Serc

FC Horst-Feyenoord

FC Horst-Feyenoord - 9 Juli 2013

Feyenoord heeft dinsdagavond haar tweede oefenwedstrijd afgesloten met een 0-10 overwinning op FC Horst. Mitchell te Vrede eiste een hoofdrol op door vier keer te scoren. Ook Manu was op dreef met drie goals en Pellè was ook nog één keer trefzeker, net als Immers. Een verdediger van de tegenpartij werkte ook nog een bal in eigen doel.

Trainer Ronald Koeman stuurde na rust elf nieuwe namen het veld in zodat iedereen speeltijd kreeg. De 5 EK-gangers kregen nog geen speeltijd en zullen hun rentree a.s. zaterdag maken tegen ASWH. Ronald Graafland moest zich in na een uur spelen laten vervangen nadat hij in botsing was gekomen met een aanvaller. Hij stond toen net een kwartier in het veld.

Feyenoord hanteerde een hoog tempo en gaf de tegenstander weinig lucht. Dit resulteerde in zes goals voor rust. Manu was hierin de grote man met drie treffers. Zijn snelle acties en behendigheid leverde een hoop problemen op voor de verdediging van FC Horst.

Immers en Pellè bepaalde de ruststand op 0-6. Immers schoot van dichtbij raak en Pellè rondde een steekpass van Vormer koel af. 

Na rust was het tempo uit het spel en kon Feyenoord er maar moeilijk door komen. De eindstand mondde uit in een dubbele score dankzij Te Vrede. De spits scoorde in tien minuten maarliefst 4 keer.

Opstelling en Scoreverloop

Scoreverloop:
5’ 0-1 Manu
7’ 0-2 Immers
11’ 0-3 Manu
24’ 0-4 E.d.
29’ 0-5 Manu
36’ 0-6 Pellè
70’ 0-7 Te Vrede
71’ 0-8 Te Vrede
75’ 0-9 Te Vrede
79’ 0-10 Te Vrede

Scheidsrechter: Roelof Luinge
 
Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Lamprou; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Vormer, Immers, Goossens; Schaken, Pellè en Manu.
Tweede helft: Graafland (65’ Lamprou); Van Deelen, Ramsteijn, Kongolo, Woudenberg; Steenvoorden, Sleegers, Achahbar; Verhoek, Te Vrede en Cissé.