaat FC Den Bosch verlaten. Hij wil nieuwe horizonten verkennen na bij Den Bosch een paar mooie jaren te hebben gehad en waar hij ook zijn debuut heeft gemaakt.

Van Beers kwam dit jaar een paar keer in actie. Na de blessure van vaste keeper Bruno Appels kon hij meteen pal aan het begin van het seizoen 2013/14 onder de latten tegen Willem II en in de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Met het aantrekken van Wesley de Ruiter werd Simon bankzitter.

Van Beers werd pas weer ingezet na de rode kaart van Wesley de Ruiter in de match tegen Sparta en de volgende wedstrijd tegen Dordrecht. Simon bewaart geen prettige herinneringen aan die twee wedstrijden want hij kon de bal twaalf keer uit het net vissen. Na afloop van de schorsing van De Ruiter keek Simon de wedstrijden weer vanaf de bank. De Ruiter werd op zijn beurt weer vervangen door Bruno Appels die volledig hersteld was van zijn blessure. 

Simon van Beers is de derde goalie die Den Bosch verlaat. De anderen zijn Petar Stoskoviç en Ruben Smet. FC Den Bosch heeft voor het nieuwe seizoen de jonge keeper Daan Bollen (19) aangetrokken. Keeper Bruno Appels tekende een paar weken geleden een contract van een jaar bij.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Jordy Thomassen verlengt contract

Jordy Thomassen speelt ook in het seizoen 2014-2015 voor FC Den Bosch. De Bossche club en de 21-jarige aanvaller hebben hierover een contract getekend. Jordy Thomassen is op 15 april 1993 geboren in Den Bosch. Als kind van de club doorliep hij de jeugdopleiding van FC Den Bosch, met een kleine onderbreking bij BVV. 

In het seizoen 2012-2013 maakte Thomassen zijn debuut in de Bossche hoofdmacht en kwam tot op heden tot 21 optredens en één treffer. Als echte Bossche koek is Jordy erg geliefd bij de Bossche fans.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch/fcdenbosch.nl

Barry Maguire wil hogerop de eredivisie in

Middenvelder Barry Maguire ziet zijn plannen door de twee nederlagen tegen Excelsior in de nacompetitie doorkruist om volgend seizoen in de eredivisie te voetballen. Dat is en blijft zijn doel als professioneel voetballer. Maar dat betekent dat hij FC Den Bosch zal moeten verlaten.

Ondanks dat hij een verlenging van een jaar bij de Bossche club is aangegaan, zegt hij in een interview aan het Brabants Dagblad dat afspraken zijn gemaakt voor een eventueel vertrek mocht een eredivisie club in het vizier komen.

Dat is nog niet het geval hoewel er al voorzichtig hier en daar gesprekken zijn geweest. Maguire keerde vorig jaar september terug bij zijn oude club om de middenlinie te versterken.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Meedoen aan de play-offs is niet zonder verplichtingen

Ruud Kaiser

Meedoen aan de play-offs is in de ogen van trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch een zaak die niet zonder verplichtingen is. Je doet mee om te promoveren en anders moet je er niet aan beginnen, vult hij verder aan in een interview met het Brabants Dagblad.

Kan FC Den Bosch rekenen op Tom van Weert, de topscorer van het vorig seizoen? Hij is lange tijd zwaar geblesseerd geweest en keerde pas na lang revalideren terug in de basis aan het eind van de reguliere competitie.

In de wedstrijd tegen FC Dordrecht was hij zo gretig dat hij meteen tegen twee gele kaarten liep en met rood van het veld af moest. Daardoor miste hij de laatste wedstrijd tegen Helmond Sport. Hij kan zich weer gelden in de halve finale van de nacompetitie tegen Excelsior, maar de vraag blijft: hoe sterk is zijn knie, hoe fit is Tom van Weert?

De eerste halve finale tegen Excelsior is thuis op donderdag 8 mei gepland; de return is op 11 mei in Rotterdam

bronnen: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Drie jeugdspelers in A-selectie

In het nieuwe seizoen zal de selectie van FC Den Bosch weer voor een deel uit eigen kweek bestaan. Drie spelers uit de jeugdopleiding gaan deel uit maken van de A-selectie. Wie zijn die nieuwe spelers?

Ten eerste is dat doelman Daan Bollen (19), dan verdediger Shuremy Emmanuel Felomina (19) en als derde aanvaller Jort van der Sande (18). De drie spelers uit eigen kweek zullenl zich begin juli melden bij trainer Ruud Kaiser voor de eerste training van het nieuwe seizoen.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch behoudt Fred van der Hoorn

Fred van der Hoorn

Fred van der Hoorn blijft bij FC Den Bosch. Echter wel in een andere functie dan hij nu bekleedt. Hij wordt manager voetbalzaken. Per 1 juli 2014 stopt hij zijn huidige functie als algemeen directeur.

FC Den Bosch en Van der Hoorn zijn akkoord over een nieuwe arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Van der Hoorn wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor alle zaken op voetbaltechnisch gebied.

 

 

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch speelt halve finales

FC Den Bosch heeft zich door de 1-2 overwinning uit tegen Helmond Sport verzekerd van de vierde plek in de Jupiler League. Daardoor slaat de club de eerste ronde van de play-offs over en komt het rechtstreeks in de halve finale. Daar treft het Excelsior aan, de nummer drie van de competitie. De eerste halve finale wordt op 8 mei gespeeld en de return is op 11 mei gepland.

De wedstrijd tegen Helmond Sport verliep niet zoals Den Bosch het had gedacht. Ondanks het overwicht van de Bosschenaren kon dat niet in doelpunten worden uitgedrukt. Met name spits Erik Quekel had drie uitgelezen kansen die niet werden benut. En dan treedt een harde voetbalwet in: als jij geen doelpunten maakt dan doet je tegenstander het wel.

Bij de eerste beste kans voor Helmond Sport was het meteen raak. Kenny Teijsse passeerde keeper Bruno Appels in de 37ste minuut na een hoekschop waarbij de bal niet goed werd weggewerkt door Den Bosch. Pas na rust konden Istvan Bakx en Erik Quekel - toch hij weer - orde op zaken zetten. Den Bosch gaf de voorsprong niet meer weg en waren de halve finales in de play-offs zeker gesteld.

bronnen: fcdenbosch.nl/fcdbfans.nl

Rel om geld van Willem II aan FC Den Bosch

Er dreigt een rel te ontstaan rondom de kampioenstitel van de Tilburgse voetbalclub Willem II. Aanvoerder van Willem II, Jorden Peters, zou 10.000 euro aan FC Den Bosch toegezegd te hebben als de Bosschenaren niet zouden verliezen van FC Dordrecht, de andere titelkandidaat.

Er zijn diverse bronnen die het verhaal bevestigen waaronder FOX-commentator, Onno Hansum, op zijn Twitter account. Hij spreekt van een 'aanmoedigingspremie'. Ook sommige spelers van beide ploegen bevestigen dit verhaal aan het Brabants Dagblad. 

FC Dordrecht verspeelde zijn kansen door niet verder te komen dan een gelijk spel uit tegen FC Den Bosch. Willem II won met 4-0 van Telstar.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch gaat voor play-offs

Als FC Den Bosch had gewonnen van FC Eindhoven dan was het zeker van de play-offs en zou de periodetitel ook nog gehaald kunnen worden. Helaas telt als niet mee in het leven, want het 0-0 gelijkspel van vrijdagavond maakt de zaken nog onzeker. Die periodetitel gaat in ieder geval aan de Bosschenaren voorbij.

De geblesseerde Furghill Zeldenrust werd node gemist. Zijn vervanger Alexander Mols kon het verschil niet maken. Er waren wat kansjes voor beide ploegen voor rust. FC Eindhoven was de betere ploeg, maar Den Bosch had de beste mogelijkheden. De puntendeling is de juiste stand.

Voor de play-offs is een overwinning op FC Dordrecht aanstaande maandag voldoende. Wie had dat ooit kunnen bedenken toen Den Bosch aan het begin van het seizoen in de onderste regionen van de Jupiler League competitie bivakkeerde?

bron: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

De terugkeer van Tom van Weert

Tom van Weert

Het is zover, spits Tom van Weert is in de selectie opgenomen voor de eerst volgende wedstrijd tegen FC Eindhoven. Nota bene de ploeg waartegen Van Weert die ernstige knieblessure vorig seizoen opliep en waardoor hij nu pas kan optreden in de A-selectie.

Reden voor trainer Ruud Kaiser om de spits in de selectie op te nemen, is dat Van Weert in anderhalve wedstrijd bij de beloften van Den Bosch drie maal wist te scoren. Van Weert is eager, gretig in goed Nederlands.

De opstelling kent wat wijzigingen. Alexander Mols vervangt de geblesseerde Furghill Zeldenrust, de schorsing van Tim Hofstede is voorbij en Maarten Boddaert gaat naar de rechterverdediging.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wil Van der Hoorn behouden

Fred van der Hoorn

FC Den Bosch biedt Fred van der Hoorn de functie van technisch manager aan. Van der Hoorn gaf eerder aan te willen vertrekken bij de Bossche club. Na het vertrek van Peter Bijvelds als algemeen directeur kreeg Van der Hoorn die functie erbij naast zijn baan als technisch directeur bij de Bossche club.

Dat was de reden voor zijn vertrek, maar nu de raad van commissarissen hem de functie van technisch manager aanbiedt, komt hij waarschijnlijk op zijn schreden terug. Sinds een maand is oud-voetballer Marc Latupeirissa benoemd als algemeen directeur.

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

Hoge betalingsverplichtingen FC Den Bosch

De Bossche voetbalclub FC Den Bosch kampt nog steeds met hoog lopende betalingsverplichtingen. Met veel moeite kunnen bijvoorbeeld de salarissen betaald worden, laat de voorzitter van de raad van commissarissen, Maarten de Gruyter, weten.

Het tekort bedraagt achthonderdduizend euro en is het gevolg van te optimistische verwachtingen uit het verleden. Zo'n bedrag werk je niet zomaar weg, zegt de Gruyter. De hoop dat eind maart die problemen weggewerkt zouden zijn, blijkt een ijdele.

bron: bd.nl

Blessure houdt Furghill Zeldenrust aan de kant

Furghill Zeldenrust

De linkerspits van FC Den Bosch, Furghill Zeldenrust, zal de twee laatste thuiswedstrijden niet meespelen vanwege een enkelblessure. Die liep hij op in de wedstrijd tegen Achilles'29 na een brute overtreding.

Waarschijnlijk staat Zeldenrust met de play-offs in het verschiet ook aan de kant. De spits is pessimistisch gestemd en zei dat de blessure identiek is aan die hij opliep tegen VVV-Venlo. Daarna zat hij een maand in de ziekenboeg.

Op de foto is Furghill Zeldenrust in actie tegen FC Emmen in een eerdere wedstrijd van het seizoen 2013/14.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Alexander Mols tekent tweejarig contract

Alexander Mols

Alexander Mols (22) tekende een tweejarig contract, opgebouwd uit een eenjarige overeenkomst, met een optie voor verlenging met nog een seizoen bij FC Den Bosch.

Mols voegde zich vorige zomer bij de selectie van FC Den Bosch. Tot nu toe heeft hij 21 wedstrijden in de Bossche A-selectie gespeeld, waarin hij zes keer tot scoren kwam. Mols is geen basisspeler vanwege blessures.

 

 

 


bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Verlenging contract met keeper Bruno Appels

Bruno Appels

Keeper Bruno Appels is behouden voor FC Den Bosch. Hij tekende een contract voor een jaar met een optie voor twee seizoenen.

Appels speelt al vanaf het seizoen 2009/2010 bij de Bossche club en kwam 25 keer uit in de A-selectie. Bruno Appels kampte dit seizoen lange tijd met een blessure.

 

 

 

 

 

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Terugkeer Tom van Weert bij beloftenteam

Tom van Weert

Tom van Weert keert weer terug op de voetbalvelden. Dat doet hij dinsdag in het beloftenteam van FC Den Bosch tegen De Graafschap. Van Weert is lange tijd geblesseerd geweest.

Vorig seizoen scheurde de spits de kruisbanden in zijn knie en bleef herstel lange tijd uit. Ook Cruz Vicente die met dezelfde blessure kampt, zal zijn rentree volgende week maken in het beloftenteam. Hasan Kiliç is nog niet helemaal fit en komt nog niet uit in de A-selectie.

 

 

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Jelle de Bock weer geblesseerd

Jelle de Bock

Jelle de Bock is tijdens een oefentraining maandag opnieuw aan zijn knie geblesseerd. Het is dezelfde knie die hem al maanden parten speelde en uit de selectie hield. De Bock zal woensdag niet uitkomen in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Gelukkig blijkt de blessure niet ernstig van aard.

De wedstrijd in Maastricht kan de mooie opstap betekenen naar die zo vurig gewenste play-offs. Trainer Kaiser vindt de laatste overwinning op FC Oss een inspiratie waaruit geput kan worden. Hij benadrukt wel dat elke wedstrijd op zich staat.

