Serc

FC Den Bosch - Fortuna Sittard 24-10-14

Wedstrijdverslag FC Den Bosch - Fortuna Sittard 24-10-14

FC Den Bosch heeft een benauwde overwinning behaald op een laag geklasseerd Fortuna Sittard. In de Vliert maakte Joey Belterman het enige doelpunt. Trainer Ruud Kaiser mocht vanaf de tribune de wedstrijd aanzien. Hij kreeg rood wegens aanmerkingen op de leiding in de vorige wedstrijd tegen NEC.

Deze overwinning is erg belangrijk voor FC Den Bosch; bij verlies was er zeker een crisis ontstaan. Den Bosch presteert namelijk dramatisch en staat ver van de gestelde doelen. Gelukkig voor de Bosschenaren gingen de Limburgers erg slordig om met hun kansen.

In de openingsfase waren beide partijen niet al te best. Gaandeweg kreeg Den Bosch meer vat op het spel met een uitgelezen kans voor Lurling. Direct na rust kon Joey Belterman profiteren van een fout van de doelman van Fortuna die een vrije trap van Barry Maguire niet goed pareerde.

Fortuna was van slag en rijp voor een grotere nederlaag, maar vooral Erik Quekel hielp opgelegde kansen om zeep. Fortuna kwam terug en had zicht op minstens een gelijkspel. Den Bosch had in de laatste fase veel geluk. Het bleef 1-0, maar wat was het krap allemaal.

bron: fcdbfans.nl

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch
Kees Heemskerk (k)  Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Filippo Penna (cv) Ayrton Statie (lv) Barry Maguire (rm) Benjamin van den Broek (cm) Joey Belterman (lm) Edoardo Ceria (ra) Erik Quekel (ca) Anthony Lurling (la) 

Wissels FC Den Bosch
Van Huijgevoort (in) Penna (uit) '46
Thomassen (in) Quekel (uit) '76
Boulghaigh (in) Statie (uit) '90

Scoreverloop  FC Den Bosch - Fortuna Sittard: 1-0

FC Den BoschFortuna Sittard
minuutspelerminuutspeler
'48Belterman

Scheidsrechter: Van den Heuvel
Aantal toeschouwers: 3768
Gele kaarten: Barry Maguire

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie

foto's: Henk van Esch