SC Feyenoord-Feyenoord

SC Feyenoord-Feyenoord - 7 Juli 2013

Met een ruime overwinning op SC Feyenoord is Feyenoord de start van de oefencampagne goed begonnen. Op Varkenoord werd het 0-7 voor de ploeg van Ronald Koeman. Bij rust viel de score nog maar licht in het voordeel uit voor de profclub (0-1) maar na rust werd de weg naar het doel vaak genoeg gevonden. Pellè was de grote man met drie doelpunten en ook Manu, Vormer, Immers en Verhoek waren trefzeker.

In de eerste helft was Sekou Cissè de grote man bij Feyenoord die continue voor gevaar zorgde en enkele malen alleen voor de keeper kwam te staan. Wel zonder succes. Zijn sterke spel en watervlugge acties leidde wel tot een doelpunt maar doordat Mitchell te Vrede de bal in buitenspelpositie schampte werd de goal afgekeurd.

Maar hiervoor was Cissè al betrokken geweest bij de 0-1 van Verhoek. De Ivoriaan legde de bal terug op Verhoek die de bal zuiver in de rechterhoek kon plaatsen.

Na rust stuurde coach Ronald Koeman een nieuwe formatie het veld in met vooral spelers die afgelopen seizoen basisspeler waren. Nu was het de andere flankspeler, Ruben Schaken, die moeiteloos zijn acties maakten en zijn directe tegenstander meerdere keren makkelijk voorbij ging. Zo kon Manu later in de wedstrijd op een goede voorzet van Schaken de 0-5 binnenschieten.

Graziano Pellè maakte die middag maarliefst drie treffers en Vormer vond het net met een heerlijk afstandsschot. Immers kopte nog een schot van Schaken door die daarop in het doel belandde. Met deze 0-7 overwinning is de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2013-2014 goed begonnen voor Feyenoord.

Sportclub Feyenoord - Feyenoord

21' 0-1 Verhoek
49' 0-2 Pellè
63' 0-3 Vormer