Serc

Harry van de Laan 02

Harry van de Laan

foto: Henk van Esch

Harry van der Laan begon bij het Goudse ONA, waar hij in de F- en E-pupillen speelde. In 1988 werd hij gescout en aangetrokken door trainer Co Adriaanse van ADO Den Haag. Bij ADO/Den Haag ontpopte Van der Laan zich als een ware goalgetter. Na twee succesvolle seizoenen werd hij aangetrokken door Feyenoord, maar deze overstap bleek echter te groot, want Van der Laan speelde slechts enkele wedstrijden. Niettemin scoorde hij zeven maal.

Van der Laan keerde na een jaar reeds terug naar ADO/Den Haag en kwam daarna uit voor Dordrecht'90, Cambuur en FC Den Bosch. Harry was in 1998/99 topscorer bij Den Bosch met maar liefst 30 goals. In 2001 werd hij ontslagen vanwege bezuinigingen. Hij speelde nog enkele duels bij zijn oude club Olympia, maar het amateurvoetbal kon hem toch niet bekoren. Ook een uitstapje naar het Italiaanse AS Viterbese Calcio leverde niets op.

In 2005 werd Van der Laan aangesteld als assistent-trainer bij FC Dordrecht. Met ingang van het seizoen 2012/13 is Van der Laan spitsentrainer bij FC Den Bosch.

 

Harry van de Laan is op 24 februari 1964 geboren in Gouda.


Met dank aan Wikipedia