Serc

FC Den Bosch - Roda JC 21-03-15

Wedstrijdverslag FC Den Bosch - Roda JC 21-03-15

FC Den Bosch leed tegen Roda JC de tweede nederlaag in zes dagen tijd. In de Vliert gingen de Limburgers met de punten aan de haal door met 0-1 te winnen en stond de ploeg van trainer RenĂ© van Eck weer met lege handen. Van Eck kon weer beschikken over de herstelde Lurling, maar passeerde op het middenveld vaste kracht Barry Maguire. Zijn plaats werd ingenomen door Boulghaigh. Als linksback verkoos Van Eck Ayrton Statie boven Mats van Huijgevoort.

Al na 23 seconden kreeg Darren Maatsen een uitstekende pass van Jort van der Sande, maar de geplaatste kopbal eindigde precies op de paal. Jort van der Sande zelf mocht het tien minuten later nogmaals proberen. Hij omspeelde de Roda-doeman Bram Verbist, maar zijn schot werd geblokt door Arjan Swinkels.

Den Bosch kwam dus erg sterk uit de startblokken, maar kon de kansen niet verzilveren. Door een fortuinlijke achterwaartse kopbal in de 32e minuut werd Danny Schreurs de matchwinner. De treffer kwam eigenlijk uit het niets, toen de tumultueuze beginfase enigzins geluwd was.

Roda probeerde vervolgens FC den Bosch onder druk te zetten, maar de Bossche ploeg hield goed stand en bovendien waren de geboden mogelijkheden voor Frank Demouge en Ard van Peppen niet aan hen besteed. Na de theepauze kwamen de ploegen ook weer sterk uit de kleedkamers en waren over en weer kansen. Van der Sande zette met een fijne steekpass Darren Maatsen vrij voor het doel, maar opnieuw raakte hij de paal. Daar bleef het dan wel bij. Nog zeven duels te gaan en is een verloren seizoen voorbij.

bronnen: fcdenbosch.nl/bd.nl

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch
Kees Heemskerk (k)  Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Maarten Boddaert (cv) Ayrton Statie (lv) Bassou Boulghaigh (rm) Anthony Lurling (cm) Elvis Kabashi (lm) Darren Maatsen (ra) Jort van der Sande (ca) Jordy Thomassen (la) 

Wissels FC Den Bosch
Maguire (in) Hofstede (uit) '79
Ceria (in) Maatsen (uit) '79


Scoreverloop  FC Den Bosch - Roda JC: 0-1

FC Den BoschRoda JC
minuutspelerminuutspeler
'32Schreurs

Scheidsrechter: Manschot 
Aantal toeschouwers: 2778
Gele kaarten: Jordy Thomassen, Bassou Boulghaigh

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie

foto's: Henk van Esch