Serc

Archief wedstrijden

FC Den Bosch wint eerste thuiswedstrijd van VVV Venlo

Edoardo Ceria

FC Den Bosch heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van VVV Venlo. In een moeizame eerste helft wisten de Bosschenaren geen opening te vinden in de stugge defensie van VVV Venlo. De wedstrijd werd in de tweede helft die beduidend aantrekkelijker was dan de eerste, beslist door twee doelpunten van Edoardo Ceria.

Vooral het eerste doelpunt na 68 minuten was prachtig. Ceria poeierde van grote afstand met links de bal hard en zuiver in de rechter bovenhoek. Barry Maguire zag in de 57e minuut zijn wegens hands verkregen strafschop gestopt door de voormalige FC Den Bosch keeper Niki Mäenpää. bron: fcdenbosch.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch verliest openingsduel binnen één minuut

FC Den Bosch heeft het openingsduel van het nieuwe seizoen verloren van Sparta Rotterdam. Op het Kasteel stond FC Den Bosch twaalf minuten voor tijd nog op een 0-1 voorsprong dankzij een benutte penalty van Barry Maguire. Binnen één minuut boog Sparta de score om naar 2-1 en liet die voorsprong niet meer uit handen glippen.

In de eerste helft hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht qua kansen. Bij FC Den Bosch kreeg vooral Erik Quekel goede kansen die niet werden benut; een doelpunt van Quekel werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Na rust was FC Den Bosch de bovenliggende partij en kreeg het een paar dotten van kansen. In de 54ste minuut werd Quekel in het zestienmeter gebied tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Van den Kerkhof kende Den Bosch een strafschop toe die door Barry Maguire goed werd genomen.

Sparta ging hierna furieus in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Die stormaanval leek te stranden op het goede keepwerk van Bruno Appels, maar uiteindelijk viel de onvermijdelijke gelijkmaker van Kenny Teijsse in de 78ste minuut. Nauwelijks een minuut later was daar opeens de 2-1 van invaller John Voskamp

Hierna volgde een hectische slotfase waarbij Maarten Boddaert ook nog tegen een rode kaart liep, omdat hij in de ogen van de arbiter te zwaar inliep op keeper Kortsmit van Sparta.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Henk van Esch

Winst laatste oefenduel FC Den Bosch tegen Jong PSV

Het laatste oefenduel van FC Den Bosch tegen Jong PSV werd een mooie ouverture voor de wedstrijd van volgende week zondag tegen Sparta als het nieuwe seizoen van de Jupiler League begint. In de Vliert werd met 1-0 gewonnen.

Anthony Lurling maakte de meeste indruk door zowel een overtreding alsmede het enige doelpunt van de wedstrijd. Al na drie minuten ging Lurling in de fout door een harde overtreding op Aleksander Boljevic. Op aangeven van Benjamin van den Broek wist Lurling het net van de tegenstander te vinden.

Trainer Ruud Kaiser vond de eerste helft qua veldspel het beste wat hij heeft gezien in deze hele voorbereiding op de komende competitie.

bron: bd.nl

Ruime overwinning FC Den Bosch op Lommel United

Anthony Lurling

FC Den Bosch won zaterdag 26 juli van Lommel United, een Belgische tweedeklasser. Het was de vierde oefenwedstrijd voor de Bossche club. In de Vliert werd Lommel United met 3-0 verslagen. De treffers kwamen van Benjamin van den Broek, Erik Quekel en Joey Belterman.

De eerste kans na tien minuten was meteen raak. Barry Maguire legde een vrije trap bij de tweede paal achter de Lommelse defensie, waarna Benjamin van den Broek beheerst de verre hoek vond. Daarna nam Lommel United de overhand en kwamen er een aantal kansen voor de Belgen.

Na rust was FC Den Bosch de bovenliggende partij met meer balbezit. Toch bleef het aantal kansen in het begin van de tweede helft beperkt. Uiteindelijk kon FC Den Bosch de score in de slotfase toch nog ophogen. Erik Quekel benutte een strafschop en in de slotminuut scoorde Belterman door zijn directe tegenstander uit te kappen en vanuit een lastige hoek raak te stiften. 

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint pas in slotfase van Heracles

FC Den Bosch heeft zich gerevancheerd op de zeperd van afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk. De smadelijke nederlaag werd weggespoeld door een overwinning op Heracles in de Vliert. Dat gebeurde echter pas in de slotfase van de wedstrijd, toen de club uit Almelo met negen man op het veld stond. 

De eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd door beide ploegen. Alleen aan het eind van de eerste helft kregen Maguire van Den Bosch en Fledderus van Heracles kansen die echter niet aan hen waren besteed.

Het niveau in de tweede helft dreigde aan het begin ook dezelfde richting in te gaan. Het waren twee incidenten die de vlam in de pan deden ontstaan: bij een hoekschop voor Heracles Almelo sloeg Jaroslav Navratil Mats van Huijgevoort in het gezicht. Hij kreeg meteen rood van scheidsrechter.

Zeven minuten later kon ook Simon Cziommer met direct rood voortijdig gaan douchen. Eerst smeerde hij Filippo Penna een gele kaart aan en daarna maakte hij een grove charge op de benen van Moreno Rutten. 

Heracles klonterde massaal voor eigen doel in de hoop met 0-0 weg te komen uit De Vliert, maar die vlieger ging niet op. Invaller Edoardo Ceria kwam vanaf rechts alleen voor de keeper en stiftte knap raak. In de slotminuut maakte nota bene de van Heracles overgekomen Joey Belterman met een afstandsschot er ook nog 2-0 van. 

Op de foto's: de acties van Anthony Lurling.

bron: fcdbfans.nl
foto's: Henk van Esch

Eerste nederlaag FC Den Bosch is een feit

Voor het eerst dit seizoen verloor FC Den Bosch een wedstrijd. De vriendschappelijke wedstrijd op zaterdag 19 juli tegen RKC Waalwijk , waarmee Brabant United wordt gevormd, eindigde in een 1-4 nederlaag. Bij de rust stond het al 0-3 voor de Waalwijkers.

Al na zes minuten kwam RKC op een 0-1 voorsprong. Furhgill Zeldenrust, die vorig seizoen nog voor FC Den Bosch uitkwam, opende de score. Twee minuten later was het weer raak. Ismaïl Yildirim kwam plotseling vrij in het strafschopgebied en schoof de 0-2 door de benen van Bruno Appels.

Na de ingelaste drinkpauze vanwege de hitte bleef RKC gevaarlijk, maar grote kansen ontstonden er niet. Tot Filippo Penna op slag van rust de bal te kort terugspeelde op Bruno Appels; Arsenio Valpoort kon de bal onderscheppen, omspeelde Appels en scoorde de 0-3.

Na rust kon FC Den Bosch de regie overnemen wat leidde tot een doelpunt van Barry Maguire. Een doorgebroken Benjamin van Den Broek werd door keeper Van Dijk omver gemaaid. Geen strafschop en geen rode kaart voor de keeper van RKC. Kansen genoeg voor FC Den Bosch maar geen van elk werd verzilverd. een kwartier voor tijd  smeet sander Duits met een een afstandschot de wedstrijd definitief op slot: 1-4.

bron: fcdbfans.nl
foto: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch uitgeschakeld play-offs

De hoop van FC Den Bosch op het 'Wonder van Woudestein' is uitgebleven. Den Bosch werd met 2-1 verslagen door Excelsior. In het eerste duel tegen de Rotterdammers werd al met 1-3 verloren en is het seizoen dus over en uit voor Den Bosch.

De club uit Den Bosch begon zo goed, want al na zeventien minuten werd de vurig gewenste snelle openingstreffer gemaakt door Ralf Seuntjens. Er was meer dan genoeg tijd voor de twee treffers die Den Bosch naar de volgende ronde van de play-offs zouden loodsen.

Het mocht niet zo zijn. In het zoeken naar die twee treffers moest FC Den Bosch veel risico's nemen waardoor Excelsior meer ruimte kreeg en gevaarlijk uit de counter kon komen. Dat bleek ook het geval na rust toen de spits van Excelsior, Lars Veldwijk, in de zeventigste minuut de gelijkmaker maakte. 

Den Bosch had nog steeds die twee treffers nodig, maar geloofde er eigenlijk niet meer in. Het vuur ging definitief uit toen dezelfde Veldwijk in de slotminuut zijn tweede treffer maakte. 