Kaiser zal ook geen gebruik kunnen maken van de geblesseerde Hasan Kiliç en de nog altijd geschorste Stijn de Looijer. In de ziekenboeg zitten op dit moment verder Wouter de Vogel, Tom van Weert en Alair Cruz Vicente. Zij kampen met hun knieën.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Afscheid van John van Nielen in stadion De Vliert

John van Nielen (1961-2014)

Honderden bezoekers waren vrijdagmiddag in stadion De Vliert bij de herdenkingsdienst voor de zondag overleden oud-voetballer John van Nielen. Op deze manier nam FC Den Bosch afscheid van de oud-speler die van 1978 tot 1988 bijna 200 wedstrijden voor de club speelde. 

De kist met Van Nielen werd onder minuten durend applaus het stadion binnengebracht. Behalve familie en vrienden kwamen veel oud-spelers en spelers van verschillende clubs op de herdenkindienst af. John van Nielen was al een tijdje ernstig ziek. Hij is 52 jaar geworden.bronnen: omroepbrabant.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch/fcdenbosch.nl

FC Den Bosch verlengt contract Maarten Boddaert met twee seizoenen

Maarten Boddaert

FC Den Bosch verlengt het contract met Maarten Boddaert met twee seizoenen. Het contract met de 24-jarige middenvelder liep aan het einde van dit seizoen af, maar is nu verlengd tot de zomer van 2016.

De technische staf van FC Den Bosch vindt dat Boddaert alweer vooruitgang heeft geboekt en zijn waarde dit seizoen heeft aangetoond. Hij heeft zich opgewerkt tot basisspeler en is met zijn inzet, wedstrijdmentaliteit en multifunctionele inzetbaarheid van grote waarde voor de Bossche voetbalclub.

 

 

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Lurling alsnog naar FC Den Bosch?

Anthony Lurling

Komt Anthony Lurling alsnog naar het oude nest, FC Den Bosch? De geboren Bosschenaar kreeg deze week te horen dat zijn contract bij Heerenveen niet wordt verlengd. Hij kan dus weer op zoek gaan naar een club.

Lurling verliet dit seizoen NAC Breda na een conflict met trainer Gudelj en verkaste naar Heerenveen. De oud-voetballer van FC Den Bosch liep pas geleden een meniscusblessure op en zal dit seizoen niet meer uitkomen voor de Friese club.

Lurling gaf te kennen niet op deze wijze zijn loopbaan te willen beëindigen en wil nog minstens één seizoen voetballen. Dat zou zomaar FC Den Bosch kunnen worden. Anthony Lurling werd op 22 april 1977 in Den Bosch geboren. 

 

bron: omroepbrabant.nl
foto: fcdenbosch.nl

Zware schorsing Stijn de Looijer

Stijn de Looijer

Stijn de Looijer is zwaar gestraft vanwege de rode kaart die hij vorige week opliep in de competitiewedstrijd van Jong FC Den Bosch tegen Jong Willem II (0-4). In dat duel maakte De Looijer nog voor rust een harde overtreding op de benen van Willem II-speler Stijn Derkx.

De middenvelder van FC Den Bosch blijft voor drie competitiewedstrijden (eigenlijk vier, waarvan 1 voorwaardelijk) aan de kant tot het beloftenteam van FC Den Bosch die wedstrijden heeft afgewerkt. In die periode mag De Looijer ook niet uitkomen voor het eerste team.

 bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Marc Latupeirissa nieuwe algemeen directeur

Marc Latupeirissa

Marc Latupeirissa (43) wordt per 1 juli 2014 algemeen directeur van FC Den Bosch. Met zijn benoeming wordt de vacature ingevuld door het vertrek van Fred van der Hoorn. Van der Hoorn heeft aangegeven een andere functie te ambiëren.

Latupeirissa is jurist en oud-voetballer. Hij heeft gespeeld bij Willem II, FC Den Bosch en Helmond Sport. Begin december 2013 trad hij toe tot de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch.

 

bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

Videobeelden pleiten De Bock vrij

Jelle de Bock

Verdediger Jelle de Bock van FC Den Bosch heeft dankzij videobeelden vrijspraak gekregen voor de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen de beloften van Willem II. De Bock zou met een gestrekt been een speler van Willen II onderuit hebben gehaald. Hij kon al na 25 minuten het veld verlaten.

Technisch directeur van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, voerde het woord voor de tuchtcommissie van de KNVB en maakte daarbij gebruik van videobeelden. Aan de hand van die beelden kon Van der Hoorn aantonen dat de tackle van De Bock correct was uitgevoerd. Verder bewezen de beelden dat de tegenstander ruimschoots op tijd omhoog sprong en niet werd geraakt.

Het gevolg van deze vrijspraak is dat de De Bock zijn trainingen tegen beloftenteams kan vervolgen zoals die tegen Feyenoord. Hij heeft zulke wedstrijden nodig om straks weer uit te kunnen komen voor de A-selectie.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

NAC-FC Den Bosch zonder publiek

FC Den Bosch speelt vrijdag een niet-openbare wedstrijd tegen NAC Breda. 
De oefenmatch wordt zonder publiek gehouden. Beide teams komen namelijk dit weekend niet in actie in de competitie vanwege de nucleaire top, de Nuclear Security Summit, in Den Haag.

NAC had eigenlijk een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles en FC Den Bosch zou naar Maastricht afreizen om tegen MVV te spelen. Omdat er echter onvoldoende politie kan worden ingezet, gaan die wedstrijden niet door. Die politie is elders in het land nodig voor het beveiligen van nucleaire top.

De wedstrijd zal 's middags gespeeld worden. Tijdstip van aftrap is niet bekend.


bron: fcdbfans.nl

Trage wissel Seuntjens bestraft

Ralf Seuntjens

De clubleiding van FC Den Bosch heeft Ralf Seuntjens bestraft vanwege de trage wissel in de wedstrijd tegen Telstar vorige week. Seuntjens was het niet eens met de wissel en liep erg traag naar de zijkant.

Daarmee schaadde Seuntjens de club, want Den Bosch was op zoek naar de gelijkmaker. Zijn medespelers wilden zo snel mogelijk het spel hervatten. Het incident is inmiddels vergeven en vergeten. Seuntjens staat morgen gewoon opgesteld teggen FC Volendam.

 

 

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Stand van zaken blessures bij FC Den Bosch

FC Den Bosch-Telstar

Fysiotherapeut Marco van der Steen en verzorger Paul Eichelsheim geven een update over de blessures bij FC Den Bosch in aanloop naar de belangrijke uitwedstrijd van zondag 16 maart tegen FC Volendam.

Doelmannen
Zowel Simon van Beers als Ruben Smet zijn geblesseerd. Van Beers raakte geblesseerd aan zijn pols tijdens een training. Verwacht wordt dat hij aankomende week weer kan meedoen aan de groepstraining. De schouderblessure van Smet vergt wat meer tijd. Pas over twee weken zal hij volledig fit zijn.

Verdediging
Stefan Stam, die vorige week in de thuiswedstrijd tegen Telstar geblesseerd (hersenschudding) het veld moest verlaten, is weer inzetbaar. Hij trainde afgelopen week volledig mee met de groep net als Jelle de Bock die binnenkort zijn minuten gaat maken bij het tweede elftal. De onfortuinlijke Alair Cruz Vincente begint langzaam mee te trainen met de groep, maar met zijn zware knieblessure komt Cruz dit seizoen niet meer in actie.

Middenveld
In de middenlinie is alleen Wouter de Vogel langdurig uitgeschakeld. De Vogel is in september geopereerd aan zijn knie en zal naar verwachting dit seizoen niet meer in actie komen.

Aanval
Alexander Mols en Tom van Weert trainen volop mee met de groep. Mols, die na zijn blessure tegen Jong Ajax en Telstar zijn eerste minuten maakte, revalideert goed. Van Weert maakt naar verwachting over enkele weken zijn rentree in wedstrijdverband. Van Weert heeft dit seizoen nog geen enkele keer kunnen spelen voor FC Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Kaiser kan Stefan Stam inzetten

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser prijst zich gelukkig, omdat hij verdediger Stefan Stam kan inzetten voor zijn sterk uitgedunde verdedigingslinie. Moreno Rutten en Maarten Boddaert zijn geschorst.

Stam viel al na 10 minuten uit met een lichte hersenschudding in de vorige wedstrijd tegen Telstar. Maar tijdens de vrijdagtraining speelde hij volop mee. Waarschijnlijk zal Jeffrey Buitenhuis ook opgesteld worden als linksback.

De volgende tegenstander is FC Volendam in een lastige uitwedstrijd. Volendam staat op de negende plaats met slechts één punt verschil van FC Den Bosch. De match is zondag 16 maart gepland.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Fons Groenendijk verlaat Jong Ajax

Fons Groenendijk

Fons Groenendijk verlaat Ajax aan het einde van dit seizoen. De huidige trainer van Jong Ajax heeft aangegeven op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging. 

Groenendijk was oud-trainer van FC Den Bosch en Willem II. Zijn naam wordt genoemd als opvolger van Erwin Koeman van RKC Waalwijk. Koeman gaf al aan dat hij na dit seizoen RKC zal verlaten.

 

 

 

 

bron: ajax.nl
foto: fcdenbosch.nl

Furghill Zeldenrust keert terug naar RKC Waalwijk

Furghill Zeldenrust

Furghill Zeldenrust keert terug naar RKC Waalwijk na het eind van dit seizoen. Dat vertelt hij in een interview met tjerkstramedia.nl. De vleugelaanvaller is dit seizoen verhuurd aan FC Den Bosch.

Zelf zegt hij dat deze periode een zeer leerzame is. Hij vindt zichzelf een beter teamspeler geworden. Verder is hij blij dat hij door zijn spel en doelpunten zich in de kijker heeft weten te spelen.

De terugkeer naar RKC Waalwijk betekent voor Furghill Zeldenrust ook weer spelen op het hoogste niveau in Nederland, de Eredivisie.

 

bronnen: tjerkstramedia.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Drie basisspelers geschorst bij FC Den Bosch

Maar liefst drie basisspelers van FC Den Bosch zijn vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Telstar geschorst. In de opstelling bij de Bossche club ontbreekt dan een vaste speler op elke linie.

 • Spits Erik Quekel kreeg bij Jong Ajax zijn vijfde gele kaart en zal daarom één wedstrijd vanaf de tribune moeten toekijken
 • Aanvoerder en middenvelder Benjamin van den Broek stemde na zijn rode kaart in de Amsterdam Arena in met een schikking van de aanklager. Hij kreeg twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. 
 • Verdediger Maarten Boddaert mist, naast de thuiswedstrijd tegen Telstar, ook de uitwedstrijd bij Volendam. Hij kreeg voor zijn rode kaart bij Jong Ajax een schikking voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Boddaert telde zijn zegeningen en ging akkoord.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Verlenging contract trainer Ruud Kaiser

Ruud Kaiser

Ruud Kaiser blijft in ieder geval één jaar langer bij FC Den Bosch. De club heeft een akkoord bereikt met de hoofdtrainer over de verlenging van zijn contract. De overeenkomst van de 53-jarige trainer zou aan het einde van dit seizoen aflopen, maar wordt nu verlengd tot en met 30 juni 2015.

Trainer Ruud Kaiser is blij en dankbaar over de verlenging van zijn overeenkomst. Hij wil graag zijn werk voortzetten bij de Bossche club en ziet de toekomst van de club met groot vertrouwen tegemoet.bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Erik Quekel speelt ook volgend seizoen bij FC Den Bosch

Erik Quekel (links)

Naast de verlenging van het contract met Barry Maguire heeft FC Den Bosch ook met spits Erik Quekel een overeenkomst gesloten voor het volgend seizoen. De topscorer blijft bij de Bossche club.

Trainer Ruud Kaiser is zeer te spreken over het aanblijven van de spits. Quekel heeft aangetoond een scorend vermogen te hebben. Nu bij FC Den Bosch maar ook bij de clubs waar hij in het verleden voor speelde. Quekel heeft zijn meerwaarde voor FC Den Bosch bewezen.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch financieel gered

De Bossche voetbalclub FC Den Bosch werd vorig najaar gered van een financieel debacle door een lening. Zonder die lening zou de club de salarissen niet hebben kunnen betalen.

Deze slechte tijdingen vertelde Peter Poirters tijdens een forumavond voor zo'n vijftig fans. Peter Poirters is de nieuwe financiële commissaris van FC Den Bosch. De situatie is op dit moment nog steeds hoogst onzeker. Poirters wil samen met andere mensen en instanties binnenkort een reddingsplan presenteren.

FC Den Bosch had in november 2013 een tekort van bijna 7 ton. Dit jaar moet financieel als een overbruggingsjaar gezien worden. De gemeente Den Bosch wordt volledig op de hoogte gehouden van de financiële situatie. Vanuit de gemeente is het vertrouwen uitgesproken over deze transparante werkwijze.

bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl

Maguire krijgt contract voor seizoen 2014/15

Barry Maguire

Het contract met Barry Maguire wordt verlengd. Dat betekent dat hij het volgend seizoen ook zal uitkomen voor de kleuren van FC Den Bosch.

FC Den Bosch is verheugd dat Barry Maguire aanblijft en heeft een goed gevoel bij de hernieuwde samenwerking. De technische staf meent dat Maguire met zijn ervaring en kwaliteiten een pluspunt is voor de club. Hij heeft ook een positieve invloed op zijn teamgenoten.

 

 

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Wijzigingen in het basiselftal

Stijn de Looijer

Stijn de Looijer en Simon van Beers nemen plaats in de groep van achttien die vrijdagavond 21 februari thuis tegen Almere City zal spelen. De Looijer keert terug van een blessure en Van Beers vervangt doelman Wesley de Ruiter die niet aanwezig zal zijn vanwege het overlijden van zijn vader. 

Bruno Appels die langdurig geblesseerd was, is de eerste keeper. Appels reageerde verheugd dat de trainer hem weer opstelt. Ook Alexander Mols zal weer van de partij zijn tegen Almere City, een club waar trainer Ruud Kaiser geen peil op kan trekken.

 

bronnen: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Spelers moeten periodetitel vergeten vindt Ruud Kaiser

Ruud Kaiser

Zijn spelers moeten de kansen op de periodetitel gewoon vergeten, zegt trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch. Zij moeten zich volledig focussen op hun volgende tegenstander, Sparta Rotterdam. Dat is al moeilijk genoeg tegen een club die dit seizoen absoluut wil promoveren.

FC Den Bosch maakt nog theoretisch een kans op die periodetitel, maar heeft het niet zelf meer in de hand. Er komt flink wat rekenwerk bij kijken en er zijn veel mitsen en maren. Kaiser verwijt het zichzelf dat hij zijn team tijdens de laatste verloren wedstrijd tegen Excelsior niet genoeg vertrouwen meegaf in en na de rust.


bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

Terugkeer van Bruno Appels

Bruno Appels
Stefan Stam

Keeper Bruno Appels verdedigt het doel van FC Den Bosch vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Vaste keeper Wesley de Ruiter heeft privé problemen naar het schijnt.

Appels was de eerste keeper in de selectie maar viel vroeg in het seizoen af in de wedstrijd tegen Willem II. Hij bleef lang geblesseerd. Ook verdediger Stefan Stam maakt eventueel zijn opwachting na een lange blessure periode. Stam kwam slechts één keer in actie dit seizoen.

bron: fcdbfans.nl
foto's: Henk van Esch

FC Den Bosch ongewijzigd tegen Excelsior

Trainer Ruud Kaiser van FC Den Bosch zal geen wijzigingen in het team aanbrengen dat in zeven wedstrijden 19 punten heeft binnengehaald. Hij ziet geen reden alles weer overhoop te gooien.

Zondag is Excelsior in Rotterdam de tegenstander waarvan al sinds 2005 niet meer van gewonnen is door de Bossche voetbalclub. Kaiser vindt Excelssior een uitgebalanceerde ploeg en technisch/tactisch zeer vaardig. 

bron: bd.nl

Fiks gat in kas FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft een groot financieel probleem: het komt dit seizoen vele tonnen tekort. Om salarissen en rekeningen te kunnen betalen zal de club de komende maanden flink wat plak- en knipwerk moeten verrichten.

Dit maakte Maarten de Gruyter, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de Bossche voetbalclub bekend. De Gruyter wil naar een realistischer financieel plaatje waarbij niet op voorhand wordt uitgegaan van inkomsten uit transfers en donaties.

bron: bd.nl

Ruud Kaiser laconiek over contract

Ruud Kaiser

Trainer Ruud Kaiser maakt zich niet druk of FC Den Bosch zijn contract zal verlengen aan het eind van dit seizoen. Hij heeft daar weinig invloed op volgens eigen zeggen.

In ieder geval zal FC Den Bosch voor 31 maart laten weten wat de plannen zijn met de huidige coach. Kaiser begrijpt dat de club wil bekijken of de gestelde doelstellingen (minimaal de play-offs) gehaald worden.

 


bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Lurling tekent contract met Heerenveen

Anthony Lurling

Oud-FC Den Bosch speler èn Bosschenaar Anthony Lurling (1977) keert niet terug naar het oude nest. Hij tekende een contract bij Heerenveen voor de rest van dit seizoen. Lurling voelt zich nog lang niet versleten en wil dat bewijzen bij zijn nieuwe club. Hij hoopt zo een verlenging van het contract af te dwingen.

Lurling is vanwege onmin met trainer Gudelj vroegtijdig bij NAC Breda weggegaan. Hij zou ook gehuldigd worden vanwege zijn 250-ste wedstrijd voor NAC. Dat gaat nu niet door, maar waarschijnlijk gaat dat aan het einde van het seizoen alsnog gebeuren.

 

bron: radio1
foto: fcdenbosch.nl

Kiliç gaat niet mee naar Sittard

Hasan Kiliç

Hasan Kiliç gaat vandaag niet mee naar Fortuna Sittard voor de tweede wedstrijd na de winterstop in de Jupiler League. Maandagavond kreeg hij in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht een bloeduitstorting na een tik op een knie. Zijn vervanger is Stijn de Looijer.

Behalve Kiliç is er nog een aantal andere spelers die in de ziekenboeg van FC Den Bosch bivakkeert. Clubtopscorer Alexander Mols heeft een zogenaamde avulsiefractuur (scheuring) en ligt er enige weken uit. Een avulsiefractuur ontstaat nadat een pees een grote trekkracht uitoefent op het bot waar deze pees op bevestigd zit.

De langdurig geblesseerden Tom van Weert (kruisband), Alair Cruz Vicente (kruisband), Wouter de Vogel (kruisband) en Jelle De Bock (meniscus) zijn aan het revalideren. Van Weert zou na de winterstop weer beschikbaar zijn, maar liep vertraging op in zijn herstel.

bronnen: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

Lurling naar FC Den Bosch?

Anthony Lurling

Fred van der Hoorn, technisch directeur van FC Den Bosch, bestudeert de mogelijkheid om oud-speler Anthony Lurling terug te halen naar het oude nest. Lurling wil per direct weg bij zijn huidige werkgever NAC Breda.

Bij NAC is Lurling namelijk geen vaste waarde meer en kan hij eventueel op de tribune plaatsnemen. Dat zint hem niet en daarom wil hij eerder weg bij NAC. Behalve FC Den Bosch hebben SC Cambuur en ADO Den Haag belangstelling voor de geboren Bosschenaar.

Als zeventienjarige maakte Anthony Lurling in 1994 zijn debuut bij het eerste elftal van FC Den Bosch.

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

Stam op de bank, Bakx twijfelgeval, Aamri bij selectie

Redouan Aamri

Stefan Stam zal zaterdag in de wedstrijd tegen Jong FC Twente beginnen op de bank, zei trainer Ruud Kaiser. De verdediger is al maandelang niet inzetbaar vanwege blessures. Dit seizoen is hij pas een keer in actie gekomen voor FC Den Bosch.

Istvan Bakx is een twijfelgeval voor de wedstrijd. Hij kampt namelijk met liesklachten. Daarom heeft Kaiser ervoor gekozen om Redouan Aamri bij de selectie toe te voegen. Aamri komt uit het beloftenteam. Volgens de trainer barst hij van het talent en is hij een echte rechtervleugelspits.

 

 

bron: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: fcdenbosch.nl

Quekel inzetbaar tegen Jong FC Twente

Spits Erik Quekel voelt zich fit genoeg om zaterdag tegen Jong FC Twente te spelen. Tijdens de oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo viel hij uit met hevige rugklachten. Een bezoek aan zijn vaste fysio deed wonderen. 

Dat is maar goed ook want Quekel is goed op dreef en scoort regelmatig. Helaas kan FC Den Bosch nog steeds niet beschikken over die andere spits: Tom van Weert. Van Weert zal pas over een goede maand volledig hersteld zijn.

Dit weekend wordt de competitie hervat. De winterstop is dan voorbij.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Hasan Kiliç wil verhuurd worden

Middenvelder Hasan Kiliç zou er geen moeite hebben om na de winterstop verhuurd te worden. Hij heeft het reuze naar zijn zin bij FC Den Bosch maar ziet de bui al hangen en wil geen bankenzitter worden.

Door zijn kruisbandblessures was hij geruime tijd niet inzetbaar en in die tijd won FC Den Bosch vijf competitieduels op rij. Als geen ander weet Kiliç dat een trainer een winnend team niet gaat veranderen. Hasan wil zo spoedig mogelijk weten waar hij aan toe is en of hij nog wel in de plannen van Ruud Kaiser past.

 

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

Vrij entree oefenduel tegen VVV-Venlo

De oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo is gratis te zien. De wedstrijd wordt aanstaande vrijdag in De Vliert gehouden en begint om 14:30 uur. De hoofdtribune is vrij toegankelijk voor publiek.

 

 

bron: fcdbfans.nl

Groepstrainingen Tom van Weert en Stefan Stam

Stefan Stam en Tom van Weert

De lang geblesseerde spits van FC Den Bosch, Tom van Weert, maakte voor de eerste keer sinds zijn zware knieblessure deel uit van een groepstraining. Verdediger Stefan Stam deed ook mee.

Trainer Ruud Kaiser is niet van plan deze twee spelers in te zetten voor het oefenduel tegen UDI '19 van aanstaande zondag. Hij wil met hen in deze herstelperiode geen enkel risico lopen. Beide spelers ontbreekt het ook aan spelritme en daarom draaien ze mee in het beloftenteam.

 

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Oefenwedstrijden in de winterstop

Bas Gösgens

FC Den Bosch gaat tijdens de winterstop twee oefenduels aan. De eerste is aanstaande zondag  tegen UDI'19. Deze club uit Uden wordt geleid door Bas Gösgens die bij FC Den Bosch als assistent werkt bij de technische staf.

De tweede oefenwedstrijd is op 10 januari tegen VVV-Venlo in stadion De Vliert. De Limburgse club was al twee keer de tegenstander van FC Den Bosch. Uit verloor Den Bosch met 3-0; thuis werd recentelijk gewonnen van VVV door één enkel doelpunt van Erik Quekel.

 

 

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Teleurstellende financiële seizoencijfers

In tegenstelling tot de euforie vanwege de vijf behaalde overwinningen op rij staat de financiële situatie van FC Den Bosch er niet florissant bij. Dat meldt de website fcdbfans.nl, een website voor en door fans van FC Den Bosch. 

De club heeft te kampen met een fors negatief eigen vermogen van meer dan drie ton. Twee seizoenen geleden was dat nog anderhalve ton. De totale schuld van FC Den Bosch is ook toegenomen; de club heeft nu ruim 2,1 miljoen euro schuld, een stijging van vier ton, aldus fcdbfans.nl.

FC Den Bosch heeft de jaarcijfers zo'n twee weken geleden op haar website gezet. Mede door de faillissementen van SC Veendam en AGOVV Apeldoorn miste FC Den Bosch vorig seizoen de play-offs en dat heeft de club gevoeld in de cashflow. In het bijna-promotiejaar maakte FC Den Bosch nog ruim een ton winst, maar afgelopen seizoen draaide de club anderhalve ton verlies.

FC Den Bosch heeft vorig seizoen anderhalve ton meer uitgegeven dan er binnen is gekomen. Volgens onderzoek van fcdbfans.nl heeft de Bossche club de jaarcijfers zo'n twee weken geleden al op haar website gezet. Slechts een deel van die jaarcijfers zijn gepubliceerd. Daardoor ontbreekt een verklaring en begeleidend schrijven ter verduidelijking van die cijfers.

bron: fcdbfans.nl

Trainingen gewoon thuis tijdens winterstop

Ruud Kaiser

Voor trainer Ruud Kaiser hoeft het allemaal niet zo nodig dat trainen in warme verre oorden. Hij vindt dat de accomodaties thuis ideaal zijn en eigenlijk niet te overtreffen. Gewoon trainen op het kunstgras waar de spelers aan gewend zijn.

Hij zegt dat die trainingen in warme gebieden zwaar overschat worden, vermoeiend door het reizen en duur ook nog. Hij zet ook vraagtekens ten aanzien van het vormen van het hechtere groepsgevoel dat zou ontstaan door zo'n wintertraining. Waar blijft dat gevoel als je na de winterstop meteen zou verliezen?

FC Den Bosch blijft dus gewoon lekker thuis en oefent op 5 januari in eigen stadion tegen UDI. Er wordt nog naar een tweede tegenstander gezocht.

Er moet zondag nog één wedstrijd gespeeld worden tegen FC Emmen. Kaiser en zijn spelers zijn vol vertrouwen gezien het behalen van de vier laatste overwinningen op rij. Ongeacht de uitslag tegen FC Emmen is de coach meer dan tevreden over het groepsproces echter niet over de plek van de club in de Jupiler League.

Maar na de winterstop zal hij de nu nog niet fitte spelers zoals Tom van Weert weer in kunnen zetten. Hasan Kiliç is al weer hersteld van zijn enkelblessure maar zit nog op de bank. Kaiser zal waarschijnlijk beginnen met dezelfde opstelling als tegen De Graafschap. 'Never change a winning team'.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Terugkeer van Paul van der Kraan

Paul van der Kraan komt tijdelijk werken voor FC Den Bosch. Dit is op verzoek van de directie en de raad van commissarissen van de club. De 60-jarige Van der Kraan begint per 1 januari. Hij zal zich bezighouden met de commerciële en organisatorische kant van de Bossche voetbalclub.

Van der Kraan werkte in het verleden al eens bij FC Den Bosch. Daarna bekleedde hij topfuncties bij RKC Waalwijk en RBC Roosendaal. Vitesse was de laatste club waarvoor hij werkte. Dat eindigde in november 2012.

 

bron: bd.nl

FC Den Bosch in categorie 2 licentiesysteem

FC Den Bosch is door de KNVB opnieuw ingedeeld categorie 2 van het licentiesysteem van de KNVB. De bond beoordeelt de financiële situatie van alle betaald voetbalclubs driemaal per jaar op basis van verschillende factoren. Categorie 2 betekent dat je als club aan de veilige kant staat.

Directeur Fred van der Hoorn was erg blij met deze beoordeling. Hij zei het een mooie beloning te vinden voor de sponsors, supporters en alle medewerkers en vrijwilligers die zich dagelijks met veel bezieling inzetten voor FC Den Bosch. 

Geen ontslagen vanwege sjeik affaire

Ruud Kaiser

President-commissaris Maarten de Gruyter van FC Den Bosch vertelde woensdagavond tijdens de forumavond dat er geen ontslagen zullen vallen binnen de club vanwege de onverkwikkelijke sjeik affaire. De avond was speciaal belegd op aandringen van de fans als reactie op de tv uitzending van Pownews eerder van de week.

In die uitzending wilde een sjeik - gespeeld door een acteur - miljoenen dollars investeren in FC Den Bosch mits een aantal voorwaarden zou worden ingewilligd: naamsverandering van de club, verandering van de clubkleuren, een aparte ingang voor mannen en vrouwen in het nieuwe stadion, geen homo's in het team toelaten en een andere (betere) trainer. 

De twee vertegenwoordigers van FC Den Bosch en met name de materiaalman (!), Guido van de Kamp, gingen nogal makkelijk overstag op die eisen van de nepsjeik. Van de Kamp zei op de forumavond dat hij ontzettend veel spijt heeft en club nooit weg zou willen doen. Op de twitterpagina van fcdbfans tweet trainer Ruud Kaiser dat je altijd verantwoordelijk bent voor wat je zegt. Bekijk de tweets.

bron: bd.nl/fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Speciale forumavond FC Den Bosch

Voor supporters van FC Den Bosch is woensdagavond een speciale forumavond ingelast in verband met de uitzending van Pownews en de daarop volgende (re)acties van de directie van FC Den Bosch.

Het forum begint om 19:30 uur op de tweede etage van stadion De Vliert. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor houders van seizoen- of clubkaart.

Commotie met nep sjeik loopt hoog op

De fans van FC Den Bosch zijn des duivels als je de reacties leest in het gastenboek van de fansite fcdbfans.nl. Ze eisen op zijn minst het aftreden van technisch directeur Fred van der Hoorn. Vooral de opemerking van Van der Hoorn dat het allemaal wel zal overwaaien heeft kwaad bloed gezet.

De spelers doen er in ieder geval niet moeilijk over. Zij kunnen de humor van dit akkefietje wel inzien. Aanvoerder Benjamin van de Broek twittert " Wij als spelersgroep zijn klaar voor de overname." Ga naar Benjivdb.

Pownews luist managers FC Den Bosch in met nepgeld

TV programma Pownews zette een val neer voor clubs in financiële problemen door hen te benaderen met een nepsjeik die nepdollars aanbood.  FC Den Bosch was de enige van de negen clubs die inging op dat 'aanbod'. Inmiddels heeft technisch directeur Fred van der Hoorn afstand genomen van deze tv-uitzending. Zie video.

 

De Bock inzetbaar na winterstop

Centrumverdediger Jelle de Bock viel begin oktober uit na wat leek een hersenschudding. Maar behalve een hersenschudding bleek hij een scheurtje te hebben aan zijn meniscus.

Van een hersenschudding ben je na korte tijd hersteld, maar een knie operatie is andere koek. De Bock zal pas na de winterstop inzetbaar zijn. Een exacte datum kan de speler van FC Den Bosch niet aangeven. De Bock zit nu in de ziekenboeg van de club waar meer ploeggenoten last hebben van hun knie.

De lijst van die ziekenboeg kan verder met drie spelers worden verlengd. Stijn de Looijer, Alexander Mols en Benjamin van den Broek zullen zaterdag allemaal niet spelen in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. En dan zijn er nog de lang geblesseerden zoals Wouter de Vogel, Bruno Appels en Vicente Cruz etc.


bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Oprichting Brabant United

FC Den Bosch en RKC Waalwijk hebben Brabant United opgericht. Brabant United is de naam van de nieuwe, gezamenlijke jeugdopleiding van de Brabantse profclubs. Het nieuwe Brabantse voetbalinstituut gaat vanaf komend seizoen van start.

Brabant United wordt een zogeheten Besloten Vennootschap, waarvan FC Den Bosch en RKC Waalwijk de hoofdaandeelhouders zijn en er tevens partnerships mogelijk zijn met onderwijs, sponsoren en andere deelnemers.

Dat het opleidingsinstituut een zelfstandige entiteit wordt, is belangrijk, volgens algemeen directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk. “Wij willen een sterk merk ontwikkelen dat uitblinkt op het gebied van talentontwikkeling”, vertelt Oversier. “Brabant United, zo is ons streven, wordt innovatief, gedegen, trendsettend, kwalitatief hoogstaand, professioneel en natuurlijk: Brabants.”

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Alexander Mols ontbreekt tegen Telstar

Alexander Mols zal vrijdagavond niet aantreden in de uitwedstrijd tegen Telstar dat een plaats hoger (vijftiende) staat als FC Den Bosch. Mols viel in de wedstrijd tegen Jong Ajax geblesseerd uit. Hij heeft last van een liesblessure. 

Trainer Ruud Kaiser verwacht dat zijn spits volgende week tegen VVV Venlo wel zal kunnen worden opgesteld. Als vervanger voor Mols zal Kaiser kunnen rekenen op Istvan Bakx om zo de aanvalpotentie van FC Den Bosch te waarborgen. Verder heeft Kaiser nog de beschikking over schaduwspits Ralf Seuntjens die vorige week uitstekend inviel tegen Jong Ajax.

 bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Schade knie van Tom van Weert valt mee

De schade aan de knie van Tom van Weert valt mee. Er is wel sprake van een verrekking, blijkt uit een mri-scan. Van Weert moet het rustig aan doen, maar de verwachting is dat de langdurig geblesseerde spits na de winterstop weer zal kunnen voetballen. 

bron: bd.nl

Nieuw letsel Tom van Weert?

De langdurige blessure van spits Tom van Weert aan zijn knie sleept zich hoogstwaarschijnlijk voort. Het leek of hij goed revalideerde van zijn knieblessure. En dat was ook zo. Daarom kon hij ook weer meedoen met de groepstraining.

Maar tijdens de oefening van afgelopen zondag verdraaide hij die vermaledijde knie weer. Er wordt voor nieuw letsel gevreesd. Een onderzoek moet daarover uitsluitsel geven middels een mri-scan.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch moet constanter spelen

Trainer Ruud Kaiser vindt dat zijn ploeg stabieler moet worden, constanter moet spelen. Dat is volgens hem de enige manier om het (onnodige) puntenverlies van de gespeelde wedstrijden te compenseren in de reeks die nog te gaan zijn.

Het is een feit dat Den Bosch heeft gewonnen van de nummer zes (Helmond Sport) en zeven (Excelsior) van de Jupiler League, maar tegelijkertijd morst het weer punten tegen laagvlieger Achilles'29. Alhoewel die club maar vier punten minder heeft als de Bossche club.

Zaterdag wacht een ploeg die het ook moeilijk heeft: Almere City FC. Dat is geen gelopen race want daarvoor zijn de prestaties van FC Den Bosch nog te grillig. 

foto: Henk Van Esch
bron: bd.nl

Stormachtige kritiek fans

Fred van der Hoorn

De fans van FC Den Bosch hebben donderdagavond hun gal kunnen spuwen tijdens de forumavond in stadion De Vliert. In een stormachtige sessie uitten zij hun onvrede over de prestaties van de clubleiding en de prestaties van het A-elftal.

Technisch directeur Fred van der Hoorn vindt dat hem niets te verwijten valt. In een video-interview zegt hij dat niet weet wat hij zou moeten veranderen aan het gevoerde beleid. Trainer Ruud Kaiser reageerde deemoedig. Volgens hem waren de vele blessures en arbitrale dwalingen debet aan de lage plek op de ranglijst. 

De liefde van de fans voor de club blijft in stand. voetballen is nu eenmaal winnen en verliezen maar nu is het wel erg veel verliezen. Aan het plotselinge vertrek van de algemeen directeur Peter Bijvelds (zie bericht onder dit artikel) werd weinig aandacht gegeven.


foto: fcdenbosch.nl
bron: omroepbrabant.nl/bd.nl

Peter Bijvelds weg bij FC Den bosch

Peter Bijvelds

Vanwege tegenvallende inkomsten uit sponsoring en entreeheffingen moet FC Den Bosch alweer saneren. Het vertrek van algemeen directeur Peter Bijvelds is daar een gevolg van. Drie andere medewerkers zullen ook nog vertrekken.

In het persbericht op de website van FC Den Bosch staat het volgende: In overleg met de Raad van Commissarissen onderzoekt de directie van FC Den Bosch momenteel welke aanpassingen de druk [de inkomsten uit sponsoring en entreegelden: red.] kunnen verlichten. Daartoe wordt de gehele organisatie doorgelicht. Met enkele medewerkers worden gesprekken gevoerd die tot een bijdrage in het gezondmakingsproces moeten leiden.

Peter Bijvelds zal niet langer actief zijn voor FC Den Bosch. Met hem is de Raad van Commissarissen in gesprek over ontbinding van zijn arbeidscontract als directeur. De dagelijkse leiding van de club zal in handen zijn van technisch-directeur Fred van der Hoorn.

Maarten de Gruyter, de president-commissaris, zegt nadrukkelijk dat de toekomst van de club niet in gevaar is. Bijvelds wil geen commentaar geven op deze ontwikkelingen zolang alle partijen nog bezig zijn met de afwikkeling.

bron: fcdenbosch.nl/bd.nl

Forumavond voor supporters

De supporters van FC Den Bosch hebben bij de leiding van de club aangedrongen op het houden van een forumavond vanwege de (recente) wanprestaties van de club. Vooral de uitslagen van de laatste twee wedstrijden zijn reden om aan de alarmbel te trekken.

De forumavond zal aanstaande donderdag om 20:00 uur worden gehouden in bijzijn van technisch directeur Fred van der Hoorn en de gehele technische staf. De locatie is in De Vliert op de tweede verdieping in de Business lounge. Iedereen met een hart voor de zaak is welkom.

Wesley de Ruiter één wedstrijd geschorst

FC Den Bosch TV
foto: Henk van Esch

Keeper Wesley de Ruiter is voor één wedstrijd geschorst door de KNVB. In de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam haalde De Ruiter een doorgebroken tegenstander neer in het strafschopgebied. Hij kreeg meteen een rode kaart. De Ruiter mist de belangrijke wedstrijd tegen koploper FC Dordrecht van zaterdag 1 november aanstaande.

Wie er wel weer bij is, is Istvan Bakx. Hij maakte na een hielblessure zijn terugkeer bij de beloften en kon de hele wedstrijd uitspelen. Vrijdag zit hij in de selectie naar Dordrecht. Het belooft een zware wedstrijd te worden tegen de koploper van de Jupiler League. Trainer Ruud Kaiser is daar niet van onder de indruk. In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen, zijn zijn woorden. We gaan het zien vanavond.

bron: fcdenbosch.nl/bd.nl

Vandaag wacht een partij met de tweede Rotterdamse club op rij namelijk het roemruchte Sparta in het net zo befaamde stadion Het Kasteel. Trainer Ruud Kaiser hoopt op een net zo bevlogen wedstrijd als tegen Excelsior. Zulke inzet en focus ziet hij graag, het liefst hierna nog vijfentwintig keer. Hij kan intussen wel weer beschikken over Moreno Rutten.

Vrijdag deed Moreno Rutten gewoon weer mee met de training. En zaterdag gaat hij in de bus naar Sparta Rotterdam. Maar is hij fit genoeg om opgesteld te worden door trainer Ruud Kaiser? Rutten kampt met een slijmbeursontsteking in zijn knie. De ziekenboeg bij FC Den Bosch is nog steeds druk bezet: Tim Hofstede, Stefan Stam, Wouter de Vogel, Istvan Bakx, Alair Cruz Vicente, Jelle de Bock, Bruno Appels en Tom van Weert.

 

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Paus Franciscus ontvangt shirt FC Den Bosch

Paus Franciscus heeft bij de audiëntie met kapelaan Patrick Kruis van de Sint Jan en andere Bosschenaren het gesigneerde shirt van FC Den Bosch ontvangen. Alle spelers hadden hun handtekening op het shirt gezet. 

Het was een algemene audiëntie en het shirt kon de paus nog wel ontvangen. Voor de Oeteldonkse sjaal had hij handen te kort. Kapelaan Kruis kreeg vorig jaar het idee de paus deze giften aan te bieden en voor hij het wist had hij een bus vol Bosschenaren waaronder Peer van de Muggenheuvel en prins Amadeiro.


bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

Stand van zaken in de Jupiler League

FC Den Bosch staat nu op de vijftiende plek van de Jupiler League. Bij elkaar heeft de club in dertien wedstrijden veertien punten bij elkaar gesprokkeld: drie gewonnen, vijf gelijk en vijf verloren.

De komende weken wachten drie lastige tegenstanders. De huidige nummer drie, Sparta,  op 26 oktober in een uitwedstrijd is de eerste in die rij gevolgd door koploper FC Dordrecht op 1 november, ook in een uitwedstrijd. De derde is Helmond Sport op 8 november, maar dan wel weer eens thuis in de Vliert.

