ASWH-Feyenoord

ASWH-Feyenoord - 13 Juli 2013

Op zaterdagmiddag heeft Feyenoord het trainingskamp in Ermelo afgesloten met een overwinning op ASWH. Het werd 0-5 met doelpunten van Pellè, Vilhena, Manu, Vormer en Steenvoorden. Een smet op de vriendschappelijke wedstrijd was het uitvallen van Ruben Schaken met een hoofdblessure.

In tegenstelling tot de eerder gespeelde oefenwedstrijden hadden de Rotterdammers het beduidend lastiger tegen ASWH. De ploeg van Koeman kon in de openingsfase maar moeilijk kansen creëren. Feyenoord kwam zelfs goed weg toen Martins Indi zich verslikte in een bal en daarmee de spits van de thuisploeg een grote kans bood. Mulder kon echter eenvoudig redden op het te slappe ingeschoten schot van de spits.

Dat was het sein om het tempo op te voeren. Dat gebeurde ook en Feyenoord kwam niet meer in de problemen. Er kwam meer gevaar voor het doel van ASWH en dat resulteerde in de eerste treffer voor Feyenoord. Pellè schoot uit de draai raak.

Vijf minuten later schoot Vilhena de 0-2 binnen vanaf elf meter. Sven van Beek ging neer in het zestienmetergebied en Feyenoord kreeg een penalty toegewezen. De jonge middenvelder schoot hard en laag raak.

Na rust wisselde Koeman zeven man en na een uur spelen nog eens drie spelers. Zo kreeg ook Elvis Manu weer een kans zich te laten gelden. Hij liet al zien in de vorige wedstrijden dat hij de weg naar het doel makkelijk weet te vinden. Ook nu weer was hij trefzeker. Tien minuten na rust schoot hij uit de draai de bal hard in de kruising.

Deze beauty van Manu was echter niet de mooiste van de middag. Vormer nam namelijk een afvallende bal in één keer op zijn pantoffel en zag de bal als een streep achter de doelman in het net belanden.

Het slotoffensief was weggelegd voor Steenvoorden. Hij bepaalde de eindstand op 0-5 door vanaf de zestienmeterlijn de bal in het doel te werken.

ASWH – Feyenoord 0-5

40’ 0-1 Pellè
45’ 0-2 Vilhena (strafschop)
56’ 0-3 Manu
70’ 0-4 Vormer
80’ 0-5 Steenvoorden

Scheidsrechter: Makkelie

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Mulder; Van Deelen, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie, Vilhena, Singh; Schaken (35’ Verhoek), Pellè en Goossens.

Tweede helft: Mulder; Van Deelen (60’ Janmaat), Ramsteijn, Kongolo, Nelom (60’ Woudenberg); Steenvoorden, Sleegers, Vormer; Verhoek, Pellè (60’ Te Vrede) en Manu.