Serc

Theo Lucius

Theo Lucius

FC Den Bosch
Theo Lucius werd als veertienjarige opgenomen in de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Drie jaar later kreeg hij een profcontract aangeboden. Zijn debuut in 1996 tegen Geldrop/AEK in de bekerwedstrijd was meteen succesvol: Theo scoorde driemaal. Theo had zijn waarde getoond en werd voor het seizoen basisspeler. Ook in het tweede seizoen in het eerste van FC Den Bosch was hij van vaste waarde.
PSV had zijn zinnen gezet op Lucius en hij maakte de overstap naar de grote Brabantse club. Na één seizoen bij PSV werd hij voor een jaar verhuurd aan FC Utrecht. Hij keerde na dit jaar terug bij PSV en werd van grote waarde voor de club. Hoogtepunt was het behalen van de halve finale in de Champions League in 2005 tegen AC Milan.

Feijenoord en andere clubs
In 2006 ging Theo Lucius naar Feijenoord. Na zes seizoenen PSV vond hij het tijd om van omgeving te veranderen. Eigenlijk wilde Lucius een buitenlands avontuur aangaan, maar de gesprekken met Feijenoord gaven hem een goed gevoel. En gaf de doorslag. Na drie seizoenen vertrok Lucius in 2009 de club en keerde terug naar FC Den Bosch. Hierna werd zijn loopbaan wisselvalliger. Hij speelde nog bij FC Groningen, RKC Waalwijk en FC Eindhoven. Voor het komend seizoen speelt hij voor Kozakken Boys in de Topklasse Zaterdag.

Oranje
Theo Lucius debuteerde in 2005 in Oranje tegen Roemenië samen met Robin van Persie. Lucius werd door bondscoach Marco van Basten als rechtsback opgesteld. Lucius kwam hierna nog twee keer uit voor Oranje.


Theo Lucius werd op 19 december 1976 in Veghel geboren.

Met dank aan Wikipedia