Kijkoperatie meniscus Jelle de Bock

De geblesseerden

FC Den Bosch heeft een probleem en dat probleem is een overvolle ziekenboeg. Nu heeft de Belgische verdediger Jelle de Bock zich ook bij die ziekenboeg gevoegd. Deze week onderging hij een kijkoperatie aan zijn meniscus waar hij al langere tijd last van had.

Door een hersenschudding stond De Bock toch aan de zijlijn dus werd besloten om nu de operatie te laten doen. Jelle de Bock zal een flink aantal weken niet ingezet kunnen worden.De lijst van de ziekenboeg: 

 • Jelle de Bock - meniscus
 • Tim Hofstede - gekneusde ribben
 • Istvan Bakx - hiel
 • Tom van Weert - kruisband
 • Wouter de Vogel - kruisband
 • Alair Vicente Cruz - kruisband
 • Stefan Stam - meniscus
 • Bruno Appels - schouder

Opvallend is het groot aantal knieblessures. Dit kan geen toeval zijn en daarom gaat de fysiotherapeut van de club, Marco van der Steen, de gevallen gestructureerd aanpakken. Hopelijk zal hij ook de oorzaak kunnen vinden van die knieblessures.

bron: denboschfc.nl
foto's: Henk van Esch

Play-offs zijn een must

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch moet de play-offs halen. Anders faalt de club of de directeur van de club. Dat zijn de woorden van directeur Fred van der Hoorn in een tv-interview met FC Den Bosch TV. Iedereen bij FC Den Bosch staat pal achter die ambitie, ook de technische staf.

Maar de huidige stand in de Jupiler League geeft te denken en de selectie wordt geplaagd door blessures van ernstige aard: gescheurde kruisbanden aan de knieën. Een aantal spelers zal dit seizoen niet meer aantreden. Er is geen geld meer voor nieuwe aankopingen en dan zijn er de boetes die betaald moeten worden.

Van der Hoorn sprak zich ook uit over een aantal spelers zoals keeper Bruno Appels en nieuwe aanwinst Erik Quekel. Het aflopende contract met Appels zal niet worden verlengd. Over Quekels positie op het veld zei de directeur dat die misschien niet de juiste was.

 

bron: fcdbfans.nl

Bosschenaren op audiëntie paus Franciscus

Kapelaan Patrick Kuis, priester van de Sint Jan, gaat met een bus vol Bosschenaren op audiëntie bij paus Franciscus. Omdat de paus als rechtgeaarde Argentijn een voetbalfan is, kreeg kapelaan Kuis het lumineus idee hem een door alle spelers van FC Den Bosch gesigneerde shirt te geven. Met een Oeteldonkse sjaal, uiteraard.

De kapelaan benaderde de buschauffeur van de Bossche supporters en in no time was de bus vol, zo groot was het animo. Ook de hotemetoten van Oeteldonk gaan mee zoals Peer van den Muggenheuvel en Prins Amadeiro. De bus vertrekt 18 oktober naar Rome.

Paus Franciscus heeft vanaf zijn inauguratie al meerdere keren voetballers van naam en faam ontvangen. Het Italiaans nationaal elftal, Squadra Azzuri, is al op audiëntie geweest en Lionel Messi gaf zijn landgenoot een gesigneerde shirt. Daar komt nu het shirt van FC Den Bosch bij.

bron: fcdbfans.nl/bd.nl

FC Den Bosch acceptatie homosexualiteit

Wikimedia Commons

FC Den Bosch maakt zich sterk voor acceptatie van homosexualiteit. Daarom wordt op vrijdag 11 oktober in de Vliert de regenboogvlag gehesen. Dat is het internationale symbool van de homobeweging.

De gemeente Den Bosch ijvert al jaren voor acceptatie van homosexualiteit en betrekt er nu ook sportclubs bij. FC Den Bosch geldt bij uitstek als een Bossche club met een groot draagvlak bij de inwoners van de stad.

De directeur van de Bossche club, Peter Bijvelds, heeft clubs uit de regio uitgenodigd dit voorbeeld te volgen om ook zo'n vlag bij hun sportgebouw uit te hangen.

bron: bd.nl

FC Den Bosch speelt twee oefenwedstrijden

foto: Henk van Esch

Ondanks de volle ziekenboeg (zie onderstaand nieuws) en de competitie  gaat Den Bosch binnenkort twee oefenwedstrijden aan. De eerste is op 8 oktober tegen HHC Hardenberg en komt voort uit een sponsorovereenkomst.

De tweede wedstrijd is tegen Roda Boys Bommelerwaard. De wedstrijd wordt gespeeld in Aalst en is op 12 oktober gepland. De wedstrijd is ten bate van het goede doel Make a wish

In ieder geval doet Hasan Kiliç niet mee want hij wordt even in de luwte gehouden. Ook hij kampt met (lichte) knieklachten. Trainer Ruud Kaiser wil middenvelder Kiliç nu sparen want bevreesd voor de zoveelste langdurige uitval van een selectie-speler.

Aanpak kruisbandenblessures FC Den Bosch

foto: Henk van Esch

Er zijn maar liefst tien gevallen van gescheurde kruisbanden binnen de selectie van FC Den Bosch. Dat zijn er erg veel. Te veel zelfs om te spreken van domme pech. De fysio van FC Den Bosch, Marco van der Steen, gaat die gevallen dan ook aanpakken.

Wat zijn de gebeurtenissen en condities van al die gevallen? Is het het veld, het schoeisel?  Van der Steen werkt aan een nieuwe aanpak waarbij de focus ligt op enkel en knie. Spelers als Tom van Weert, Wouter de Vogel en sinds kort ook Alair Cruz Vicente kunnen er van meepraten.


bron: bd.nl

Vicente Cruz kruisbandblessure

foto: Henk van Esch

Na Wouter de Vogel en Tom van Weert is FC Den Bosch ook Alair Vicente Cruz voor een lange periode kwijt. Alle drie spelers kampen met een blessure aan de kruisband. Net als Wouter de Vogel zal de Braziliaan dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer kunnen spelen.

Vicente Cruz werd in de wedstrijd tegen FC Oss al in de 27ste minuut van het veld gehaald. Een eerste onderzoek bracht nog geen duidelijkheid maar bij een tweede werd het letstel opgespoord. bron: gelderlander.nl

Reacties op doodskist incident

foto: Henk van Esch

Aanvoerder Benjamin van den Broek sprak na de verloren bekerwedstrijd tegen FC Utrecht van een zure dag. Hij vond de doodskist actie van 'fans' een nogal zwaar aangezet symbool. Een doodskist is niet niks waren zijn woorden.

Trainer Ruud Kaiser was helemaal niet te spreken over deze morbide actie. Het had als gevolg dat er geen Bossche supporters naar Utrecht mochten afreizen. FC Den Bosch ontbeerde de steun van zijn trouwe fans en verloor met 4-1.

Ook de directeur van de hoofdsponsor Toshiba, Theo Engels, heeft in een open brief gereageerd op het incident. Hij betreurt het dat een handjevol 'idioten' de club negatief in de publiciteit heeft gezet. Hij roept de echte supporters op om voor hun club op te komen en dat FC Den Bosch een fantastisch imago krijgt.

Intussen kan FC Den Bosch zich weer richten op de competitie. Zaterdag 28 september wacht de wedstrijd tegen Achilles'29 in stadion De Vliert.

bron: Omroep Brabant

Knieblessure Wouter de Vogel: einde seizoen?

foto: Henk van Esch

Het zit 'm niet mee, Wouter de Vogel. Na bijna een jaar revalidatie aan zijn knie leek het hem voor de wind te gaan. Vorige week nog man of the match tegen FC Oss. Maar de laatste wedstrijd tegen Jong PSV moest hij al in de 37ste minuut het veld ruimen. 

Al vroeg in de wedstrijd voelde De Vogel zijn knie licht opspelen na een schot op doel. Voor alle zekerheid liet hij zich langs de lijn nog nakijken maar er was niets te zien. Hij besloot verder te spelen. Achteraf had hij dat niet moeten doen want bij een draaibeweging van zijn linkerbeen hoorde hij een knak. 

Na een MRI-scan bleek zijn kruisband weer gescheurd te zijn en zit er ook nog een scheur in zijn binnenmeniscus. Vorig jaar werd hij ongeveer in dezelfde tijd geopereerd en was De Vogel pas in mei 2013 weer helemaal hersteld. Wouter kan een nieuwe operatie tegemoet zien en dat betekent einde van het seizoen.

 

bron: 073voetbal.nl

400 Bossche fans naar Galgenwaard

400 Bossche fans gaan met bussen naar de Galgenwaard om daar morgenavond FC Den Bosch te ondersteunen in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. In het afgelopen weekend bleek dat er nog voldoende interesse was voor deze wedstrijd. Er werd daarom een extra bus geregeld.

Er zijn nog twintig kaarten beschikbaar. Wil je mee dan kan dat via de officiële website van FC Den Bosch: fcdenbosch.nl. De prijs is 26 euro.

 

 

 

 

bron: fcdbfans.nl

Cruz Vicente en Mols spelen niet

foto: Henk van Esch

Alair Cruz Vicente en Alexander Mols zullen vanavond niet aantreden tegen het beloftenteam Jong PSV in de Vliert. Zij zijn te geblesseerd uit de vorige wedstrijd gekomen. Cruz Vicente werd al in de eerste helft met een knieblessure van het veld gehaald en Mols werd flink op zijn voet getrapt. Hoe lang Cruz Vicente is uitgeschakeld, kan op dit moment niet worden bepaald.

De ziekenboeg van FC Den Bosch raakt toch weer aardig vol. Keeper Bruno Appels en verdediger Stefan Stam leken op weg naar herstel maar kampen nog steeds met pijnen in de schouder (Appels) en knie (Stam). Daarnaast zijn de aanvallers Furghill Zeldenrust en Tom van Weert niet beschikbaar voor het team. De laatste zal naar verwachting nog zeker tot aan de winterstop niet aantreden voor FC Den Bosch.

FC Den Bosch staat nu op de zestiende plaats met acht wedstrijden: één gewonnen, vijf gelijkgespeeld en twee verloren met een negatief doelsaldo van vier (7-11).


bron: bd.nl

Honderden speciale gasten

In De Vliert zullen op vrijdagavond 20 september een paar honderd speciaal genodigde gasten aanwezig zijn. FC Den Bosch heeft voor de wedstrijd FC Den Bosch tegen Jong PSV vijfhonderd kaarten gratis ter beschikking gesteld aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. 

‘FC Den Bosch wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van sportbeleving voor onze doelgroepen’, vertelt Karin van der Leest, fondsenwerver voor Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds. Er worden op de wedstrijdavond armbandjes verkocht met de tekst ‘ik heb een sportief hart’. De volledige opbrengst van deze armbandjes komt onder meer ten goede aan de sportclinics.

bron: denboschfc.nl

Geen matchfixing FC Den Bosch

Het lijkt erop dat FC Den Bosch vooralsnog gevrijwaard is van het matchfixing schandaal. Voetbal International (VI) publiceerde vandaag  vier gevallen van fixing in de Jupiler League. De naam van de Bossche club is niet gevallen.

De vier gefixte wedstrijden die VI vandaag openbaar maakt, zijn allemaal gespeeld in september 2009.

04-09-2009: BV Veendam - Helmond Sport 0-0
11-09-2009: Fortuna Sittard - SC Cambuur 1-2
11-09-2009: FC Volendam - Excelsior 1-0
11-09-2009: De Graafschap - Telstar 2-1

 

Onlangs werden drie duels van FC Den Bosch verdacht: FC Den Bosch - VVV-Venlo op 10 april 2009 (uitslag 0-5), FC Eindhoven - FC Den Bosch op 6 maart 2009 (uitslag 1-7) en BV Veendam - FC Den Bosch op 19 december 2008 (uitslag 2-4).

 

bron: fcdbfans.nl

Op naar de eerste overwinning?

FC Den Bosch maakt zich op om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Dat moet dan vanmiddag om 14:30 gebeuren tegen FC Oss, de oude club van trainer Ruud Kaiser en aanvaller Erik Quekel. Een makkie volgens de Bossche fans gezien de 5-0 nederlaag van Oss tegen FC Emmen, maar Kaiser heeft zo zijn bedenkingen. Oss staat hoger in de stand dan zijn Bossche opponent: FC Oss op plek 17 en FC Den Bosch sluit de rijen op plek 20.

Quekel is eindelijk fit genoeg om in de basisopstelling te beginnen tegen zijn oude club. Intussen gaat het beter met de spelers die kampen met allerlei blessures en pijnen. Stefan Stam traint voluit mee en Bruno Appels heeft - weliswaar rustig aan - de keeperstrainingen hervat. Aanvaller Furghill Zeldenrust wil volgende week weer aan de trainingen deelnemen.

De Stier tegen de Draak, het zal erom spannen in het Frans Heesen Stadion. De laatste overwinning van Den Bosch is toch alweer van 15 april tegen Almere City FC. Het werd toen 1-5 voor FCDB. Op de kop af vijf maanden geleden.

bron: bd.nl

Ruud Kaiser niet bestraft

foto: Henk van Esch

De aanklager van de KNVB heeft beschikt Ruud Kaiser niet te straffen voor zijn uitlatingen na de wedstrijd FC Den Bosch-Volendam (2-4). De trainer zei in een interview met betaalzender FOX Sports dat zijn ploeg voor de tweede keer binnen twee weken 'genaaid werd' door een scheidsrechterlijke beslissing. Op de foto is te zien dat Hasan Kiliç onderuit wordt gehaald.

Kaiser kreeg de boodschap mee dat zulke uitlatingen voortaan achterwege gelaten moeten worden want anders volgt er wel straf. Zie hier het gewraakte interview op FOX Sports.

 


bron: bd.nl

Blessureleed Stam houdt aan

foto: Henk van Esch

Het waren spierklachten die Stefan Stam parten speelden en hem aan de zijkant hielden. Hij leek aan de betere hand en speelde afgelopen dinsdag nog 65 minuten mee tegen Jong FC Eindhoven. Maar nu is er ook vocht geconstateerd in zijn knie en dat is een domper voor zowel de speler als de club.

De ziekenboeg van FC Den Bosch is nogal vol: naast de langdurig geblesseerde Bruno Appels en Tom van Weert hebben de aanvallers Furghill Zeldenrust en Erik Quekel letsel opgelopen tijdens recente wedstrijden. De enkelblessure van Quekel is weliswaar licht maar hij is niet optimaal fit. Trainer Ruud Kaiser wil hem daarom niet in stelling brengen.

 

 bron: bd.nl

Blessures en andere ongemakken.

Furghill Zeldenrust verliet al na elf minuten geblesseerd het grasveld van De Koel bij VVV-Venlo. Foto's hebben uitgewezen dat het geen breuk betreft maar Zeldenrust zal volgens trainer Ruud Kaiser minstens een aantal weken aan de zijlijn staan.

Dan is er de nieuwe aanwinst, Erik Quekel. In de wedstrijd tegen Jong FC Eindhoven van afgelopen dinsdagavond moest hij al na twintig minuten het veld ruimen. Hij had zich verstapt. Kaiser ziet weinig kansen dat Quekel - ook gezien zijn gebrek aan wedstrijdritme -  morgenmiddag opgesteld wordt tegen FC Volendam.

Met verdediger Stefan Stam gaat het gelukkig weer beter. Stam speelde ook tegen Jong FC Eindhoven en hield het zeker 65 minuten goed vol. Stam heeft moeite met kunstgras. Den Bosch heeft voor aanvang van het seizoen een nieuw kunstgrasveld laten aanleggen.

De site denboschfc.nl roept de Bossche fans op om nu even niet in de hekken te gaan hangen. Door gedoe met de aannemer zijn de hekken nog niet op orde. Om die voor de volgende generaties te behouden wordt nu gevraagd ze te ontzien.

Brainwash Stadion De Vliert is voor auto- en busverkeer minder goed bereikbaar. Dat komt omdat de Graafsebaan voor alle verkeer behalve voor fietsers is afgesloten. Openbaar vervoer moet omrijden. Geadviseerd wordt om op de Aartshertogenlaan uit te stappen en de rest te lopen. Meer info.

bron: fcdenbosch.nl

Entree kinderen één euro

Sportzender FOX bedong dat de wedstrijd tegen FC Volendam van aanstaande zaterdag om 16:30 uur in de Vliert wordt gespeeld. Een rottijd. Om het stadion alsnog goed te vullen bedraagt de entree voor kinderen tot veertien jaar slechts 1 euro.

Deze 1 euro kaarten kunnen via de officiële website van FC Den Bosch gekocht worden of aanstaande zaterdag na 15:15 uur bij de kassa's. Er is vrije verkoop dus club- of seizoenskaarten zijn niet nodig om kaarten te kopen.

Het liedje 'Kinderen een kwartje' is nu veranderd in 'Kinderen een euro'.

 

 

bron: fcdbfans.nl

Terugkeer Barry Maguire

foto: Henk van Esch

Barry Maguire keert terug naar het oude nest. Het is een eenjarig contract met de optie van een verlenging van één jaar. Maguire zat al een week zonder club: zijn contract met VVV-Venlo was ontbonden. De middenvelder sluit zich per direct aan bij zijn oude club. Het is hoogstwaarschijnlijk dat Maguire zaterdag al zal ingezet worden in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Directeur Fred van der Hoorn: "Barry is fit en per direct inzetbaar."

In 1998 - hij was toen negen jaar - kwam hij in de jeugdopleiding van FC Den Bosch. In 2006/07 debuteerde Maguire bij de A-selectie van de Bossche club. Na twee seizoenen werd hij aan FC Utrecht verkocht. Voor Utrecht kwam hij drie seizoenen uit en maakte daarna de overstap naar VVV-Venlo. 


bron: fcdenbosch.nl

De negentiende plek

FC Den Bosch staat op de negentiende plek en laat alleen nieuwkomer Achilles'29 achter zich. De komende vier wedstrijden zal Den Bosch toch echt een vuist moeten maken tegen FC Volendam, FC Oss, Jong PSV en Achilles'29. Anders wordt de situatie dramatisch.

Na Achilles'29 eind september wachten zwaardere opponenten zoals FC Eindhoven, MVV Maastricht, Excelsior, Sparta Rotterdam en de koploper van dit moment FC Dordrecht. Wil Den Bosch nog iets betekenen voor de winterstop dan zal het effectiever om moeten gaan met de kansen. Te beginnen aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Gelijk spel is geen optie.

Hoeveel kans maakt Den Bosch tegen VVV

De laatste keer dat FC Den Bosch een uitwedstrijd won in Venlo was op 12 mei 2007. Het werd toen 1-2. De daarop volgende vijf ontmoetingen won de Limburgse ploeg. Desastreus voor FC Den Bosch was de thuiswedstrijd op 10 april 2009. Het werd toen maar liefst 0-5. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen, was op 6 januari 2011. Het werd 1-2 voor VVV-Venlo.

Het zal niet eenvoudig zijn om deze geduchte tegenstander in De Koel (De Kuil) op de knieën te krijgen. En het zou zomaar kunnen dat FC Den Bosch vanavond zijn ongeslagen status verliest.

Erik Quekel speelt tegen VVV-Venlo

foto: fcdenbosch.nl

Trainer Ruud Kaiser heeft Erik Quekel geselecteerd voor de uitwedstrijd van vanavond tegen VVV-Venlo ondanks eerdere uitspraken van de Bossche coach om de nieuwe aanwinst te sparen. Ook de nog niet helemaal fitte Stefan Stam gaat voor alle zekerheid mee voor de met pijntjes geplaagde Jelle de Bock. 

Moreno Rutten zal er niet bij zijn vanwege de rode kaart die hij opliep in het duel tegen De Graafschap. Een beroep aantekenen tegen het besluit van de KNVB om Rutten voor één wedstrijd te schorsen haalt volgens Kaiser weinig uit.

Bij VVV-Venlo ontbreken keeper Niki Mäenpää (opgeroepen voor Fins nationaal team) en de Nigeriaan Uche Nwofor (transfer naar sc Heerenveen). Oud-speler Randy Wolters zal wel van de partij zijn. Hij maakte deze zomer de overstap naar VVV.bron: bd.nl

Hechtere samenwerking FC Den Bosch en Sportiom

FC Den Bosch en Sportiom hebben besloten tot hechtere samenwerking. De twee buren aan de Victorialaan hebben zaken zoals sport, beweging & gezondheid, beleving en recreatie gemeen. De samenwerking wordt structureel. Acties zullen voor zowel bezoekers van het Sportiom als supporters van FC Den Bosch interessant zijn.

De eerste actie is doorlopend en betreft een fitness abonnement van FC Den Bosch. Nieuwe leden krijgen een korting van 5%. Tien procent van de opbrengsten komt ten goede aan de jeugdopleiding van de club. Verder komen er diverse kortlopende acties zoals een duoticket korting: het volgen van een wedstrijd bij FC Den Bosch en bijvoorbeeld schaatsen bij het Sportiom.

bron: fcdenbosch.nl

Entree Erik Quekel?

Of trainer Ruud Kaiser Erik Quekel zal opstellen tegen VVV-Venlo is de vraag. Den Bosch heeft effectieve afmakers nodig om een einde te maken aan de vervelende reeks van gelijke spelen. Kaiser wil Quekel echter niet 'opblazen' want de aanvaller ontbeert nodige wedstrijdritme. 

Moreno Rutten geschorst

foto: Henk van Esch

Moreno Rutten is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst. Dat betekent dat hij maandag 2 september niet mee zal spelen in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo in stadion De Koel. Rutten kreeg rood in de wedstrijd tegen De Graafschap.

 

 

Onterecht doelpunt?

Op de fansite fcdbfans.nl wordt heftig getwitterd over het doelpunt dat Tim Bakens van De Graafschap maakte. Volgens de fans is goed te zien dat hij maar op één meter afstand stond van de vrije trap. Dat doelpunt zou dus afgekeurd moeten worden want onterecht. Over de rol van scheidsrechter Martens zal nog lang nagepraat worden. De fans voelen zicht echt "genaaid".

Erik Quekel niet opgesteld

foto: Henk van Esch

De nieuwe aanvaller van FC Den Bosch, Eik Quekel, zal vanavond niet worden opgesteld in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Trainer Ruud Kaiser wil de speler ontzien. Quekel mist wedstrijdritme; hij speelde het laatst in mei van dit jaar. Dat vindt de trainer te lang geleden. 

 

 

 

 

 


bron: bd.nl

Spits Erik Quekel nieuwe aanwinst

foto: fcdenbosch.nl

De kogel is door de kerk. Erik Quekel komt de aanval van FC Den Bosch een nieuw elan brengen. Hij sluit zich transfervrij aan bij de selectie en kan per direct gaan spelen. De geboren Bosschenaar heeft gespeeld voor onder meer Top Oss en Helmond Sport. Bij de laatste club kwam hij voor twee seizoenen uit. Helmond Sport wilde daarna het contract niet verlengen.

Erik Quekel heeft naar eigen zeggen veel zin om voor FC Den Bosch te spelen. Directeur Fred van der Hoorn is in zijn nopjes met deze nieuwe aanwinst en is ervan overtuigd dat de aanvaller nieuwe impulsen zal geven. Hij kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.

 

bron: fcdenbosch.nl

Categorie-indeling clubs betaald voetbal 2013

De KNVB heeft voor 2013-2014 de nieuwe categorie-indeling van clubs bekendgemaakt. De clubs worden in drie categorieën ingedeeld. Op basis van de ingediende begrotingsjaarcijfers 2013-2014 behoren twee clubs tot de eerste categorie (onvoldoende), drieëntwintig clubs tot categorie 2 (voldoende) en negen clubs tot categorie 3 (goed).

De twee clubs die een onvoldoende scoren zijn FC Emmen en Fortuna Sittard. Deze clubs zijn nu financieel orde op zaken aan het stellen wat de facto saneren betekent. Hoe ze dat doen, bepalen ze zelf, echter wel volgens de richtlijnen van de KNVB.

De clubs uit categorie 2 zijn AZ, FC Den Bosch, SC Cambuur, FC Dordrecht, FC Eindhoven, De Graafschap, FC Groningen, Helmond Sport, Heracles, NAC, N.E.C., RKC Waalwijk, Roda JC, Sparta, FC Twente, VVV-Venlo, Willem II en PEC Zwolle, ADO Den Haag, FC Utrecht, Vitesse, Excelsior en Feyenoord.

De clubs die goed hebben gescoord, zijn Ajax, Almere City FC, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, MVV, FC Oss, PSV, Telstar en FC Volendam. Op 1 november zal het volgende meetmoment volgen. Dan zullen de clubs de jaarcijfers van het afgelopen boekjaar 2012/13 en hun verwachtingen voor 2013/14 moeten voorleggen. De bond constateert dat clubs doordrongen zijn van de noodzaak tot economisch herstel om zo het voortbestaan van hun club te waarborgen.

 

bron: knvb.nl

Komst Erik Quekel naar FC Den Bosch?

De geruchtenstroom over de komst van Erik Quekel naar FC Den Bosch houdt aan ondanks eerdere ontkenningen van de voetballer zelf. De aanvaller is op dit moment clubloos omdat zijn oude werkgever, Helmond Sport, het contract niet heeft verlengd. 

Quekel deed onlangs de geruchten af als onzin en zei te hopen op een aanbod uit België, maar daar is tot nu toe niets concreets uit voortgekomen. De voormalige winnaar van de Bronzen Stier zei tegen het Brabants Dagblad dat hij nu in gesprek is met FC Den Bosch.

DE Bossche club is op zoek naar een nieuw en effectief elan voor de aanval. De laatste drie wedstrijden in de Jupiler League werd er niet gescoord ondanks de wijzigingen die trainer Ruud Kaiser aanbracht in de laatste wedstrijd tegen Jong FC Twente. Quekel zou dat zo gewenste elan kunnen brengen.

De 26-jarige aanvaller is in Den Bosch geboren. Mocht er toch een overeenkomst komen dan is het niet waarschijnlijk dat de aanvaller de komende wedstrijd tegen De Graafschap zal optreden. Erik Quekel speelde eerder voor Top Oss en FC Dordrecht.

 

bron: db.nl en fcdbfans.nl

Hoe gaat trainer Kaiser Jong FC Twente aanpakken?

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch treedt vanavond aan tegen het zogenaamde beloftenteam van Jong FC Twente. Wat de plannen zijn van trainer Ruud Kaiser om de Tukkers aan te pakken, laat hij in het ongewisse. Hij wil de tegenstander natuurlijk niet wijzer maken dan nodig is en zwijgt in alle talen over de opstelling.

