PEC Zwolle-Feyenoord

Valse start voor Feyenoord in Zwolle

4 augustus 2013
Feyenoord heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg verloor in de blessuretijd met 2-1 van PEC Zwolle. De Rotterdammers kwamen nog terug van een achterstand door een goal van Schaken maar de thuisclub trok alsnog aan het langste eind door diep in de extra tijd de winnende goal te maken.

De eerste helft leverde niet veel spektakel op. Grote kansen bleven uit en Feyenoord kon geen echte vuist maken al was het wel de bovenliggende partij. PEC Zwolle was nog het dichtst bij een treffer via een prima vrije trap van Maikel van der Werff. Mulder keepte echter alert en keerde de inzet van de verdediger.

Aan de andere kant werd keeper Boer ook niet echt op de proef gesteld door Feyenoord. Immers had nog een aardige mogelijkheid maar kwam niet goed uit met zijn passen. Het ontbeerde de Rotterdammers aan creativiteit en lag het tempo te laag om het de tegenstander moeilijk te maken. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht waardoor er werd gepauzeerd met 0-0.

In de tweede helft kwam de wedstrijd tot leven met direct twee grote kansen aan beide kanten. Immers zag zijn kopbal net over het doel verdwijnen na een goede voorzet van Miquel Nelom.

Ronald Koeman probeerde met een dubbele wissel nog de wedstrijd te beslissen in Rotterdams voordeel. Vilhena en Verhoek kwamen erin voor Immers en Goossens maar het spel bleef slordig. Tot overmaat van ramp was PEC Zwolle wel trefzeker toen Mateusz Klich de bal in het doel werkte en daarmee de thuisploeg op voorsprong bracht.

Feyenoord was daarvoor de grip op de wedstrijd al aan het verliezen. Met een extra stormram in de persoon van Mitchell te Vrede kon Feyenoord nog een slotoffensief realiseren. Dit leidde tot de gelijkmaker toen Schaken een inzet van De Vrij verlengde met zijn hoofd.

Hierdoor ging de ploeg nog op zoek naar de overwinning maar verlieten ze het veld met een flinke kater omdat uitgerekend Fernandez de winnende treffer had gemaakt in de blessuretijd. Mulder had geen antwoord op de schuiver in de verre hoek en keert Feyenoord met lege handen terug uit Zwolle.

Stand>

PEC Zwolle – Feyenoord 2-1

65’ 1-0 Klich
87’ 1-1 Schaken
90+2’ 2-1 Fernandez

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Saymak (PEC Zwolle), Vormer, Vilhena (Feyenoord)

PEC Zwolle:
Boer (16’ Begois); Van Polen, Van der Werff, Broerse (80’ Van Hintum), Achenteh; Saymak (70’ Fernandez), Klich, Mokotjo, Mokhtar; Benson en Drost.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie (80’ Te Vrede), Immers (62’ Vilhena), Vormer; Schaken, Pellè en Goossens (62’ Verhoek).