HHC Hardenberg-Feyenoord

HHC Hardenberg-Feyenoord - 11 Juli 2013

Feyenoord heeft opnieuw overtuigend gewonnen, ditmaal van HHC Hardenberg. Het werd 0-6 in het voordeel van de Rotterdammers mede dankzij een hattrick van Mitchell te Vrede. In de derde oefenwedstrijd van het seizoen liet de ploeg van Ronald Koeman opnieuw geen tegentreffers toe. EK-gangers Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Tonny Vilhena en Harmet Singh maakten na een uur spelen hun eerste minuten van het seizoen na een korte vakantie.

Er bestond wat onzekerheid over het inzetten van Graziano Pellè vanwege een lichte blessure. Daarop werd besloten Te Vrede een kans te geven na zijn sterke optreden tegen FC Horst (4 goals). Ook in deze wedstrijd was de lange spits van grote waarde. Te Vrede wist nu drie keer het net te vinden en alle doelpunten kwamen tot stand na voorzetten of hoekschoppen die door Te Vrede overtuigend werden binnen gekopt.

Daarmee was hij in zijn eentje verantwoordelijk voor de ruststand. Na rust continueerde Feyenoord het goede veldspel van de eerste helft door een hoog tempo te hanteren en de tegenstander nauwelijks gevaarlijk te laten worden. Dat resulteerde in een goal van John Goossens na een uur spelen. Goossens volleerde de bal hard in het doel na een één-tweetje met Te Vrede.

Dit was het laatste wapenfeit voor de tien veldspelers die direct daarop werden gewisseld. De 5 EK-gangers kregen hun eerste speelminuten. Twee van zorgden ervoor dat de score nog wat hoger uitviel. Eerst was Vilhena  trefzeker tien minuten voor tijd en Singh bepaalde de eindstand op 0-6.

15’ 0-1 Te Vrede
22’ 0-2 Te Vrede
41’ 0-3 Te Vrede
59’ 0-4 Goossens
80’ 0-5 Vilhena
87’ 0-6 Singh

Opstelling Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Vormer, Immers, Goossens; Verhoek, Te Vrede en Cissé.

Opstelling Feyenoord na 60 minuten: Lamprou; Van Deelen, De Vrij, Martins Indi, Woudenberg; Singh, Clasie, Vilhena; Schaken, Achahbar en Sleegers.