Toch zijn er aanwijzingen dat hij vooral de aanvalskracht van de ploeg gaat aanpakken want te weinig productiviteit in drie wedstrijden (twee doelpunten). Aanvaller Alexander Mols liet een positieve indruk achter al de keren dat hij inviel. Hij maakt een grote kans voor een basisplaats. Verdediger Stam is nog steeds geblesseerd.

Kaiser heeft ervaring met het spelen tegen beloftenteams opgedaan in Duitsland. In Nederland is dat systeem nu ook ingevoerd en vanavond speelt FC Den Bosch voor het eerst tegen zo'n team. De coach heeft daar weinig bedenkingen tegen maar wel tegen het geringe aantal toegangskaarten dat voor de Bossche supporters beschikbaar is gesteld: slechts honderd (!). En dat terwijl de Grolsch Veste een capaciteit heeft van 30.000 zitplaatsen. Kaiser vindt het belachelijk en vreest dat het publiek nu nog verder komt te staan van het betaald voetbal.

 

bron: denboschfc.nl

FC Den Bosch speelt vanavond een uitwedstrijd tegen tweedeklasser Erp op Sportpark Den Uil. Erp is zeer recent tot de tweede klasse toegetreden. Deze wedstrijd moet gezien worden als dank dat Den Bosch altijd gebruik kon maken van het kunstgrasveld op het sportpark.

Erp had als eerste in de regio de beschikking over zo'n kunstgrasveld. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

 

 


bron: Kliknieuws.nl

Stand Jupiler League na drie wedstrijden

FC Dordrecht staat ongeslagen aan kop met 9 punten gevolgd door Volendam met 7 punten. Derde staat Jong FC Twente met 6 punten.

FC Den Bosch staat dertiende met 3 punten net als Jong Ajax en FC Oss. Oss heeft echter pas twee keer gespeeld. De enige club zonder punten is Almere City FC. Jong Ajax heeft een negatiever doelsaldo.

De eerst volgende wedstrijd voor FC Den Bosch is maandag 26 augustus tegen Jong FC Twente. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

FOX start vandaag

FOX begint vandaag met zijn uitzendingen. Naast series en films worden er ook live programma's met samenvattingen van de Eredivisie, Jupiler League en buitenlandse competities (Serie A bijvoorbeeld) voor de sport- en voetballiefhebber uitgezonden. Voor de presentatie heeft FOX Jan van Halst en Toine van Peperstraten aangetrokken.

De zender is onderdeel van Eredivisie Media & Marketing. FOX is alleen op digitale televisie te ontvangen. De Nederlandse voetbalzender bestond al onder de naam Eredivisie Live.

Versterking keepers FC Den Bosch hoognodig

foto: Wikipedia

Wesley de Ruiter keert terug bij FC Den Bosch. De voormalige keeper van de Bossche club komt de gelederen versterken en met name het keepersaandeel. En dat is hoognodig. Door de zware liesblessure van Bruno Appels en de nog niet fitte Ruben Smet staat de negentienjarige Simon van Beers er alleen voor. Den Bosch wil voorkomen dat de jonge Tilburger teveel wordt overbelast.

Trainer Kaiser houdt een slag om de arm: het zou zomaar kunnen dat De Ruiter de volgende wedstrijd tegen FC Emmen al onder de lat staat. Wesley kwam in het seizoen 2010-2011 al een aantal keren uit voor FC Den Bosch. Hij vervangt de geblesseerde Appels die waarschijnlijk tweeënhalve maand aan de kant staat.

Wesley de Ruiter maakte zijn debuut bij het eerste elftal van FC Utrecht in het seizoen 2007-2008. In de winterstop van 2010-2011 ging hij voor een half jaar bij FC Den Bosch aan de slag. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor SBV Excelsior.

bron: fcdenbosch.nl

Honderd kaartjes beschikbaar uitwedstrijd

Peter Bijvelds

Maandag 26 augustus speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen Jong-FC Twente. Mooie wedstrijd. Alleen zijn er maar honderd toegangskaartjes beschikbaar gesteld mèt buscombi regeling. Dat hebben de burgemeester, politie en OM van Enschede zo bepaald.

In het bezoekersvak is ruimte voor duizend supporters. Daar zullen de 100 Bossche fans een beetje verloren staan. Of deze regeling het animo voor de wedstrijd in De Grolsche Veste goed zal doen, is maar de vraag. 

Op Twitter schrijft directeur Peter Bijvelds: "Ik kan u helaas helemaal niks beloven maar hier wordt nog over gesproken." 

 

bron: fcdbfans.nl

Opening Blue White Home

foto: Henk van Esch

Het voor en door FC Den Bosch supporters gebouwd thuis - het Blue White Home - werd vrijdag 9 augustus geopend. Een prachtige locatie aan het Huib van Oldenplein. Afgelopen maanden is aan de achterzijde van de M-side hard gewerkt door vele supporters. De M-side is de oosttribune van stadion De Vliert. 

De video bevat een korte impressie van het home en de complete restyling van het plein achter de M-Side. Klik
hier om de video te bekijken.

 
bron: fcdbfans tv

Stam valt uit na training kunstgras

foto: Henk van Esch

De spieren van verdediger Stefan Stam verzuurden al na een half uur training op het nieuwe kunstgrasveld van FC Den Bosch. Voor alle zekerheid werd hem vijf dagen rust voorgeschreven. Tim Hofstede is zijn vervanger. Vandaag - 9 augustus - wordt het kunstgras eindelijk ingewijd in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. 

Het valt voor veel voetballers niet mee om afwisselend de ene week op natuurgras te spelen en de week erop weer op kunstgras. Deze overgang kan in het begin gepaard gaan met de nodige spierpijn. De gewenning is voor veel voetballers een reden om aan te nemen dat het spelen op kunstgras een verhoogde kans geeft op blessures.

Dat komt niet overeen met enkele onderzoeken die uitwijzen dat kunstgras niet meer blessures veroorzaakt dan natuurgras. Wel is aangetoond dat op kunstgras meer enkelverzwikkingen voorkomen dan op gewoon gras. Op natuurlijk gras komen meer knieblessures voor. 

 


bron: brabantsdagblad.nl en optimaalsporten.nl

Appels maand in revisie

foto: Henk van Esch

Keeper Bruno Appels gaat minimaal een maand in revisie. Hij heeft zondag in de wedstrijd tegen Willem II een scheurtje in het littekenweefsel bij zijn lies opgelopen. Dat kwam voort uit het onderzoek in Antwerpen.

Appels was blij dat hij niet onder het mes hoeft. Dat hij minstens een maand niet kan spelen, accepteert hij met het vooruitzicht dat hij straks 100% fit zal zijn. Hij wil nu geen risico's lopen.

 

 


bron: bd.nl

Keeper tussen hoop en vrees

foto: Henk van Esch

Hij had er zo naar toe geleefd, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en nog wel tegen Willem II, zijn oude club.  De hele zomer had Bruno Appels hard getraind en de tekenen waren gunstig. Hij had geen last meer van zijn lies en was er vast van overtuigd dat het vertrouwen dat FC Den Bosch in hem stelde, terecht was.

Maar al na een kwartier voelde Appels die pijn weer in zijn liesstreek, toen hij de bal uittrapte. En het werd alleen maar erger, die pijn. Zo pijnlijk dat hij gedwongen was om al na een half uur op te geven. Vandaag kan er meer duidelijkheid komen. Appels wordt in Antwerpen onderzocht door dezelfde arts die hem eerder behandelde. Hij hoopt dat het allemaal mee zal vallen.

 

 

 

bron: db.nl

Debuut nieuwe spelers

foto's: Henk van Esch bron: db.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vlnr: Furghill Zeldenrust (aanvaller), Stefan Stam (verdediger) en Alair Vicente Cruz (linksback) zijn de drie nieuwe spelers die hun debuut maken bij de A-selectie van FC Den Bosch in de wedstrijd tegen Willem II aanstaande zondag.

FC Den Bosch mist een aantal cruciale spelers zoals spits Tom van Weert die zijn rentree pas na de winterstop zal maken. Althans dat is de verwachting. Verder ontbreken keeper Ruben Smet en middenvelder Wouter de Vogel.

Willem II snel weer naar de Eredivisie

foto: Wikipedia

Ali Messaoud, speler van Willem II, wil zijn club zo snel mogelijk naar de Eredivisie terugbrengen. Messaoud vindt dat Willem II niet thuishoort in de Jupiler League. Willem II is de eerste tegenstander van FC Den Bosch. De Brabantse derby zal zondag 4 augustus in Tilburg gespeeld worden.

Deze derby heeft een verleden en Willem II zal zich verplicht voelen om te winnen. FC Den Bosch kijkt of er iets af te snoepen valt. Spits Ralf Seuntjens van FC Den Bosch zei dat hij sowieso uit is op revanche. Hij doelde daarmee op de play-off wedstrijd van 20 mei 2012 die uit de hand liep. Bossche 'supporters' richtten toen vernielingen aan. Den Bosch verloor met 2-1. Zie ook video.

Meer Jupiler League op uw tv

foto: Henk van Esch bron: fcdenbosch.nl

Meer Jupiler League wedstrijden op tv! Wie wil dat nu niet? Naar nu bekend gaat FOX Sports Eredivisie vanaf 2 augustus een groot aantal live wedstrijden uit de Jupiler League uitzenden. Verder zendt FOX vanaf de vierde speelronde de samenvattingen uit van de Jupiler League.

Met deze uitzendingen krijgt de Jupiler League nieuwe impulsen naast de deelname van clubs zoals Achilles'29 en de beloftenteams van PSV, Ajax en FC Twente. Het belooft een mooi seizoen te worden.

Bossche fans pessimistisch in afloop competitie

De uitslag van de poll op de website bd.nl over hoe FC Den Bosch na afloop van de komende competitie erbij zal staan, is op zijn minst onthutsend te noemen. Van de 305 deelnemers denkt 41 procent dat FC Den Bosch uiteindelijk met lege handen zal staan.

Een kleiner percentage (37%) denkt dat er misschien een play-off te halen valt. En 18 procent ziet het nog optimistischer in. Een plek in de top vijf is voor FC Den Bosch wel weggelegd. Een onverwoestbare kleine kern van 5% zit op een roze wolk: een kampioenschap voor de Bossche club.

 

 

 

 

 

bron: db.nl

Samenwerking FC Den Bosch-BVV

foto: Henk van Esch bron: fcdenbosch.nl

Vrijdag jongstleden tekenden FC Den Bosch en BVV tijdens het jaarlijkse Family Day een overeenkomst om de samenwerking te bekrachtigen. Een deel van de jeugd van FC Den Bosch zal komend seizoen gebruik mogen maken van de sportvelden van buurman BVV.

Supportershome bijna klaar

Op dit moment wordt hard gewerkt om het nieuwe supportershome van FC Den Bosch op 9 augustus in gebruik te nemen. Dan wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Tegenstander is Fortuna Sittard. Niet alleen het terrein is grondig onder handen genomen maar ook het home is  grandioos aangepakt. We gaan het zien.

bron:fcdbfans.nl

Seuntjens Bosschenaar van het Jaar

foto: Henk van Esch bron: fcdbfans.nl

Met 87 punten won spits Ralf Seuntjens  de prijs van beste voetballer van het seizoen 2012-2013. Dat gebeurde gisteren op Family Day, de jaarlijkse feestelijke opening van het nieuwe voetbalseizoen van FC Den Bosch. Ralf kreeg de prijs uitgereikt van zijn broer Mats.

Verdediger Moreno Rutten en de inmiddels vertrokken Randy Wolters maakten het de winnaar nog lastig. Vooral Rutten met 81 punten sprokkelde flink wat punten bij. Seuntjens zei in zijn dankwoord deze eretitel waar te hopen maken in het volgend seizoen.

 

 

FC Den Bosch niet doeltreffend genoeg

De wedstrijd tegen het Griekse OFI Kreta is enigszins bevredigend geëindigd door een doelpunt van Benjamin van den Broek in de 26ste minuut van de eerste helft. Het was het enige doelpunt in deze laatste oefenwedstrijd in afwachting van het begin van de competitie. Den Bosch had gedurende de hele wedstrijd de overhand maar kon dat niet duidelijk uitdrukken in meer doelpunten.

Na rust kon invaller Zvasiva Linkolin van OFI Kreta al na één minuut de kleedkamer in. Hij kreeg rood vanwege een grove overtreding tegen Hasan Kiliç. De ploeg uit Kreta zette meer druk, maar FC Den Bosch kon in deze fase van de wedstrijd niet profiteren van de countermogelijkheden. Het ging slordig om met de kansen. 1-0 dus. Genoeg maar eigenlijk te weinig.

FC Den Bosch Family Day 2013

FC Den Bosch Family Day zal dit jaar op 26 juli worden gehouden van 17:00 tot 21:00 uur. Family Day is de feestelijke opening van het nieuwe seizoen. Het feest is op het terrein achter de Oosttribune van het stadion. Naast FC Den Bosch wordt het georganiseerd door Met Heel Mijn Hart en de Supportersclub FC Den Bosch. De toegang is gratis.

 


bron: fcdenbosch.nl

Kunstgras sproeien met gierton

In aansluiting op een eerder gepubliceerde item of spelers en het nieuwe kunstgrasveld van FC Den Bosch wel bestand zijn tegen de heersende hittegolf, moet het antwoord duidelijk positief zijn. Ja, de spelers zijn fit want er werd gisteren winst behaald tegen Ross County FC. En wederom ja ten aanzien van kunstgras want het veld werd gisteren besproeit met water met behulp van een gierton. 

Op de foto hierboven is te zien dat spelers van FC Den Bosch tijdens de training gisteren lekker onder het sproeiwater doorlopen. De sproei installatie moet nog komen en daarom werd voor deze ouderwetse methode gekozen. Gaat prima toch?

 

bron: Omroep Brabant
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint van Ross County FC

FC Den Bosch heeft gisterenavond op overtuigende wijze gewonnen van het Schotse Ross Count FC bijgenaamd The Staggies. Hoewel de uitslag van slechts 1-0 een andere indruk doet vermoeden, was FC Den Bosch de dominerende partij in deze boeiende oefenwedstrijd.

De FC begon erg sterk en kreeg veel kansen. Ralf Seuntjens en Benjamin van de Broek hadden de thuisclub al eerder op voorsprong kunnen brengen. Hierna maakte Ross County een doelpunt die echter vanwege obstructie werd afgekeurd. 

Ook in de tweede helft behield FC Den Bosch het veldoverwicht ondanks het fellere spel van de tegenstander. Middenvelder Richard Brittain kreeg een rode kaart voor natrappen. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien toen Alexander Mols in de achtenvijftigste minuut de lat trof. In de rebound kopte Furghill Zeldenrust de bal kalm binnen.

bron: fcdbfans.nl

Keepers weer fit

Zowel Bruno Appels als Ruben Smet zijn weer fit. Het zit in de planning dat beide keepers vanavond zullen spelen tegen Ross County FC bijgenaamd de Staggies (@TheStaggies). Deze Staggies zijn niet te onderschatten. Gisteren speelden ze gelijk tegen Manchester United in een vriendschappelijke wedstrijd: 2-2. En in het vorig seizoen wonnen ze in de Schotse Premier League van Celtic: 3-2.

 

 foto's: Henk van Esch
bron: fcdbfans.nl

Overwinning met grote cijfers

FC Den Bosch boekte zaterdagmiddag een makkelijke overwinning op Team Koot Azur in het vijfde oefenduel. Desondanks kwam de thuisclub eerst op een achterstand te staan door een doelpunt van Ousmane Barry Pato. In de zeventiende minuut maakte Maarten Boddaert de gelijkmaker. De FC kwam toen goed op dreef. De ruststand was 6-1.

Na rust deed FC Den Bosch het wat rustiger aan. Alexander Mols nam twee doelpunten voor zijn rekening naast het doelpunt dat hij in de eerste helft had gemaakt. Bij Den Bosch kregen de spelers die tegen FC Twente hadden gespeeld rust. Trainer Ruud Kaiser liet een B-elftal aanrukken tegen het gelegenheidselftal van Koot Azur. De uiteindelijke stand was 9-1.

Bron: fcdbfans.nl

Spelers en kunstgras bestand tegen hittegolf?

Zal de huidige hittegolf veel invloed hebben op het spel van het komend oefenduel van FC Den Bosch tegen het Schotse Ross County FC? Dat moet haast wel want dit zijn natuurlijk bijzondere omstandigheden. In landen als Spanje of Griekenland is men wel wat hitte gewend, maar we hebben het nu over Noord-Europese voetbalteams. Jongens van guur weer zullen we maar zeggen.

En misschien een rare of onzinnige vraag: is het nieuwe kunstgrasveld bestand tegen deze hitte? Kan het smelten, bijvoorbeeld? Aanstaande dinsdag wordt de zesde oefening gehouden om 19:00 uur. Het zal dan nog steeds klam en warm zijn. Sproeien heeft geen zin. Hopelijk wordt het een kokende en kolkende wedstrijd.

Oefenwedstrijd toch in stadion

De vijfde oefenwedstrijd tegen Team Koot Azur vindt toch plaats in BrainWash Stadion De Vliert. Eerder werd gemeld dat deze wedstrijd in het Opleidings- en Trainingscomplex aan de Jan Sluytersstraat zou worden gespeeld. De reden van deze wijziging is de voltooiing  van het nieuwe kunstgrasveld. De aftrap is aanstaande zaterdag om 14:30 uur.

 

 bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch - Team VVCS 1-1

Gelijk spel derde oefenwedstrijd

Het is FC Den Bosch vanmiddag niet gelukt om te winnen van Team VVCS. De Bosschenaren hadden bijna de hele wedstrijd de overhand, maar VVCS kwam aan het eind van de tweede helft toch gelijk. 

Den Bosch speelde defensief erg sterk maar creëerde tegelijkertijd weinig kansen. Vlak na rust maakte invaller Mols de 1-0. De thuisclub begon meer te wisselen waardoor VVCS beter in het spel kon komen. Evert Brouwers verzilverde zes minuten voor tijd een vrije trap en zo werd de stand alsnog gelijk: 1-1.

 

bron: fcdbfans.nl 

FC Twente een maatje te groot

In het vierde oefenduel tegen FC Twente waren de Tukkers een maatje te groot voor FC Den Bosch. Het werd 0-4 voor de gasten die eigenlijk redelijk eenvoudig wonnen. Desondanks startte de FC voortvarend maar Felipe Gutiérrez maakte daar snel korte metten mee. En voor rust stond de stand al op 0-2 voor Twente.

De tweede helft werd gekenmerkt door strafschoppen, door drie nog wel. Twee strafschoppen voor FC Twente - die werden benut - en één voor FC Den Bosch die door Benjamin van den Broek werd gemist.

bron: fcdbfans.nl

Boycot van de baan

De oproep van fanclub Den Bosch FC om de komende oefenwedstrijd van FC Den Bosch tegen FC Twente is van de baan. De fans waren het niet eens met de maatregel om supporters van FC Twente de toegang te ontzeggen. De reden van het afblazen van de boycot is niet bekend.

 

bron: fcdbfans.nl

Oproep boycot oefenwedstrijd

De fanclub Den Bosch FC roept op tot een boycot van de oefenwedstrijd tegen FC Twente op 17 juli. De reden is dat zij er niet mee eens zijn dat FC Twente-fans de toegang tot die wedstrijd wordt geweigerd. Dat schijnt door betrokken partijen zo beklonken te zijn. De Bossche fans vinden deze maatregel te ver gaan. Het is nota bene een oefenduel! 

 

 
bron: fcdbfans.nl

Joey Brock weg bij FC Den Bosch

Joey Brock is weg bij FC Den Bosch. Hij maakte al enige tijd geen deel meer van de selectie. Ondanks dat zijn contract doorloopt tot juli 2014 besloten beide partijen in goed overleg uit elkaar te gaan. Er bestond wrijving tussen Brock en twee teamgenoten. Dat zou de sfeer geen goed doen. Een Oostenrijkse club zou interesse hebben in de linksback. Joey Brock speelde twee seizoenen bij FC Den Bosch.

 foto: Henk van Esch
bron: fcdbfans.nl

Transfer Randy Wolters VVV-Venlo

Randy Wolters gaat per direct naar VVV-Venlo. Hij had nog een contract lopen tot 1 juli 2014, maar die is door VVV-Venlo afgekocht. Wolters gaat een contract aan voor drie seizoenen. Het exacte bedrag van de transfer is niet bekend.

Het vertrek van Randy is niet louter een financieel succes voor FC Den Bosch. De leiding wil namelijk niet alleen afhankelijk zijn van de verkoop van spelers. Er moet worden geïnvesteerd worden in het meer betrekken van supporters en bedrijven in FC Den Bosch, vindt directeur Fred van der Hoorn. De voetbaltak mag niet de enige kurk zijn qua inkomsten waar de club op drijft.


foto: fcdenbosch.nl/Henk van Esch

Randy Wolters geschorst

De KNVB schorst aanvaller Randy Wolters voor drie oefenwedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Deze schorsing is de straf die Wolters krijgt vanwege zijn dubieuze spel in het oefenduel tegen FC Dordrecht. Wolters kreeg al na 35 minuten een rode kaart. Den Bosch verloor met 1-0.

 

 

 foto: Henk van Esch
bron: fcdbfans.nl

Kunstgras aangelegd.

Het nieuwe kunstgras veld in het BrainWash stadion De Vliert ligt er prachtig bij. De werknemers van CSC Ceelen Sport Constructiess B.V hebben geweldig werk verricht. De eerste thuiswedstrijd op dit nieuwe 'gras' zal op 23 juli zijn in de oefenwedstrijd tegen het Schotse Ross County. Aanvang om 19:00 uur. Toegang kost 5 euro.

 


foto: Henk van Esch

Geen contract voor Franse spits

De Franse spits Tarek Bouazzaoui krijg geen contract aangeboden van FC Den Bosch. De Fransman kon trainer Ruud Kaiser niet overtuigen van zijn kwaliteiten. Nochtans heeft de club dringend spitsen nodig.  Tom van Weert kampt bijvoorbeeld nu met een blessure aan zijn knie en zal geruime tijd niet kunnen spelen. En Alexander Mols en Jordy Thomassen hebben nog te weinig speelminuten in het professionele voetbal. Tarek Bouazzaoui komt momenteel uit voor de Franse derdeklasser AS Béziers.

Verlies FC Den Bosch tweede oefenwedstrijd

FC Den Bosch verloor de tweede oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-0. Al in de negende minuut schoot Giovani Godeken de bal in het net. Tot overmaat van ramp kreeg Randy Wolters een rode kaart. De Bosschenaren moesten bijna een uur lang met een man minder spelen. Om de zaak nog erger te maken schoot Ralf Seuntjens in de slotfase van de wedstrijd een strafschop tegen de paal.

 

 foto: Henk van Esch

Nieuwe functie Jan Poortvliet

Jan Poortvliet, de trainer van FC Den Bosch in het seizoen 2012-2013, wordt medetrainer van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Poortvliet was ook trainer in het seizoen 2000-2001. FC Den Bosch werd toen kampioen van de Eerste Divisie. Helaas resulteerde de comeback van Jan Poortvliet niet tot het gewenste resultaat. Na één seizoen gingen beide partijen uit elkaar.

Voetbalschool Scholten start

Oudvoetballer Arnold Scholten start in september zijn Voetbalschool. Scholten is de oprichter van deze school. Op deze school worden voetbal- en keepertrainingen gegeven aan jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar. Assistent-trainer bij de A-selectie Jan van Grinsven neemt de leiding over de keepertrainingen. Daarnaast komt er ook een zogenaamd 'Kaboutervoetbal'. Die is bestemd voor kinderen van 3,5 tot en met 6 jaar.

 


foto: fcdenbosch.nl/Henk van Esch

Kunstgras van CSC in de Vliert

De aanleg van het kunstgras in de Vliert verloopt volgens plan. Ondanks de warmte werken de mensen van CSC gewoon door. CSC Ceelen Sport Constructiess B.V. realiseert hoogwaardige kunstgrassystemen voor buitensporten. Althans dat staat op de homepage van CSC. Het wordt een duurzame topsportbodem met unieke eigenschappen en een veld dat volledig recyclebaar is. 

 

 foto: Henk van Esch

Kunstgras van CSC in de Vliert

De aanleg van het kunstgras in de Vliert verloopt volgens plan. Ondanks de warmte werken de mensen van CSC gewoon door. CSC Ceelen Sport Constructiess B.V. realiseert hoogwaardige kunstgrassystemen voor buitensporten. Althans dat staat op de homepage van CSC. Het wordt een duurzame topsportbodem met unieke eigenschappen en een veld dat volledig recyclebaar is. 

 

 foto: Henk van Esch

Uitslag eerste oefenwedstrijd erg mager

FC Den Bosch haalde  zaterdagmiddag met moeite een overwinning in de uitwedstrijd tegen de amateurs van derdeklasser Nooit Gedacht. Het werd 0-2. Tegen de ploeg uit Geffen was het tempo te laag en ontbrak de nodige precisie, bromde trainer Ruud Kaiser ontevreden. De komende weken zal daar flink aan moeten worden gesleuteld. Doelpuntmakers waren Benjamin van de Broek (voor rust) en Stijn de Looijer (na rust).

Rentree Tom van Weert na winterstop

Tom van Weert, de spits van FC Den Bosch, kreeg het toch even moeilijk toen de selectie afgelopen maandag begon aan de eerste training. Zonder hem. Van Weert liep een kruisbandblessure op. De verwachting is dat hij pas na de winterstop weer inzetbaar is. Als een ware professional heeft hij echter deze tegenvaller verwerkt.

 

 

 
foto: Henk van Esch

Oefenwedstrijd tegen OFI Kreta

De vervangende tegenstander van RKC Waalwijk voor de Halve Zolen Bokaal is het Griekse elftal OFI Kreta. De wedstrijd zal op zondag 28 juli in de Vliert worden gespeeld. OFI Kreta is de laatste tegenstander in de oefenwedstrijden alvorens de start van de Jupiler League.

Joey Brock weg bij FC Den Bosch?

Gaat linksback Joey Brock weg bij FC Den Bosch? Hij heeft nog voor één jaar een contract bij de club lopen. Het  is al langer bekend dat er wrijving is tussen Brock en twee ploeggenoten. Dat zou de sfeer in het team geen goed doen. Een Oostenrijkse club zou interesse in hem hebben. Bij FC Den Bosch zijn intussen Ilias Zaimi en Rinke Pennings ook al weggegaan. 
foto: Henk van Esch