Den Bosch eindigt op deze manier een wisselvallig seizoen dat begon met veel gelijke spelen gevolgd door dito nederlagen. Net voor de winterstop en daarna ging de ploeg beter spelen en eindigde als vierde in de Jupiler League.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch verliest eerste halve finale met 1-3

FC Den Bosch verloor donderdag 8 mei thuis van Excelsior in de halve finale van de play-offs met 1-3. Ondanks dat Erik Quekel de score opende, kon Den Bosch de rest van de match niet naar zijn hand zetten. De rode kaart van Tim Hofstede vlak voor rust betekende een lelijke streep door de plannen van de Bosschenaren.

Na rust leek het even of het tienkoppig team van Den Bosch stand zou houden, maar Excelsior voerde de druk op wat resulteerde in de gelijkmaker van Rick Kruijs. De Rotterdammers voelden dat er meer te halen viel dan een gelijkspel en werden beloond met doelpunten van Sander Fischer en Kevin Vermeulen.

Het laatste doelpunt viel in de laatste minuut en was in de ogen van trainer Ruud Kaiser onnodig. Zijn spelers hadden de bal gewoon weg moeten rossen. In plaats daarvan bouwden ze het spel weer op wat tot balverlies leidde en het derde (en fatale?) tegendoelpunt.

De return zondag 11 mei in Rotterdam wordt een moeilijke haast onmogelijke opdracht voor FC Den Bosch. Om door te gaan moet Den Bosch minstens drie doelpunten maken en de nul handhaven.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint uit tegen Achilles'29: 2-4

De overwinningstrein van FC Den Bosch dendert voort en sleepte Achilles'29 in zijn vaart mee. Makkelijk ging het niet maar de vijfde overwinning op rij staat er in ieder geval. In de slotfase wankelde de Bossche club ondanks een man-meer-situatie.

Voor rust leek het of Den Bosch de partij helemaal op slot had. Goaltjesdief Erik Quekel maakte al in de achtste minuut de openingstreffer. Maarten Boddaert liet zien waarom zijn contract werd verlengd en scoorde de 0-2 uit een penalty. Pal voor rust zette topscorer Quekel Den Bosch comfortabel op 0-3.

Niets aan de hand zo leek het en helemaal toen Achilles'29 speler Steven Edwards in de 53ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest. De thuisclub leek groggy maar herpakte zich wonderbaarlijk. Vlak na het wegzenden van Edwards maakte Frank Hol de 1-3 en tien minuten later tekende hij voor de aansluitingstreffer.

Den Bosch kon zich met veel moeite staande houden en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd.  Invaller Hasan Kiliç maakte echter een einde aan het lijden door de 2-4 te maken in de extra tijd. Den Bosch behoudt zijn vijfde plaats. Op vrijdag 18 april aanstaande wacht FC Eindhoven dat de zesde plek bezet houdt op vier punten achterstand van Den Bosch.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch doet goede zaken in De Herdgang

FC Den Bosch blijft winnen en maakt de kansen op meedoen in de play-offs alleen maar groter.  Met 1-4 werd Jong PSV verslagen, waardoor de vierde overwinning op rij binnen was.

In de beginfase had FC Den Bosch echter weinig tot niets te vertellen en mocht het van geluk spreken dat het maar met 1-0 achter stond . De reddingen van keeper Bruno Appels hielpen de club overeind. Door een rode kaart na ruim een half uur spelen van Jordy de Wijs (kleinzoon van oud-FC Den Bosch keeper Hans van der Pluym) kreeg de Bossche club een man-meer situatie.

Daar werd meteen goed gebruik van gemaakt, want vlak na die rode kaart maakte Bakx de 1-1. Na rust zorgde Barry Maguire met twee doelpunten en Boddaert voor de uiteindelijke ruime overwinning. Daarmee stijgt FC Den Bosch naar de 5e plaats op de ranglijst.

Er waren erg weinig toeschouwers in het PSV stadion De Herdgang, zo'n 900 welgeteld.

bron: fcdenbosch.nl

Quekel schiet Den Bosch naar de zesde plaats

Op slag van rust schoot Erik Quekel de bal in het doel van MVV Maastricht en maakte daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Het zorgde ervoor dat FC Den Bosch een plaats hoger klom in de Jupiler League, van de zevende naar de zesde plaats.

Den Bosch zit in een 'winning mood' en waar eerder in het seizoen klutsballen in het net van de Bossche doelman zouden eindigen, worden die nu gekeerd. Geluk dwing je af, is een oude voetbalwijsheid. De winst in Maastricht is een resultante van het collectief dat op alle fronten niet versaagde.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch - FC Oss: 3-0

Furghill Zeldenrust

FC Den Bosch won zondagmiddag met 3-0 van FC Oss en neemt daardoor de zevende plaats op de ranglijst van de Jupiler League in. In de eerste helft hadden de Bosschenaren het erg lastig met de bezoekers, maar na de 40e minuut, toen ook het tempo omhoog ging, vielen binnen vier minuten twee bevrijdende treffers in deze onvervalste Brabantse derby.

Na rust spaarde trainer Ruud Kaiser zijn ploeg omdat aanstaande woensdag de inhaalwedstrijd wacht tegen MVV Maastricht. In de tweede helft was een verdedigingsfout van Marcel van der Sloot de inleiding voor het derde doelpunt. Furghill Zeldenrust nam dat doelpunt voor zijn rekening. Erik Quekel en Maarten Boddaert maakten de doelpunten respectievelijk in de 40ste en 45ste minuut.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Verassende overwinning op NAC

FC Den Bosch heeft vrijdagmiddag op verrassende wijze gewonnen van NAC Breda. In het oefenduel dat zonder publiek gespeeld werd, won de Bossche club met 1-2 door doelpunten van Benjamin van den Broek en Ralf Seuntjens.

FC Den Bosch heeft in competitief verband nog nimmer in Breda gewonnen, maar in dit oefenduel lukte het wonderwel. In de 27e minuut kopte captain Benjamin van den Broek de 0-1 binnen. Na rust scoorde Ralf Seuntjens de 0-2, eveneens met een kopbal. Enkele minuten later schoot Gill Swerts na een aanval door het midden de aansluitingstreffer tegen de touwen. En daar bleef het bij.

Bij FC Den Bosch maakte de Belg Jelle de Bock na rust zijn rentree bij FC Den Bosch.

bron: fcdbfans.nl

Kapitale zege op FC Volendam

FC Den Bosch behaalde zondagmiddag een kapitale zege in Volendam door doelpunten van Furghill Zeldenrust en Alexander Mols. Niet alleen de overwinning was belangrijk, maar ook de drie punten die Den Bosch binnensleepte. 

De wedstrijd begon erg stroef en in de eerste helft werden weinig tot geen kansen gecreëerd door beide partijen, een eerste helft om snel te vergeten. De tweede helft vertoonde een ander gezicht.

FC Volendam schroefde de druk sterk op en hun eerste treffer leek in de maak. Maar die viel aan de kant van de Bossche bezoekers rond de 66ste minuut. Erik Quekel gaf een slimme pass aan Furghill Zeldenrust die niet aarzelde: 0-1.

Toen Alexander Mols kort daarna inviel voor Istvan Bakx en met zowat zijn eerste balcontact de 0-2 aantekende, kon het feest niet op bij Den Bosch. De ploeg van Ruud Kaiser deed goede zaken in Volendam.

De volgende tegenstander is MVV Maastricht dat net als FC Den Bosch 45 punten heeft vergaard in 31 wedstrijden in het seizoen 2013/14. 

bron: fcdbfans.nl

Eigen doelpunt doet FC Den Bosch de das om

Stefan Stam

Het was nota bene de vervanger - Jeffrey Buitenhuis -  van de onfortuinlijke Stefan Stam die FC Den Bosch de das om deed. In de 33ste minuut kwam de bal via Buitenhuis achter keeper Bruno Appels in eigen doel terecht.

Al na 7 minuten kon verdediger Stefan Stam van het veld gehaald worden met een hersenschudding nadat hij in botsing was gekomen met Shabir Isoufi van Telstar. Het was de eerste wedstrijd van Stam na een langdurige blessureperiode.

In de tweede helft lukte het de Bosschenaren niet meer om deze fout goed te maken, ondanks dat er zich een paar uitgelezen kansen voordeden. FC Den Bosch speelde niet in de opstelling van de afgelopen weken door schorsingen van drie basisspelers: Maarten Boddaert, captain Benjamin van den Broek en spits Erik Quekel. 

