Serc

Hellas Verona-Feyenoord

Hellas Verona - Feyenoord woensdag 24 juli

Feyenoord heeft tegen het Italiaanse Hellas Verona geen overwinning kunnen boeken. Er werd met 1-0 verloren door een vroege treffer van Luca Toni. Ondanks een overwicht was Feyenoord niet bij machte dit recht te zetten in het restant van de wedstrijd.

Met legio doelkansen en 60% balbezit was Feyenoord de bovenliggende partij. Dit wist de ploeg van Ronald Koeman echter niet te vertalen in doelpunten. Het kwam al vroeg op achterstand na 7 minuten toen Toni op aangeven van Taleb de bal hard in de verre hoek legde.

De Rotterdammers herstelden zich na deze tegentreffer en trokken het spel naar zich toe. De weg naar het doel werd gevonden maar keeper Rafael was meerdere keren een sta in de weg. Zo was Pellè dichtbij een doelpunt nadat hij vanuit een hoekschop keihard uithaalde maar de keeper de bal in een uiterste inspanning de bal over het doel tikte. 

Het spel vlakte daarna wat af van de uitploeg. Koeman probeerde met verse krachten alsnog het verschil te maken. Veel kansen leverde dit niet meer op. Clasie en Manu waren nog gevaarlijk maar konden een nederlaag niet voorkomen. Ondanks een intensieve trainingsweek bleven de spelers gaan voor een overwinning maar uiteindelijk stapten ze met een kleine nederlaag van het veld.

Opstelling en scoreverloop

Hellas Verona – Feyenoord 1-0

Scoreverloop:
7’ 1-0 Toni

Scheidsrechter: Dino Tommasi

Geel: Janmaat, Nelom, Martins Indi (Feyenoord)

Opstellingen:
Hellas Verona:
Rafael (46’ Nicolai); Cacciatore, Agostini (46’ Jankovic), Donati (46’ Albertazzi), Maietta; Jorginho (46’ Bianchetti), Hallfredsson (60’ Laner), Moras (46’ Cirigliano); Gomez Taleb (60’ Sgrigna), Toni (46’ Cacia) en Martinho (60’ Rivas).
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Vormer, Immers (63’ Singh), Vilhena (63’ Clasie); Verhoek (70’ Manu), Pellè (46’ Te Vrede) en Cissé (80’ Goossens).