Serc

Frans Olde Riekerink

Frans Olde Riekerink 1936-2011

Tweebenige pingelaar
Frans Olde Riekerink was een tweebenige voetballer die hopeloos verliefd was op de bal. Een rasechte pingelaar die heden ten dage als een zelfzuchtige speler zou worden aangemerkt. Geen enkele trainer kreeg dat er bij Frans uit. Het werd hem niet aangerekend want hij scoorde veel. Zoals bij FC Den Bosch in de seizoenen 1965-1966 en 1966-1967 toen hij met respectievelijk 17 en 14 goals topscorer was.
Van Quick'20 en Sportclub Enschede naar FC Den Bosch
Olde Riekerink begon bij Quick'20 maar na een benefietwedstrijd voor het Twentse voetbal - waar hij samen speelde met de legendarische Abe Lenstra en drie keer scoorde - kon hij meteen door naar het grotere Sportclub Enschede. Frans werd prof en speelde er met Abe Lenstra. Frans Olde Riekerink bleef maar één jaar want hij kon studie en werk met moeite combineren. Toen de club in 1961 ook nog failliet ging, trok hij samen met trainer Ben Tap naar FC Den Bosch dat net was gefuseerd.
Frans beleefde er zijn gloriedagen en was topscorer. Den Bosch werd kampioen van de Tweede en Eerste Divisie. Na drie jaar bij FC Den Bosch gespeeld te hebben aanvaardde hij een baan op het gemeentehuis van Hengelo. Hij hing het betaald voetbal aan de wilgen.

Bestuurder
Olde Riekerink was nog trainer bij diverse amateurclubs maar was als bestuurder ook een goede aanwinst voor de voetballerij. Van de KNVB kreeg hij de gouden speld na 24 jaar voorzitterschap van de tuchtcommissie.
Frans Olde Riekerink werd 75 jaar.