Door het verlies staat FC Den Bosch nu twaalfde in de Jupiler League met 42 punten uit 30 wedstrijden.

bron: omroepbrabant.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch onderuit tegen Jong Ajax

FC Den Bosch verloor vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen de beloften van Jong Ajax. Daarnaast eindigde de Bossche club met twee spelers minder: Benjamin van de Broek en Maarten Boddaert kregen rood en konden inrukken. De uitslag was 3-2 voor Jong Ajax.

FC Den Bosch begon slordig en futloos aan de wedstrijd en binnen negen minuten kon Tobias Sana de bal achter keeper Bruno Appels binnen tikken. Quekel had de gelijkmaker kunnen maken, maar schoot naast.

In de tweede helft speelde Den Bosch beter en nu wist Quekel na twee minuten de touwen wel te vinden. Maar nog steeds legde Den Bosch Ajax geen strobreed in de weg en konden de Amsterdammers uitlopen naar 3-1 ondanks een man meer situatie voor Den Bosch: rode kaart voor Van den Boomen.

Toen Zeldenrust de aansluitingstreffer toch wist te maken, leek de hoop weer te gloren voor de Bossche club. Die hoop bleek al na een minuut ijdel door de rode kaart voor captain Benjamin van den Broek. Medespeler Maarten Boddaert kon even later de kledingruimte opzoeken nadat hij een speler onderuit haalde. 

In de slotfase gaf de matig optredende scheidsrechter Boot FC Den Bosch geen verdiende strafschop na een felle charge op Alexander Mols.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Magere zege FC Den Bosch

Furghill Zeldenrust

Een kampioenschap gaat niet over rozen, ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen. Nu heeft FC Den Bosch weliswaar geen ambities voor het kampioenschap maar wel voor het halen van de play-offs. Daarom is elk punt belangrijk dus ook een magere zege halen op een tegenstander als Almere City.

FC Den Bosch speelde de hele 90 minuten stroef tegen een gegroepeerd spelend Almere dat in de eerste helft af en toe counterde zonder ooit gevaarlijk te worden. Den Bosch was niet beter en creëerde nauwelijks kansen. Het doelpunt van Furghill Zeldenrust voor rust kwam daarom ook nogal onverwachts.

1-0  voor de thuisclub en daar zou het ook bij blijven. In de tweede helft ging Almere City sterker spelen en zette Den Bosch behoorlijk onder druk. Maar een minimale voorsprong bewaken en behouden is ook een verdienste en dat deed de Bossche club dan ook uitstekend. In de stand van de Jupiler League staat FC Den Bosch nu op de zevende plaats; een plek in de subtop.

bron: bd.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint van Sparta maar doet zich tekort

De Vliert

FC Den Bosch heeft verdiend gewonnen van Sparta, maar met de krappe zege van 2-1 deed de ploeg van Ruud Kaiser zichzelf duidelijk tekort. Deze thuiswedstrijd had moeten eindigen in een doelpuntenfestival. Nu bleef het alleen bij een kansenfestijn.

Het begon bij Erik Quekel die pas na veertien minuten de eerste serieuze kans maar geen doel trof. Bij de tweede kans was opeens wel raak; Quekel was assist en Furghill Zeldenrust kon bij de tweede paal simpel de bal in het doel leggen.

Vlak voor rust leek het alsof FC Den Bosch de thuiswedstrijd op slot kon zetten. Helaas sprong Quekel slordig om met de opgelegde kansen; hij kreeg een uitgelezen kans voor een leeg doel maar schoof de bal een meter langs. Voor rust maakte Istvan Bakx in ieder geval wel de tweede treffer.

Na rust kreeg Den Bosch nog drie echte kansen maar zoals vaak viel de goal aan de andere kant. Invaller bij Sparta, Nourdin Boukhari, zette bij zijn eerste balcontact prachtig voor waarna Peeters de bal eenvoudig achter keeper Bruno Appels kon deponeren. Met de inzet van Thomassen en Stam haalde Den Bosch zonder problemen het eindsignaal. Stefan Stam maakte zijn rentree na vele maanden blessureleed.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch krijgt pak slaag van Excelsior

FC Den Bosch heeft tegen Excelsior een gevoelige nederlaag geleden. Met maar liefst 4-1 werden de Bosschenaren in stadion Woudichem afgedroogd. Daarmee zijn de kansen op de periodetitel zo goed als vervlogen. Voor de algemene stand moet FC Den Bosch de komende weken gewoon weer punten halen om een play-off plaats te bereiken. 

In de eerste helft kwam FC Den Bosch 10 minuten voor rust via Quekel zowaar op voorsprong, maar niet kort daarna moest de Bossche club twee tegentreffers incasseren. Na rust voerden de Bosschenaren de druk op om de 2-2 te forceren, maar een klutsbal die in de touwen achter keeper Wesley Snijder belandde, brak het zelfvertrouwen. Om de pijn te vergroten viel in de In de slotfase het vierde tegendoelpunt. 

Vrijdag wacht FC Den Bosch wederom een tegenstander uit Rotterdam; Sparta komt dan naar de Vliert.

bron: fcdenbosch.nl

FC Den Bosch lijdt onnodig puntenverlies

FC Den Bosch heeft zondagmiddag in De Vliert onnodig verloren van Willem II. In de 81ste minuut zeilde de bal vanuit een vrije trap in een overvol strafschopgebied van keeper Wesley de Ruiter over alles en iedereen heen in het Bossche doel.

In deze zeer matige Brabantse derby kon eigenlijk geen van beide ploegen aanspraak maken op de drie punten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en het is tekenend dat het enige doelpunt moest vallen na een dood spelmoment. De Tilburgers waren wel wat beter in de tweede helft dan de Bosschenaren.

In de stand voor de derde periode wordt de club van Ruud Kaiser voorbijgestreefd door VVV Venlo dat nu twee punten meer heeft. Den Bosch lijdt op twee fronten puntenverlies: in de stand van de Jupiler League en voor de periode titel.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Winst FC Den Bosch in blessuretijd

Benjamin van den Broek

In blessuretijd tikte captain Benjamin van den Broek zijn ploeg tegen Fortuna Sittard naar de overwinning. FC Den Bosch keek lange tijd tegen een achterstand van 1-0 en het zou pas tot aan de 82ste minuut duren alvorens de gelijkmaker tot stand kwam.

Erik Quekel stond op de goede plek na een klutsbal en wist daar wel raad mee: 1-1. Invaller Ayrton Statie was met een kopbal dicht bij de 1-2, maar het vonnis viel pas ver in blessuretijd. De Bossche ploeg toonde veerkracht en naar het zich laat aanzien is de vorm van voor de winterstop intact gebleven.

Vóór de winterstop maakte FC Den Bosch vijf overwinningen op rij. Den Bosch blijft door de overwinning op Fortuna Sittard leider in de derde periode.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Den Bosch speelt gelijk na winterstop

FC Den Bosch-Jong FC Twente

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft FC Den Bosch gelijk gespeeld tegen Jong FC Twente. In de Vliert werd het na negentig minuten niet meer dan 1-1. Daarmee deed de Bossche ploeg zichzelf onrecht want er waren legio kansen.

Seuntjens kon de bal er niet in krijgen en Zeldenrust faalde opvallend in de slotfase. FC Twente kwam na de rust voor te staan, maar het was captain Benjamin van den Broek die ongeveer tien minuten later de gelijkmaker scoorde met een snoeiharde kopbal op een voorzet van Justin Tahapary.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch wint weer van VVV-Venlo

FC Den Bosch heeft voor de tweede keer dit seizoen VVV-Venlo met 1-0 verslagen. Furhgill Zeldenrust maakte voor rust de enige treffer in deze oefenwedstrijd. Barry Maguire die vorige week bij UDI '19 was uitgevallen met een lichte rugblessure, was niet opgesteld evenals Stijn de Looijer  die ook was geblesseerd. Stefan Stam nam voor het eerst in hele lange tijd plaats op de bank. Middenvelder Hasan Kiliç begon in de basis.

VVV-Venlo begon sterk en was in eerste fase de bovenliggende partij en Den Bosch ontsnapte een aantal keren zeer fortuinlijk. De Bossche spelers namen daarna het heft in handen wat leidde tot de enige goal van de wedstrijd.

Zo enerverend als de eerste helft was zo saai was de tweede helft. Er werden weinig kansen gecreëerd; alleen Zeldenrust was dicht bij een doelpunt, na een voorzet van de ingevallen Ayrton Statie. 

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

UDI '19-FC Den Bosch: 0-5

FC Den Bosch heeft de eerste wedstrijd in 2014 gewonnen. In Uden werd het 0-5 tegen UDI '19. FC Den Bosch speelde in de eerste helft met de basisselectie; in de tweede helft kregen bankzitters en beloften ook een kans.

Bij FC Den Bosch ontbrak Furhgill Zeldenrust. Barry Maguire viel vlak voor de rust uit. Hij had iets aan zijn rug en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. 

Opstelling FC Den Bosch eerste helft:
De Ruiter, Tahapary, Boddaert, Hofstede, Rutten, Maguire, Van den Broek, Seuntjens, Bakx, Quekel, Statie.

Opstelling FC Den Bosch tweede helft:
Simon van Beers, Sebregts, Hofstede (66' Boddaert), Buitenhuis, Casper van Beers, Kodalak, de Looijer, Kiliç, Boulghalgh, Thomassen, Statie.

Doelpunten: '6 Seuntjens 0-1 / '18 Maguire 0-2 / '38 Bakx 0-3 / '64 de Looijer 0-4 / '70 Kiliç 0-5

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch - FC Emmen: 4-3

FC Den Bosch heeft zondagmiddag in een spannende wedstrijd FC Emmen met 4-3 verslagen. Op de valreep wist Furghill Zeldenrust de winnende goal te maken. Den Bosch gaat in poleposition het nieuwe jaar in dwz het is koploper in de derde periode.

Den Bosch was in de eerste helft de bovenliggende partij met twee doelpunten gemaakt door Ralf Seuntjens en Barry Maguire. Het kreeg daarbij wel de hulp van fouten in de defensie van FC Emmen. Leandro Resida van FC Emmen maakte met een afstandsschot de 2-1.

Na rust maakte Emmen dat met extra aanvaller Ronald Bergkamp speelde, zowat meteen de gelijkmaker door Wout Weghorst. Beide ploegen zetten alles op alles en dat maakte de wedstrijd tot een spannend schouwspel. 

Maarten Boddaert speelde een cruciale rol door de bal van de lijn te halen en een vrije trap van Istvan Bakx te verzilveren: 3-2. De zege leek binnen maar in de extra tijd maakte Bergkamp de gelijkmaker. Den Bosch versaagde niet en met een slimme hakbal bezorgde Zeldenrust zijn club een fijne winterstop: 4-3.

bron: fcdbfans.nl/bd.nl
foto: Henk van Esch

Minieme zege op VVV-Venlo

Zaterdagavond won FC Den Bosch door een doelpunt van matchwinnaar Erik Quekel een kleine maar verdiende overwinning op VVV-Venlo. Het werd de vierde thuiszege op rij en de Bossche club staat nu bovenaan in de derde periode.

Hasan Kiliç en Ralf Seuntjens startten in de basis ter vervanging van de geblesseerde Benjamin van den Broek en Stijn de Looijer. Seuntjens was op het middenveld opgesteld. Den Bosch begon zoals zo vaak erg voortvarend hoewel VVV-Venlo ook kansjes creëerde.

De enige treffer van de wedstrijd viel voor rust. Na goed voorbereidend werk van uitblinker Barry Maguire kon Erik Quekel de bal makkelijk intikken. Maguire kreeg na deze treffer nog een dot van een kans vanuit een vrije trap maar de bal trof de paal. VVV-Venlo reageerde gefrustreerd en vergaarde gele kaarten door spijkerharde tackles uit te voeren.

Na rust probeerde Venlo met opportunistisch voetbal de gelijkmaker te forceren en met de lange mannen voorin werd elke spelsituatie gevaarlijk. Opmerkelijk was de rol van scheidsrechter Tom van Sichem die nogal verwarrend floot en met de meest vreemde vrije trappen en hoekschoppen strooide.

Uit de laatste hoekschop voor VVV-Venlo kwam dan ook de grootste kans op de gelijkmaker. Doelman Wesley de Ruiter voorkwam dat door de bal met een knappe reflex over het doel weg te werken. Voor Hasan Kiliç was het sneu dat hij niet kon verder spelen omdat zijn knie weer begon op te spelen. Tijdens de rust werd hij vervangen door Cagri Kodalak.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

Den Bosch weer slordig met kansen

Eindelijk won FC Den Bosch weer eens een uitwedstrijd. Opponent Telstar gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen. Daarbij werd de thuisclub geholpen door zijn gasten die weer erg slordig met hun kansen omsprongen.

FC Den Bosch begon met Istvan Bakx die de geblesseerde Alexander Mols verving. In deze beginfase was het een erg rommelige wedstrijd met Telstar als bovenliggende partij. Niet dat dat resulteerde in doelpunten of kansen. Die waren er voor FC Den Bosch die zoals gezegd weer moeite had die te verzilveren.

Pas tien minuten voor tijd kon Stijn de Looijer op aangeven van Furghill Zeldenrust zijn eerste doelpunt voor FC Den Bosch aantekenen. Vlak voor rust viel Benjamin van den Broek met een zware enkelblessure uit. Seuntjens verving de captain.

Na rust zette hetzelfde beeld zich voort: Den Bosch kreeg uitstekende kansen en verprutste die terwijl de tegenstander zich daardoor gesterkt voelde. Quekel, Bakx en Seuntjens lieten opgelegde kansen finaal voorbij gaan. In de 65ste minuut kon Quekel in een kluts de bal er dan toch in frommelen: 0-2.

Hierna kwamen er weer kansen voor Den Bosch die verknoeid werden door gebrek aan effectiviteit. Telstar bleef fel aanzetten en dat mondde uiteindelijk in de aansluitingstreffer van Macintosh in de 84ste minuut. FC Den Bosch maakte het zich onnodig moeilijk en pas ver in blessuretijd kon Zeldenrust de wedstrijd afmaken en de zege voor Den Bosch veiligstellen. 1-3.

bron: fcdenbosch.nl 

Hattrick Erik Quekel

Door een hattrick van Erik Quekel won FC Den Bosch vrijdagavond met 4-1 van Jong Ajax. Ajacied Eyong Enoh kreeg in de 66e minuut rood voor een spijkerharde tackle.

Toch kwam Ajax voor te staan door een doelpunt van Vincent Vermeij. Den Bosch had in de beginfase weer moeite met scoren en het doelpunt viel toen aan de andere kant. Even leken de Bosschenaren van slag maar spits Erik Quekel zette de stand gelijk. 1-1 was de ruststand

Na rust maakte Quekel in de rebound 2-1 na een kopbal van Benjamin van den Broek. Jong Ajax en vooral Enoh reageerde gefrustreerd; hij voerde een harde tackle uit op Moreno Rutten en kreeg daarvoor rood.

Erik Quekel bleef scherp en maakte de 3-1 alweer na een rebound. Intussen was ook publiekslieveling Ralf Seuntjens in het veld gekomen en hij scoorde met een schitterende kogel de 4-1 tot vreugde van het publiek. Dit was de grootste overwinning in de competitie tot nu toe.

bron: telegraaf.nl/fcdbfans.nl/fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

Laagvlieger Almere City FC verslaat FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft zaterdagavond zichzelf verslagen door krachteloos te spelen in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Almere City FC. Het werd 1-0 voor de thuisploeg die beduidend meer zin in had er een lekker potje van te maken.

Zoals herhaaldelijk geconstateerd begon FC Den Bosch voortvarend maar werden er teveel kansen gemist. Mols en Quekel gingen slordig om met hun kansen en de eerste helft ging zonder memorabele momenten voorbij.

In de tweede helft kwam de openingstreffer er wel. Hicham Faik van Almere haalde van buiten het strafschopgebied uit en zag de bal in de goal zwabberen: 1-0. Ralf Seuntjens werd hierna ingebracht en Den Bosch had een aanvalskracht van vier man. Maar die vier konden geen potje breken en zo eindigde de vierde verloren uitwedstrijd voor FC Den Bosch.

De Bossche club staat nog steeds op de zestiende plek maar clubs als FC Oss en Jong Ajax moeten zondag 17 november nog spelen.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch effectief tegen Helmond Sport: 3-1

Benjamin van den Broek

Een overwinning zou de club wat rust geven waren de woorden van trainer Ruud Kaiser en die rust is er enigszins nu FC Den Bosch thuis met 3-1 van Helmond Sport heeft gewonnen. Toch was er weinig reden tot blijdschap gezien het verloop van de eerste helft. De spelers verspeelden veel kansen en alleen Alexander Mols wist uit een scrimmage in de 29ste minuut effectief uit te halen.

Met deze minieme voorsprong ging de rust in en miniem bleek het te zijn toen in de 62ste minuut de Bossche verdediging balverlies leed. Invaller Mark Janssen van Helmond Sport kon daarvan profiteren en het was weer gelijk. De thuisploeg haperde even maar op aangeven van Furghill Zeldenrust maakte Benjamin van de Broek (foto) met een fraaie omhaal het tweede doelpunt. 

Helmond Sport gaf zich echter niet gewonnen en de druk nam toe. Kaiser wisselde Hasan Kiliç voor Stijn de Looijer en dat bleek een gouden wissel te zijn. Uit zijn schot op de goal kon Erik Quekel in de rebound de 3-1 aantekenen. Er kwamen nog kansen voor onder meer Moreno Rutten en Mols maar de score bleef ongewijzigd.

bron: fcdenbosch.nl
foto: Henk van Esch

 

 

FC Den Bosch weer op de pijnbank

Na de vernederende uitslag tegen Sparta vorige week legde ook FC Dordrecht de Bosschenaren op de pijnbank. De eindstand bleef steken bij 5-0 maar dat was alleen omdat de thuisclub verzuimde er een monsterscore van te maken.

Net zoals vele voorafgaande wedstrijden begon FC Den Bosch goed aan de wedstrijd. Er waren kansen genoeg voor Benjamin van den Broek, Furghill Zeldenrust en vooral voor Erik Quekel. Laatste treuzelde te lang en de kans ging weer voorbij. Vijf minuten voor rust viel het doelpunt aan de andere kant uit een onnodig weggegeven hoekschop.

Na rust kwam FC Den Bosch er niet meer aan te pas en ging de teller van het scorebord op volle toeren draaien in het voordeel van de Schapenkoppen. Na de 3-0 zakte het moreel bij FC Den Bosch naar een dieptepunt en kon Dordrecht de verdiende voorsprong uitbouwen naar 5-0. Den Bosch kwam er nog genadig van af.

Den Bosch zakt van de vijftiende naar de zeventiende plek in de Jupiler League. De volgende tegenstander is Helmond Sport die op de achtste plek staat met een wedstrijd minder gespeeld. 

bron: fcdbfans.nl

Pijnlijke nederlaag tegen Sparta: 7-1

FC Den Bosch beleefde zaterdag zijn grootste nederlaag sinds 17 oktober 1999. Dat was destijds tegen PSV. Het werd 7-0 voor de Eindhovenaren. Het ergste was dat de uitwedstrijd tegen Sparta live te volgen was op voetbalzender FOX. Als supporter wil je zo'n wedstrijd eigenlijk niet zien.

Het eerste half uur was er weinig aan de hand. De match kabbelde zich voort als een loom beekje. Maar Sparta brak opeens door en keeper De Ruiter meende aan de noodrem te moeten trekken met als gevolg een rode kaart en een strafschop. Reserve doelman Simon van Beers maakte zijn rentree en zag de strafschop van Voskamp naast gaan.

Diezelfde Voskamp opende een minuut later wel weer de score waarna Erik Quekel bijna meteen daarop gelijkmaakte. Sparta op zijn beurt sloeg bij de eerste beste kans toe (De Nooijer) en vlak voor rust besliste Van Hout de wedstrijd. Sparta ging met een 3-1 voorsprong de pauze in.

Na rust werd het dramatisch voor FC Den Bosch. Na zes minuten kon Voskamp simpel scoren omdat hem in het zestienmeter gebied geen strobreed in de weg werd gelegd. Twintig minuten later had Voskamp de 5-1 op zijn slof. De invallers van Sparta, Stokkers en Deetman, bepaalden de eindstand: 7-1.

Volgende week wacht nog een zware tegenstander namelijk FC Dordrecht, de koploper van de Jupiler League. Den Bosch staat op de vijftiende plaats met veertien punten.

bron: fcdbfans.nl

Knappe overwinning op Excelsior

Alexander Mols

Een knappe overwinning van 3-2 op Excelsior zal de stemming bij FC Den Bosch ten gunste doen omslaan. Man of the match is Alexander Mols die de drie doelpunten voor zijn rekening nam. Daarmee is hij ook topscorer bij de club. Dat is tekenend voor de stand van zaken bij de Bossche club: er wordt te weinig gescoord.

Al na vier minuten schoot Mols met een ziedend schot de bal tegen de touwen. Een prachtig begin van wat een wedstrijd vol passie zou gaan worden. Mols had meteen daarna zicht op een tweede maar dat werd door keeper Deckers voorkomen. Helemaal tegen de verhouding in kwam de gelijkmaker van Excelsior.

FC Den Bosch herpakte zich van deze tegenvaller en het was weer Mols die bij de eerste de beste aanval de bal erin ramde. De tegenstand van Excelsior hield echter aan en vanuit een duw- en treksituatie ontstond de strafschop tegen FC Den Bosch. Die werd onberispelijk binnengeschoten. De stand bleef 2-2 bij het rustsignaal.

Na de thee was het zoeken naar het doelpunt om de overwinning te halen waar Den Bosch gezien het spel en inzet recht op had. Een overtreding op Benjamin van den Broek in het strafschopgebied werd ten onrechte door scheidsrechter Boot niet gehonoreerd. FC Den Bosch leek alweer de schlemiel te worden totdat vier minuten voor tijd Alexander Mols zijn derde goal maakte; na een voorzet van Barry Maguire tikte hij de bal bij de tweede paal binnen.

Excelsior zette fel aan en de laatste minuten werd de druk erg groot voor FC Den Bosch dat op de eigen helft werd teruggedrongen. De ruimte die daardoor ontstond voor de thuisploeg werd door Furghill Zeldenrust niet benut. Hij faalde toen hij alleen voor keeper Deckers kwam te staan. Meteen daarop floot scheidsrechter Boot de wedstrijd af. De toeschouwers waren de winnaars van deze attractieve wedstrijd.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

FC Den Bosch is de weg helemaal kwijt

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch heeft van zichzelf verloren in deze erbarmelijke thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De eindstand werd 0-2 voor de Limburgers. In het foutenfestijn speelden Tim Hofstede, Wesley de Ruiter maar ook trainer Ruud Kaiser een hoofdrol.

Om bij de laatste te beginnen; zijn basisopstelling bleek niet de remedie waar deze geplaagde coach al weken op zoek naar is. Hij is de weg kwijt en zijn selectie idem dito.

Na een half uur maakte Tim Hofstede de zoveelste fout van dit seizoen. Hij gaf een tegenstander zomaar de bal die meteen paste naar Van Hyfte die op zijn beurt door Jeffrey Buitenhuis in het strafschopgebied werd gevloerd: strafschop. Keeper De Ruiter kon de bal nog keren maar was kansloos bij de rebound van MVV. 

In de tweede helft probeerde FC Den Bosch met opportunistisch spel een doorbraak te forceren maar het oogde allemaal zonder overtuiging. Het leek of de spelers zich al berustten op de zoveelste nederlaag. Het werd nog erger toen door een blunder van Wesley de Ruiter de tegenstander op een makkelijke manier de eindstand op 0-2 kon brengen.

FC Den Bosch is gezakt naar de negentiende plek in de Jupiler League en laat alleen FC Oss achter zich. Die droom van de play-offs van directeur Fred van der Hoorn lijkt erg ver weg. Misschien is het meer een fata morgana. De club is het spoor helemaal bijster.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch wint van HHC Hardenberg

FC Den Bosch heeft de oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg met 0-2 gewonnen. De doelpunten vielen laat in de tweede helft. Makers waren Barry Maguire en Ralf Seuntjens. Trainer Ruud Kaiser vond het een nuttige wedstrijd. Er werd gewonnen en de nul behouden.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op met zelfs kansen voor de thuisclub. Keeper Van Beers moest enige safes maken. Pas in de 72ste minuut maakte Maguire de openingstreffer met een afstandsschot. Seuntjens strafte in de laatste minuut een defensiefout effectief af. 

bron: fcdbfans.nl

Ellende met FC Den Bosch houdt aan

Het wordt eentonig, voorspelbaar en erg irritant, maar de spelers van FC Den Bosch worden pas wakker als het te laat is. Zo ook in de match tegen FC Eindhoven, toch een soort angstgegner. En gisteravond werd Den Bosch compleet weggespeeld, hoewel de lucky goal van Furghill Zeldenrust in de 41ste minuut anders doet vermoeden. Na vier minuten op slag van rust stond het echter weer gelijk door Anthony van den Hurk.

De ruststand van 1-1 leek de voorbode van een gelijk opgaande wedstrijd, maar die vlieger ging helaas niet op. FC Eindhoven bleef voortdurend opstomen richting het doel van Wesley de Ruiter. FC Den Bosch stelde daar verdedigend weinig tegenover en kwam niet tot aanvallen toe. Dit alles resulteerde in doelpunten van Lagouireh en wederom van Van den Hurk in de 65ste minuut. Net daarvoor viel Quekel in en het leek een gouden wissel want enige minuten later maakte hij de aansluitingstreffer. 

Trainer Ruud Kaiser liet Thomassen nog opdraven ten faveure van Ralf Seuntjens, maar het hielp niet. FC Eindhoven werd niet in moeilijkheden gebracht. Jelle de Bock, een van de betere spelers bij Den Bosch, viel vlak voor tijd geblesseerd uit. Hoe zijn situatie nu is, is nog onbekend. 3-2: the torture never stops.

bron: fcdbfans.nl

Beschamende nederlaag tegen semi-profs Achilles'29

Op deze website is het al eerder besproken in éen van de stukken in de rubriek Column. Het stuk heeft als titel Effectiviteit is een schaars goed en die schaarste zie je bij de huidige selectie van FC Den Bosch. Want hoeveel kansen moet je krijgen en hoe moeten die aangereikt worden - op een dienblad misschien? -  wil de bal eindelijk in het doel terechtkomen van de tegenstander? Het was beschamend hoe de spelers van de Bossche club met kansen omgingen.

De eerste helft vlogen de ballen ver over voor open doel of werd er slap ingeschoten. Veel hoekschoppen (15), overvloed aan kansen, veldoverwicht. Het mocht niet baten. De bal ging er niet in en dat terwijl de tegenstand van Achilles'29 weinig voorstelde. De semi-profs lieten de wedstrijd over zich heen gebeuren en Den Bosch wist niet om te gaan met de ruimte die het kreeg. Het tempo van de Bosschenaren was te laag om de defensie van de Groesbeekers te verontrusten.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld. Traag tempo en een club die ondanks veldoverwicht er geen raad mee wist. Dat was te zien aan de spelers die wanhopiger naar dat piepkleine gaatje zochten. Van den Broek kreeg twee opgelegde en niet te missen kansen maar hij verknalde ze toch.

De voetbalwet "Als jij niet scoort dan doe ik het wel" trad in werking. Bij pas de tweede kans van Achilles'29 schoot Daniël van Straaten de bal twintig minuten voor tijd binnen: 0-1. Toen Frank Hol tien minuten later met een geweldige schot de 0-2 maakte, knakte de Bossche ploeg en werd met smart op het eindsignaal van de scheidsrechter gewacht. Den Bosch is op effectiviteit afgestraft.

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch uit bekertoernooi

FC Den Bosch heeft de tweede ronde in het bekertoernooi van de KNVB niet overleefd. In de Galgenwaard werd met 4-1 van FC Utrecht verloren. De wedstrijd werd vooraf ontsierd door een misplaatste grap van sommige Bossche fans. Bij het stadion was door hen een doodskist geplaatst en een spandoek opgehangen met de tekst 'Utrecht dood'. Het gevolg was dat de burgemeester van Utrecht Bossche supporters verbood de match bij te wonen. 

In de eerste helft kwam FC Den Bosch in het begin nauwelijks tot voetballen toe. Het werd helemaal weggespeeld en het was een wonder dat de schade voor rust beperkt bleef tot één treffer van Jens Toornstra.

De tweede helft was mogelijk nog erger. Het was weer Toornstra die al na twee minuten gemakkelijk tot scoren kwam. De eerst beste kans werd meteen daarop verzilverd. Een hoekschop van Toornstra werd door Markiet ingekopt. FC Utrecht ging helemaal los en Den Bosch leek klaar voor de sloop. Utrecht ging echter slordig om met zijn kansen en een onverwachte meevaller leek het tij enigszins te keren.

Mark van der Maarel maakte een eigen doelpunt: 3-1. Trainer Ruud Kaiser verving daarop Justin Tahapary door aanvaller Istvan Bakx waar hij even daarvoor Furghill Zeldenrust liet aanrukken in plaats van Ralf Seuntjens. De gehoopte aansluitingstreffer kwam er nooit. De goalgetter van FC Utrecht, Steven de Ridder, schoot de Bossche club uit de beker: 4-1. En bijna werd het op het einde nog 5-1 maar de gifbeker was inmiddels al leeg.

Meer informatie? Klik dan hier.

bron: fcdbfans.nl

Seuntjens schiet twee maal raak tegen Jong PSV

foto's: Henk van Esch

Spits Ralf Seuntjens bewees gisterenavond zijn waarde door FC Den Bosch de tweede overwinning te bezorgen. Toch leek het een benauwde avond te worden voor de thuisclub want al na vijf minuten schoot Farshad Noor van Jong PSV met een afstandsschot raak. Seuntjens kon door twee doelpunten de volle winst voor zijn club veiligstellen.

FC Den Bosch leek niet onder de indruk van de vroege tegentreffer. Het eerste doelpunt ontstond nadat de Bosschenaren in het eerste half uur kans op kans creëerde. Dat gebeurde dan ook in de twaalfde minuut. Na een kopbal van Erik Quekel die door keeper Nigel Bertrams werd gepareerd, lukte het  Seuntjens in de rebound makkelijk te scoren. 

Wouter de Vogel viel met een ernstige blessure uit; hij kon echt niet meer verder spelen tot grote woede van hemzelf. Istvan Bakx was zijn vervanger. De wissel had echter positieve gevolgen voor Den Bosch. Een goed opgezette aanval kort voor rust gaf Seuntjens de kans om zich fraai vrij te spelen en in de verre hoek te schieten: 2-1.

De tweede helft - zoals zo vaak - liet een ander beeld zien. FC Den Bosch schiep weinig kansen met uitzondering van een schot van Benjamin van den Broek. De gelijkmaker voor Jong PSV leek door een onzekere ogende Wesley de Ruiter eerder voor de hand liggen. Hij werd echter gered door zijn verdediger Jelle de Bock. De 'Seun' was weer eens the man of the match.

Meer informatie? Klik dan hier.

bron: fcdbfans.nl

Eerste overwinning FC Den Bosch

foto: Henk van Osch

FC Den Bosch heeft zijn eerste overwinning geboekt ten koste van FC Oss, maar het ging met de grootst mogelijke moeite. Wouter de Vogel was de matchwinnaar. Na een zeer matig halfuur waarbij het spel zich vooral op het middenveld afspeelde, scoorde De Vogel met een fraaie krulbal in de 42ste minuut. Kort daarna kreeg hij de kans om de voorsprong te vergroten maar stuitte op keeper Koopmans.

Na rust zette FC Oss meer druk en kwam Den Bosch - mede door slecht uitverdedigen - in de problemen. Erik Quekel werd in de 55ste minuut vervangen door Alexander Mols. Den Bosch beperkte zich tot counteren. Een vrije trap van Barry Maguire ging maar net naast en Hasan Kiliç kon in een rebound de doelman niet passeren. In de laatste fase van de wedstrijd waren er over en weer kansen, maar na 90 en 3 minuten blessuretijd kon FC Den Bosch de eerste overwinning aantekenen.

Meer informatie? Klik dan hier.


bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch niet effectief genoeg

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch presteerde ondermaats en de tweede thuisnederlaag is een feit. De ploeg ging met 2-4 tegen FC Volendam pijnlijk onderuit. Stijn de Looijer verving Maarten Boddaert, Alexander Mols speelde in de plaats van de geblesseerde Furghill Zeldenrust. De geschorste Moreno Rutten was weer van de partij. Maar het hielp allemaal niet.

Door ongelukkig uitverdedigen van Tim Hofstede kon FC Volendam in de 26ste minuut gevaarlijk uitbreken. Keeper De Ruiter kon de bal nog stoppen maar Marengo maakte in de rebound de 1-0. Vlak voor rust werd Hasan Kiliç onderuit gehaald in het zestienmeter gebied, maar scheidsrechter Otto kende hem geen strafschop toe tot grote woede van de Bossche spelers en trainer Ruud Kaiser. Daarvoor had Kaiser de zeer matig spelende Stijn de Looijer laten vervangen door de nieuwe aanwinst Barry Maguire.

Een halve minuut na de aftrap van de tweede helft kon FC Den Bosch de bal na twintig seconden alweer naar de middenstip brengen. Tim Hofstede schoof de bal voor de voeten van een tegenstander die de bal paste naar Ton Overtoom die de bal in de verre hoek schoot: 0-2. Wouter de Vogel kreeg vlak daarna de kans voor de aansluiter maar schoot voor een leeg doel in het zijnet.

In de 56ste minuut werd aanvoerder Benjamin van den Broek vervangen door Jordy Thomassen. Het leek een gouden wissel want Thomassen schoot een afzwaaier in de kruising: 1-2. De korte opleving van Den Bosch werd door een fout van keeper Wesley de Ruiter snel gesmoord: 1-3. Een paar minuten later maakte Mols met een fraaie treffer de 2-3 en ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die werd echter nooit gevonden want het was een inschattingsfout van De Ruiter die de eindstand bepaalde: 2-4.

FC Den Bosch staat nu op de negentiende plaats met vijf punten uit zeven wedstrijden. Achilles'29 staat op de laatste plaats met vier punten maar moet morgen nog spelen tegen Jong Ajax. De laatste overwinning van Den Bosch is van 15 april en de laatste thuiszege dateert alweer van 8 maart tegen het ter ziele gegane SC Veendam. 

Meer informatie? Klik dan hier

bron: fcdbfans.nl

Verlies FC Den Bosch van VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft met 3-0 van FC Den Bosch gewonnen. De vermaledijde reeks van vijf gelijkspelen werd afgesloten met een nederlaag. In de tweede helft opende Reimerink in de 72ste minuut de score.
In de 83ste minuut kopte Balkestein vanuit een corner situatie in het net. Vijf minuten later bepaalde Yuki Otsu de eindstand: 3-0.

In de basis stonden Justin Tahapary en Wouter de Vogel opgesteld in de plaats van respectievelijk de geschorste Moreno Rutten en de gepasseerde Istvan Bakx. Bakx kon echter al na elf minuten aanrukken voor de geblesseerde Furghill Zeldenrust. In de eerste helft waren er kansjes voor beide partijen.

De tweede helft kreeg een ander aanzien doordat VVV-Venlo meer druk zette en FC Den Bosch daar geen passend antwoord op had. Dat leidde halverwege tot de 1-0 voor Jules Reimerink. Den Bosch was niet bij machte de achterstand te corrigeren. Daar maakte de inzet van de nieuwe aanvaller Erik Quekel ook geen verandering in. VVV liep uit naar 3-0. Van plaats veertien zakt FC Den Bosch naar de negentiende plek.

Meer informatie? Klik dan hier

bron: fcdbfans.nl

Zege knullig weggegeven

In de slotfase werd de zege op een knullige manier verspeeld. In de laatste minuut kreeg Den Bosch een vrije trap op eigen helft. De bal werd even door een Bosschenaar aangeraakt om zo doelman Wesley de Ruiter de kans te geven voor een trap. Tim Bakens van De Graafschap maakte hiervan gebruik en scoorde de gelijkmaker ondanks dat hij niet op 9 meter stond.

FC Den Bosch met Alexander Mols weer in de basis startte voortvarend met kansen voor Mols en Zeldenrust. De beste kans kreeg Hasan Kiliç maar die kon een strafschop in de 28ste minuut niet verzilveren. Hierna werd De Graafschap sterker. 

In de tweede helft bleef De Graafschap gevaarlijk. Desondanks maakte Benjamin van de Broek de openingstreffer uit een corner. Zeldenrust kreeg een prachtkans maar hij faalde jammerlijk. De Graafschap kwam gelijk door een overtreding van Moreno Rutten (rood) in het strafschopgebied. Piotr Parzyszek miste niet.

Met tien man lukte het FC Den Bosch toch om weer op voorsprong te raken. Wouter de Vogel zette knap voor en Jelle de Bock knikte bij de tweede paal binnen. Alles leek op orde en de eerste zege kon opgetekend worden. Toen kwam die fatale laatste vrije trap. In blessuretijd moest De Ruiter nog alle zeilen bijzetten om een onterechte overwinning voor de Doetichemers te voorkomen.

 

 

bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch grossiert in gelijkespelen

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch grossiert in gelijke spelen in deze fase van het nieuwe seizoen. De ploeg is nog ongeslagen, maar ook tegen Jong FC Twente kunnen de Bossche spitsen het doel wederom niet vinden. En dat terwijl coach Ruud Kaiser in de voorbereiding vooral de aanval onder handen heeft genomen. 

Kaiser had twee belangrijke wijzigingen aangebracht: Alexander Mols en Hasan Kiliç stonden in de basis in plaats van respectievelijk Ralf Seuntjens en Stijn de Looijer. Mols kreeg al na twee minuten een uitgelezen kans op aangeven van Benjamin van de Broek, maar hij schoot net over het doel van de Twentse keeper Timo Plattel. Vijf minuten later moest Plattel een afstandsschot van Kiliç onschadelijk maken. Er kwamen nog wat kansjes voor Istvan Bakx maar hij schoot te gehaast ruim naast. De beste kansen waren daarna voor het behoudende Jong FC Twente met  knappe safes van keeper Wesley de Ruiter.

In de tweede helft kwamen beide ploegen ongewijzigd in het veld. Echter al na tien minuten verving Wouter de Vogel de hardwerkende Alexander Mols en werd Furghill Zeldenrust de diepe spits. Toch was het de beloftenteam van Twente die de beste kans kreeg. De Ruiter moest schoten van Cas Peters en Jurjan Mannes keren. Dat deed hij voortreffelijk.

Weer bracht Kaiser een verandering aan door Hasan Kiliç te vervangen door de gepasseerde Ralf Seuntjens. Jong FC Twente werd steeds gevaarlijker en een doelpunt werd (ten onrechte?) afgekeurd. Een kwartier voor tijd had Seuntjens het verschil kunnen maken maar zijn schot was te zacht. Doelman Plattel kon de bal makkelijk oppakken. In de laatste fase was Furghill Zeldenrust onfortuinlijk. Oog-in-oog met de Twentse keeper ging zijn schot maar net langs.

Het ontbreekt FC Den Bosch op dit moment aan een koele afmaker, een ware killer. In de thuiswedstrijd aanstaande vrijdag tegen de Graafschap kan Den Bosch deze reeks aan gelijkspelen hopelijk doorbreken. Gelukkig heeft Den Bosch een goede en ervaren keeper tot zijn beschikking.

Op de foto kun je zien waar het toegangsbeleid van honderd kaarten voor bezoekers toe leidt: een schamel bezet vak voor bezoekers. 

 

bron: fcdenbosch.nl

Derde gelijkspel op rij

foto: Henk van Esch

Weer gelijkspel
FC Den Bosch speelde voor de derde keer op rij een gelijkspel. De eerste helft was het spel van de Bossche club weinig inspirerend. De nieuwe keeper - Wesley de Ruiter - werd zoals verwacht door trainer Ruud Kaiser opgesteld. Hij hield zijn goal schoon.

Kansen onbenut
De tweede helft was meer het aanzien waard met kansen voor Ralf Seuntjens en Maarten Boddaert. FC Emmen was echter het dichtst bij een goal maar De Ruiter keerde het schot met zijn voet. Het derde gelijkspel kon aangetekend worden op het conto van FC Den Bosch: 0-0. De club had echt meer kansen. Zie ook het wedstrijdverslag.

 

bron: fcdenbosch.nl

Teleurstellend gelijkspel tegen Fortuna Sittard

foto: Henk van Esch

Teleurstellend gelijkspel
Den Bosch was 90 minuten de bovenliggende partij maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Resultaat was een gelijkspel. Dit gelijkspel voelde aan als een verlies in tegenstelling tot het gelijkspel tegen Willem II vorige week.

In de eerste helft was FC Den Bosch stukken beter dan Fortuna Sittard maar creeërde weinig kansen, een paar schoten van Istvan Bakx en Ralf Seuntjens daargelaten. De keeper van Fortuna liet zich niet passeren.

