FC Dordrecht-Feyenoord

FC Dordrecht - Feyenoord - 20 juli 2013

Feyenoord is het niet gelukt te winnen van FC Dordrecht in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Het werd in Dordrecht 1-1 nadat Feyenoord lang op voorsprong stond maar FC Dordrecht laat in de wedstrijd alsnog langszij kwam.

De Rotterdammers kwamen op voorsprong nadat de doorgebroken Martins Indi naar de grond werd gebracht binnen het strafschopgebied. De bal werd op de stip gelegd en Pellè schoot beheerst binnen.

Feyenoord kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden maar het verzuimde dat ook te doen. Clasie speelde Immers knap vrij die één-tegen-één met de keeper kwam te staan maar faalde.

Maar FC Dordrecht kwam ook beter in de wedstrijd en dwong ook kansen af. In de tweede helft schoof Lamprou zomaar de bal in de voeten van de tegenstander waardoor Mathijsen adequaat moest ingrijpen om erger te voorkomen.

Nadat Koeman een aantal spelers had gewisseld was het veldspel van zijn ploeg ontregeld. De passing was onzuiver en de rust aan de bal was zoek.

Feyenoord herstelde zich enigszins daarna en creërde weer kansen en leek zo op weg naar de bevrijdende treffer. Het was echter Dordrecht dat scoorde. Lima kopte een corner indrukwekkend in de kruising. Feyenoord kon dit niet meer rechttrekken en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

FC Dordrecht – Feyenoord 1-1

8’ 0-1 Pellè (strafschop)

84’ 1-1 Lima

Scheidsrechter: Van Sichem

FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Lima, Wormgoor, Peersman; Kousemaker, Carrasco (75’ Vet), Post (75’Luckermans); Balrak (29’ Mayele), Alesic (84’ Potkamp) en Denzo (46’ Pisas).

Feyenoord: Lamprou; Janmaat (78’ Van Deelen), De Vrij (61’ Steenvoorden), Mathijsen, Martins Indi (61’Nelom); Clasie (61’ Vormer), Immers (46’ Sleegers), Singh (61’ Vilhena); Schaken, Pellè (46’ Te Vrede) en Goossens (61’ Cissé).