Serc

Helmond Sport - FC Den Bosch 13-02-15

Wedstrijdverslag Helmond Sport - FC Den Bosch 13-02-15

FC Den Bosch raakt op stoom en boekte haar derde overwinning op rij. In Helmond werd de plaatselijke trots met maar liefst 1-5 vernederd. Grote man aan Bossche kant was Alexander Mols, die driemaal trefzeker was op De Braak. Toch leek de wedstrijd een andere richting in te willen gaan. Door een van richting veranderd schot was keeper Heemskerk kansloos en keek Den Bosch al in de derde minuut tegen een achterstand.

Den Bosch was meteen wakker en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Belterman legde de bal neer voor Mols die via een individuele actie zich vrij speelde en uithaalde. De bal verdween onhoudbaar in het Helmondse doel: 1-1. Den Bosch bleef aandringen. Een combinatie tussen Jort van der Sande die de bal achter het standbeen doorspeelde naar Lurling leverde de tweede treffer op: 1-2. Voor rust maakte Mols zijn tweede treffer.

De ploeg van RenĂ© van Eck verwachtte na rust een stormloop van de thuisclub, maar niets was minder waar. FC Helmond leek zich al bij een nederlaag te hebben neergelegd. Mols zette met zijn derde goal de wedstrijd definitief op slot. Hij zorgde voor de afwerking in de rebound, nadat Jort van der Sande de paal had geraakt; 1-4. Nog was het doelpuntenfestijn voor FC Den Bosch niet afgelopen. Darren Maatsen, de nieuweling in de Bossche selectie, was de afmaker na een mooie assist van Ceria: 1-5. Vlak voor het einde kon de lang geblesseerde Maarten Boddaert zijn rentree maken.

bron: fcdbfans.nl/fcdenbosch.nl 

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch
Kees Heemskerk (k)  Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Mats van Huijgevoort (cv) Ayrton Statie (lv) Barry Maguire (rm) Anthony Lurling (cm) Joey Belterman (lm) Jordy Thomassen (ra) Jort van der Sande (ca) Alexander Mols (la) 

Wissels FC Den Bosch
Ceria (in) Van der Sande (uit) '72
Maatsen (in) Thomassen (uit) '78
Boddaert (in) Mols (uit) '89

Scoreverloop  Helmond Sport - FC Den Bosch: 1-5

Helmond SportFC Den Bosch
minuutspelerminuutspeler
'3Justiana
'12Mols
'32Lurling
'36Mols
'58Mols
'92Maatsen

Scheidsrechter: Mulder
Aantal toeschouwers: 1100
Gele kaart: geen

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie