Feyenoord-Getafe

Goede generale voor Feyenoord tegen Getafe

Een week voor de competitiestart heeft Feyenoord een overwinning geboekt op het Spaanse Getafe. Het werd in De Kuip 3-1 door goals van Lex Immers, Wesley Verhoek en een eigen goal van de doelman van Getafe.

De Rotterdammers waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en konden dat ook uitdrukken in doelpunten. Opvallend aan de opstelling van Feyenoord was dat precies dezelfde namen aan de aftrap verschenen als tegen NAC Breda, de laatste competitiewedstrijd van vorig jaar. Er vertrokken deze voorbereiding geen grote namen en ruimte voor versterking is er niet in het budget.

De supporters die op de wedstrijd waren afgekomen waren benieuwd om te zien waar de ploeg van Ronald Koeman stond na een voorbereiding met overwinningen op amateurclubs. Zij zagen een sterk Feyenoord dat goed combineerde en de tegenstander vroeg afjaagde. Dat leidde tot een handvol kansen in de eerste helft terwijl de Spanjaarden slechts een keer gevaarlijk werden uit een snelle counter.

Immers zorgde voor de 1-0 na een heerlijke lob van Vilhena. Immers kon de bal aannemen, de keeper omspelen en afronden. De 2-0 viel vlak na rust. Het was een merkwaardig doelpunt. Pellè schoot de bal op de keeper die losliet en de bal kwijt was en vervolgens zelf over de doellijn werkte.

Het antwoord van Getafe kwam echter al snel. Drie minuten na de 2-0 schoot Gavilan een afvallende bal geweldig binnen van grote afstand en liet Erwin Mulder kansloos.

Door de vele wissel kwam de rem een beetje op het spel van Feyenoord te staan maar waren ze nog steeds de baas op het veld. Cissé en Verhoek waren verantwoordelijk voor de 3-1. Verhoek scoorde na een voorzet van Cissé over de linkerkant.

Feyenoord – Getafe CF 3-1

19’ 1-0 Immers
49’ 2-0 Moyá (e.d.)
52’ 2-1 Gavilan
76’ 3-1 Verhoek

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Sarabia, Miku (Getafe CF)

Feyenoord: Mulder; Janmaat (85’ Van Deelen), De Vrij (46’ Nelom), Mathijsen, Martins Indi; Clasie (85’Sleegers), Immers (72’ Singh), Vilhena (63’ Vormer); Schaken (63’ Verhoek), Pellè (79’ Te Vrede) en Goossens (71’ Cissé).

Getafe CF: Moyá; Valera, Lopo Garcia, Rafael, Roberto Lago; Michel (71’ Borja), Xavi Torres (71’ Moquera Oliver), Lafita; Pablo Sarabia (67’ Alvaro), Gavilán (67’ Escudero) en Colunga.