Serc

FC Den Bosch - Jong FC Twente 13-03-15

Wedstrijdverslag FC Den Bosch - Jong FC Twente 13-03-15

FC Den Bosch heeft zichzelf een meer dan goede dienst bewezen door thuis van Jong FC Twente met 2-0 te winnen. Zo houdt de Bossche club nog zicht op de periodetitel en daarmee deelname aan de play offs. FC Den Bosch boekte de tiende competitiezege in 29 gespeelde wedstrijden. In de Vliert werd een weinig verheffende wedstrijd gespeeld. Positief was dat er niet of nauwelijks kansen werden weggegeven.

Een uitermate saaie eerste helft leek een logische 0-0 ruststand te krijgen, totdat een verdediger van Jong FC Twente een voorzet van Moreno Rutten volledig verkeerd inschatte. Hij wilde de bal achter laten lopen, maar Joey Belterman dook plotseling op en zette de 1-0 op het scorebord.

Direct na rust werd uit een vrije trap van Barry Maguire de score verdubbeld; Jort van der Sande tikte bij de tweede paal binnen. Jong FC Twente liet de schouders hangen en speelde de wedstrijd lusteloos uit. FC Den Bosch op zijn beurt speelde te slordig om de score verder op te voeren.

Aanstaande maandag komt FC Den Bosch opnieuw in actie. Dan is VVV in Venlo de tegenstander. Ook daarvan moet gewonnen worden om nog een kans te houden voor de play offs. Het is echter de vraag of FC Den Bosch op dit moment en met dit team wel gebaat is bij een promotie naar de eredivisie.

Financieel ziet het er ook niet al te best uit. De club staat onder verscherpt toezicht van de KNVB. De club is nu ingedeeld in Categorie 1. De inkomsten staan onder druk vanwege dalende sponsor- en tv-gelden.

bron: fcdbfans.nl 

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch
Kees Heemskerk (k)  Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Maarten Boddaert (cv) Ayrton Statie (lv) Barry Maguire (rm) Anthony Lurling (cm) Elvis Kabashi (lm) Darren Maatsen (ra) Jort van der Sande (ca) Joey Belterman (la) 

Wissels FC Den Bosch
Thomassen (in) Van der Sande (uit) '75
Boulghaigh (in) Lurling (uit) '80


Scoreverloop  FC Den Bosch - Jong FC Twente: 2-0

FC Den BoschJong FC Twente
minuutspelerminuutspeler
'39Belterman
'47Van der Sande

Scheidsrechter: Koekoek 
Aantal toeschouwers: 2474
Gele kaart: geen

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie