Serc

RKC Waalwijk - FC Den Bosch 06-02-15

Wedstrijdverslag RKC Waalwijk - FC Den Bosch 06-02-15

De nieuwe hoofdtrainer René van Eck is bij zijn eerste beste wedstrijd al meteen de lucky man. Bij RKC uit boekte FC Den Bosch een riante doch geflatteerde overwinning van 0-3. Alle aanvallers kwamen tot scoren. Hoewel FC Den Bosch sterk opende en veel kansen nadien creërde, kwam het niet in de eerste helft tot scoren. Al na drie minuten kreeg Joey Belterman een dot van een kans, maar zijn schot was te zwak. 

Een lobje van Anthony Lurling plofte even later op het dak van het doel en Alexander Mols schoot even later in het zijnet. Tien minuten voor de rust kreeg Mols nog een vrije kopkans, maar hij raakte de bal niet lekker. Op slag van rust leek RKC op voorsprong te komen. Met een afstandsschot werd de score geopend, maar het doelpunt werd vanwege een overtreding afgekeurd. 

Vier minuten na rust kwam FC Den Bosch op voorsprong door een blunder van RKC-doelman Arjan van Dijk. Jordy Thomassen schoot op het doel van RKC, de doelman leek de bal eenvoudig te kunnen pakken, maar verkeek zich volledig: 0-1. Het doelpunt brak de wedstrijd wat open en RKC kreeg ook een goede kans. Keeper Kees Heemskerk hield zijn doel echter schoon. Mols kreeg drie kansen, maar kwam niet tot scoren. Dat lukte even later wel. Anthony Lurling snelde langs zijn directe tegenstander, legde perfect terug en Mols rondde af: 0-2.

Jort van der Sande, vervanger van de vertrokken Erik Quekel, krreg in de slotfase loon naar werken. Mols speelde zijn directe tegenstander uit, hield het overzicht en Van der Sande kon de bal over de lijn duwen. Deze overwinning was hoognodig om het gehavende zelfvertrouwen te herwinnen. FC Den Bosch kan nu enigszins recupereren van een hectische week en zich bezinnen op de volgende tegenstander.

bron: fcdbfans.nl

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch
Kees Heemskerk (k)  Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Mats van Huijgevoort (cv) Ayrton Statie (lv) Barry Maguire (rm) Anthony Lurling (cm) Joey Belterman (lm) Jordy Thomassen (ra) Jort van der Sande (ca) Alexander Mols (la) 

Wissels FC Den Bosch
Ceria (in) Mols (uit) '90

Scoreverloop  RKC Waalwijk - FC Den Bosch: 0-3

RKC WaalwijkFC Den Bosch
minuutspelerminuutspeler
'49Thomassen
'77Mols
'89Van der Sande

Scheidsrechter: Blank
Aantal toeschouwers: onbekend
Gele kaart: Ayrton Statie

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie

foto: Henk van Esch