Onnodig puntenverlies
De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld en ontstond door de dieper spelende Benjamin van den Broek de beste kans. Zijn assist aan Furghill Zeldenrust werd echter door de aanvaller niet verzilverd: hij schoof de bal net naast het doel. Vlak voor tijd had N'Koyi van Fortuna Sittard vrij zicht op het doel van FC Den Bosch. Gelukkig kon keeper Simon van Beers het schot kundig pareren. 0-0. Een beetje wrang allemaal want onnodig. Zie ook het wedstrijdverslag.

bron: fcdbfans.nl

Gelijk spel FC Den Bosch terechte eindstand

Favoriet opent voortvarend
FC Den Bosch heeft het Willem II niet makkelijk gemaakt in dit vooraf al beladen duel. Willem II is door kenners aangewezen als titelkandidaat. Toch was de Bossche club niet kansloos. Maar al meteen brak de hel uit in het Koning Willem II stadion. In de zesde minuut opende de nieuwe spits, Ruud Boymans, de score voor Willem II. De thuisclub ging in deze fase naarstig op zoek naar de tweede treffer. FC Den Bosch dreigde overspeeld te worden. Echter nog voor rust maakte Benjamin van den Broek gelijk.

Goed verweer FC Den Bosch
Het bleef tot aan het eind gelijk totdat alweer Boymans zijn tweede doelpunt aantekende en Willem II afstevende op een overwinning. De Tilburgse keeper Meul reageerde twee minuten later niet goed op een vrije trap van Vicente Cruz waarna Furghill Zeldenrust de bal kon inkoppen. Een beter begin bij FC Den Bosch kunnen deze twee nieuwelingen zich niet wensen. Keeper van Beers deed goed werk en hield veel schoten tegen. Zie ook het wedstrijdverslag.

 

bron: fcdenbosch.nl

RKVV Erp -FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen RKVV Erp met 1-11 gewonnen.
“Goed geoefend op doelpunten maken tegen Erp. Elf maal raak. Spelers waren gedreven en speelden met goede beleving”, meldde FC Den Bosch-trainer Ruud Kaiser op Twitter.

Deze wedstrijd kwam voort als tegenprestatie voor al die keren dat FC Den Bosch op het kunstgrasveld van Erp mocht trainen. Erp was de enige club met zo'n veld in de hele regio. En als dank kreeg de kersverse tweedeklasser een pak slaag van 1-11. FC Den Bosch had er een fijne sparringpartner aan als verdere voorbereiding van de competitie. 26 augustus wacht Jong FC Twente.

bron: denboschfc.nl

OEFENWEDSTRIJDEN

Oefenwedstrijden 

THUISUITDATUMUITSLAGUITSLAG       
Nooit GedachtFC Den Bosch06-07-2013 02
FC DordrechtFC Den Bosch10-07-2013 10
FC Den BoschTeam VVCS13-07-201311
FC Den BoschFC Twente17-07-201304
FC Den BoschKoot Azur20-07-201391
FC Den BoschRoss County FC23-07-201310
FC Den BoschOFI Kreta28-07-201310

Nooit Gedacht - FC Den Bosch

FC Den Bosch haalde  zaterdagmiddag met moeite een overwinning in de uitwedstrijd tegen de amateurs van derdeklasser Nooit Gedacht. Het werd 0-2. Tegen de ploeg uit Geffen was het tempo te laag en ontbrak de nodige precisie, bromde trainer Ruud Kaiser ontevreden. De komende weken zal daar flink aan moeten worden gesleuteld. Doelpuntmakers waren Benjamin van de Broek (voor rust) en Stijn de Looijer (na rust).

Verlies FC Den Bosch

FC Den Bosch verloor de tweede oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-0. Al in de negende minuut schoot Giovani Godeken de bal in het net. Tot overmaat van ramp kreeg Randy Wolters een rode kaart. De Bosschenaren moesten bijna een uur lang met een man minder spelen. Om de zaak nog erger te maken schoot Ralf Seuntjens in de slotfase van de wedstrijd een strafschop tegen de paal.

 

 

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch speelt gelijk tegen Team VVCS

Gelijk spel derde oefenwedstrijd
Het is FC Den Bosch vanmiddag niet gelukt om te winnen van Team VVCS. De Bosschenaren hadden bijna de hele wedstrijd de overhand, maar VVCS kwam aan het eind van de tweede helft toch gelijk. 

Den Bosch speelde defensief erg sterk maar creëerde tegelijkertijd weinig kansen. Vlak na rust maakte invaller Mols de 1-0. De thuisclub begon meer te wisselen waardoor VVCS beter in het spel kon komen. Evert Brouwers verzilverde zes minuten voor tijd een vrije trap en zo werd de stand alsnog gelijk: 1-1.

bron: FCDBFans.nl 

Werkeloze profvoetballers
Team VVCS is een voetbalelftal van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) voor werkloze profvoetballers. De spelersvakbond VVCS organiseert tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen een aantal oefenwedstrijden met een team van profvoetballers die op dat moment zonder contract zitten. Op deze manier kunnen deze spelers zich laten zien aan clubs die nog spelers zoeken. Ieder jaar lukt het verschillende spelers om zo een nieuw contract bij een profclub te tekenen. In het team spelen vooral Nederlandse spelers maar ook buitenlandse spelers die lang in Nederland hebben gespeeld. Ook de begeleiding van het elftal heeft op dat moment geen contract.

 

bron: Wikipedia

FC Twente maatje te groot

IIn het vierde oefenduel tegen FC Twente waren de Tukkers een maatje te groot voor FC Den Bosch. Het werd 0-4 voor de gasten die eigenlijk redelijk eenvoudig wonnen. Desondanks startte de FC voortvarend maar Felipe Gutiérrez maakte daar snel korte metten mee. En voor rust stond de stand al op 0-2 voor Twente.

De tweede helft werd gekenmerkt door strafschoppen, door drie nog wel. Twee strafschoppen voor FC Twente - die werden benut - en één voor FC Den Bosch die door Benjamin van den Broek werd gemist.

bron: fcdbfans.nl

Overwinning met grote cijfers

FC Den Bosch boekte zaterdagmiddag een makkelijke overwinning op Team Koot Azur in het vijfde oefenduel. Desondanks kwam de thuisclub eerst op een achterstand te staan door een doelpunt van Ousmane Barry Pato. In de zeventiende minuut maakte Maarten Boddaert de gelijkmaker. De FC kwam toen goed op dreef. De ruststand was 6-1.

Na rust deed FC Den Bosch het wat rustiger aan. Alexander Mols nam twee doelpunten voor zijn rekening naast het doelpunt dat hij in de eerste helft had gemaakt. Bij Den Bosch kregen de spelers die tegen FC Twente hadden gespeeld rust. Trainer Ruud Kaiser liet een B-elftal aanrukken tegen het gelegenheidselftal van Koot Azur. De uiteindelijke stand was 9-1.

Bron: fcdbfans.nl

FC Den Bosch wint van Ross County FC

FC Den Bosch heeft gisterenavond op overtuigende wijze gewonnen van het Schotse Ross Count FC bijgenaamd The Staggies. Hoewel de uitslag van slechts 1-0 een andere indruk doet vermoeden, was FC Den Bosch de dominerende partij in deze boeiende oefenwedstrijd.

De FC begon erg sterk en kreeg veel kansen. Ralf Seuntjens en Benjamin van de Broek hadden de thuisclub al eerder op voorsprong kunnen brengen. Hierna maakte Ross County een doelpunt die echter vanwege obstructie werd afgekeurd. 

Ook in de tweede helft behield FC Den Bosch het veldoverwicht ondanks het fellere spel van de tegenstander. Middenvelder Richard Brittain kreeg een rode kaart voor natrappen. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien toen Alexander Mols in de achtenvijftigste minuut de lat trof. In de rebound kopte Furghill Zeldenrust de bal kalm binnen.

bron: fcdbfans.nl

Den Bosch niet doeltreffend genoeg

De wedstrijd tegen het Griekse OFI Kreta is enigszins bevredigend afgewikkeld door een doelpunt van Benjamin van den Broek in de 26ste minuut. Het was het enige doelpunt in deze laatste oefenwedstrijd in afwachting van het begin van de competitie. Den Bosch had gedurende de hele wedstrijd de overhand maar kon dat niet beter uitdrukken in meer doelpunten.

Na rust kon invaller Zvasiva Linkolin bij OFI Kreta na één minuut alweer inrukken. Hij kreeg rood vanwege een grove overtreding tegen Hasan Kiliç. FC Den Bosch kon in deze fase van de wedstrijd niet profiteren van de countermogelijkheden. De ploeg ging slordig om met de kansen. 1-0 dus. Genoeg maar eigenlijk te weinig.