Serc

FC Den Bosch - De Graafschap 03-10-14

Wedstrijdverslag FC Den Bosch - De Graafschap 03-10-14

De wissel in de verdediging bij FC Den Bosch pakte totaal verkeerd uit. Na het debacle bij Jong PSV waar met 5-1 werd verloren, meende trainer Kaiser zijn defensie te veranderen. Filippo Penna werd geofferd en in zijn plaats kwam Mats Huijgevoort. 

In het begin trok Den Bosch fel van leer en leek het zich inderdaad te revancheren op de nederlaag in Eindhoven. Na negen jaar verlies thuis tegen De Graafschap wilden de Bosschenaren ook winnen van de ploeg uit Doetinchem. Dat leidde al snel tot de openingstreffer van Anthony Lurling op aangeven van Ayrton Statie.

Het was echter de eerste fout van Mats Huijgevoort die de stemming in de Vliert deed omslaan. Hij verspeelde de bal aan Vermeij die alleen voor keeper Bruno Appels kwam te staan en niet miste: 1-1. Toen Lurling met klachten aan zijn hamstring van het veld af moest, kon trainer Kaiser zijn aanvankelijke opstelling cq strijdplan in de prullenmand gooien.

Na rust zakte de wedstrijd weg. Moreno Rutten en Jordy Thomassen waren dicht bij een goal maar het was de tweede uitglijder van Mats Huijgevoort die zijn ploeg de das omdeed. Hij verloor de bal aan de zijlijn en Jerry van Ewijk strafte die blunder genadeloos af: 1-2. Huijgevoort werd zowat meteen daarop vervangen door Filippo Penna, de man die door Kaiser was geofferd.

bron: fcdbfans.nl

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch
Bruno Appels (k)  Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Mats van Huijgevoort (lv) Barry Maguire (rm) Benjamin van den Broek (cm) Anthony Lurling (cm) Joey Belterman (lv) Ayrton Statie (la) Edoardo Ceria (ra) Jordy Thomassen (ca)

Wissels FC Den Bosch
Qviberg (in) Lurling (uit) '26
Penna (in) Van Huijgevoort (uit) '73

Scoreverloop  FC Den Bosch - De Graafschap: 1-2

FC Den BoschDe Graafschap
minuutspelerminuutspeler
'11Lurling
'18Vermeij
'71Van Ewijk

Scheidsrechter: Manschot
Aantal toeschouwers: 3156
Gele kaarten: 

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie

foto's: Henk van Esch