NEC-Feyenoord

Wedstrijdverslag N.E.C. – Feyenoord 3-3 | 15 september 2013

Feyenoord heeft zondagmiddag op de valreep een punt veilig gesteld in de uitwedstrijd tegen N.E.C. In Nijmegen zorgde Bruno Martins Indi in de slotminuut voor de gelijkmaker. Feyenoord kwam in het Goffert Stadion tot twee keer toe op voorsprong, door doelpunten van Lex Immers en invaller Jean-Paul Boëtius, maar de thuisploeg kwamen beide keren snel langszij. Door een goal een kwartier voor tijd leek N.E.C. zelfs de winst te pakken, maar Feyenoord sleepte uiteindelijk nog een gelijkspel uit het vuur. Voor Boëtius betekende zijn optreden in Nijmegen zijn rentree na een knieblessure.

Dat Feyenoord in Nijmegen niet met een voorsprong de rust in ging, mocht de ploeg vooral zichzelf verwijten. In de jacht op de eerste uitoverwinning van het seizoen kwam Feyenoord sterk uit de startblokken, alleen had de ploeg te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Zodoende konden de meegereisde supporters in de eerste helft slechts eenmaal juichen, toen Immers na bijna een half uur spelen op aangeven van Tonny Vilhena boven zijn tegenstander uittorende en knap binnen knikte.

Afgezien van een schot van Michael Higdon, dat werd ingeleid door een slippertje van Stefan de Vrij en uitstekend werd gestopt door Erwin Mulder, wist N.E.C. tot de rust aan de andere kant van het veld weinig gevaar te stichten. Zodoende was het extra zuur dat de thuisploeg al snel na de openingstreffer de stand gelijk trok. De goal die daar voor nodig was mocht Feyenoord zichzelf aanrekenen. Weliswaar bracht Mulder nog redding op een schot van dichtbij van Navarone Foor, maar omdat de defensie vervolgens de bal niet opgeruimd kreeg mocht nieuweling Samuel Stefanik enkele ogenblikken later alsnog de gelijkmaker binnen tikken.

Ook na rust was het meeste balbezit voor Feyenoord, maar de ploeg sprong daar veel te vaak slordig mee om. Toch bleek bij vlagen dat wanneer Feyenoord even gas gaf, N.E.C. direct in problemen kwam. Zo mocht Graziano Pellè na geslaagde aanvallen tot twee keer toe aanleggen, maar de aanvaller raakte beide keren het houtwerk.

Het was uitgerekend invaller Jean-Paul Boëtius, die een half uur voor tijd zijn rentree maakte na vijf maanden blessureleed, die uiteindelijk het goede voorbeeld gaf voor Feyenoord. Binnen vijf minuten nadat de aanvaller in het veld was gekomen, werd hij de diepte in gestuurd door Immers. Boëtius bleef oog in oog met de keeper vervolgens uiterst koel en schoot beheerst binnen.

Daarmee zorgde hij niet alleen voor een ontlading op het veld, maar ook op de bank bij Feyenoord. Alle wisselspelers stonden daar op om Boëtius te feliciteren met zijn treffer. Lang duurde het feest alleen niet, want op het moment dat de reservespelers nog maar net zaten, stond de gelijkmaker al op het scorebord. Die was het gevolg van slordig defensief optreden van Feyenoord, dat na een schot op de paal uiteindelijk Victor Palsson de bal van dichtbij zag binnentikken.

Met nog twintig minuten te spelen was er nog tijd genoeg voor Feyenoord om die fout te herstellen, maar in plaats van zelf nogmaals te scoren, leek de ploeg ruim tien minuten voor tijd het deksel op de neus te krijgen. Wederom was het defensieve optreden van de ploeg niet vlekkeloos, waardoor Stefanik na een voorzet vanaf links helemaal vrij voor het doel zijn tweede doelpunt van de middag mocht binnenschieten.

Dat Feyenoord toch nog een punt uit het vuur sleepte, was te danken aan een alles-of-niets tactiek in de slotfase. Die leverde uiteindelijk een doelpunt op van Martins Indi, die na een scrimmage voor het doel de bal het laatste zetje over de lijn gaf.

N.E.C. – Feyenoord 3-3

26’ 0-1 Immers

30’ 1-1 Stefanik

67’ 1-2 Boëtius

70’ 2-2 Palsson

77’ 3-2 Stefanik

90' 3-3 Martins Indi

Scheidsrechter: Blom

N.E.C.: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz (63’ Cmovs), Conboy; Stefanik, Palsson, Foor (87’ Stutter); Jantscher, Higdon en Rieks (79’ Hemlein).

Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen (80’ Te Vrede), Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken (63’ Boëtius), Pellè en Armenteros (77’ Goossens).