Serc

FC Oss - FC Den Bosch 03-04-15

Wedstrijdverslag FC Oss - FC Den Bosch 03-04-15

De revanche op FC Oss werd nota bene gedwarsboomd door een oud-speler van FC Den Bosch: Istvan Bakx. Bakx scoorde twee keer en ook de winnende goal. In Oss eindigde deze Brabantse derby met 2-1. Voor FC Den Bosch staat eigenlijk niks meer op het spel. Het is een verloren seizoen. Alleen een revanche op FC Oss vanwege de 0-1 thuisnederlaag in november vorig jaar zou van belang kunnen zijn. Helaas.

Toch kwam FC Den Bosch heel erg sterk uit de startblokken. Goed combinatiespel en druk zetten, resulteerde in een vroege goal van Ayrton Statie met een mooie assist van Barry Maguire. Na deze openingstreffer ging Den Bosch op zoek naar meer, maar doelman Koopmans van Oss voorkwam dat. Toen de Bossche storm luwde, nam FC Oss het heft in handen en in de 26ste minuut maakt Istvan Bakx de gelijkmaker.

Na rust was het gedaan met FC Den Bosch. De ploeg schiep nauwelijks kansen en was eigenlijk louter en alleen gericht op tegenhouden. Dat moest wel mis gaan. Na balverlies op het middenveld kwam de bal bij Bakx die de trekker overhaalde. Ondanks een slotoffensief en een driemanswissel van trainer Van Eck kon Den Bosch geen vuist maken en verloor het andermaal van FC Oss.

bron: fcdenbosch.nl 

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch
Kees Heemskerk (k)  Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Maarten Boddaert (cv) Mats van Guijgevoort (lv) Barry Maguite (rm) Anthony Lurling (cm) Elvis Kabashi (lm) Darren Maatsen (ra) Jordy Thomassen (ca) Ayrton Statie (la) 

Wissels FC Den Bosch
Ceria (in) Staie (uit) '83
Belterman (in) Lurling (uit) '84
Boulghaigh (in) Maatsen (uit) '87


Scoreverloop  FC Oss - FC Den Bosch: 2-1

FC OssFC Den Bosch
minuutspelerminuutspeler
'6Statie
'26Bakx
'67Bakx

Scheidsrechter: Kamphuis 
Aantal toeschouwers: 2879
Gele kaarten: Anthony Lurling, Barry Maguire

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie