Serc

Feyenoord-PEC Zwolle

Wedstrijdverslag Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 | 21 december 2013

Feyenoord gaat met een uitermate goed gevoel de winterstop in. Nadat koploper Vitesse en nummer drie FC Twente punten verspeelden, sloot de ploeg van trainer Ronald Koeman zaterdag het jaar 2013 zelf af met een overtuigende en meer dan verdiende overwinning op PEC Zwolle: 3-0. Feyenoord had de hele avond geen kind aan de bezoekers en stond dankzij twee goals van Lex Immers al bij rust op een 2-0 voorsprong. Jean-Paul Boëtius tekende in de tweede helft voor de derde Rotterdamse treffer.

Aan niets was te merken dat de Feyenoorders die tegen PEC Zwolle aan de aftrap verschenen een zware bekerwedstrijd in de benen hadden. Drie dagen na de slijtageslag tegen Heracles Almelo, die pas na 120 minuten en een strafschoppenserie werd beslist, maakte de ploeg vanaf de eerste minuut een frisse en zeer gemotiveerde indruk in De Kuip. Trainer Ronald Koeman, die in de twaalfde minuut op indrukwekkende wijze een steunbetuiging kreeg van het legioen na het overlijden van zijn vader afgelopen week, kon zodoende vanaf de zijlijn toezien hoe zijn ploeg een uitstekende eerste helft op de mat legde.

Het enige wat Feyenoord zich tijdens de eerste helft lange tijd mocht verwijten, was dat het grote overwicht aanvankelijk niet werd uitgedrukt in de score. Al in de eerste tien minuten van het duel had de ploeg afstand kunnen nemen van PEC Zwolle, toen Lex Immers en Jean-Paul Boëtius om beurten in kansrijke positie opdoken voor het vijandelijke doel. Met name de vleugelaanvaller had moeten scoren, maar oog in oog met doelman Diederik Boer raakte hij de bal volledig verkeerd.

Waar eerder dit seizoen het uitblijven van een voorsprong nog wel eens voor twijfel had gezorgd in het elftal, werd Feyenoord gaandeweg de eerste helft alleen maar sterker. De langverwachte beloning daarvoor volgde uiteindelijk in het laatste kwartier voor de rust. Nadat Immers al tweemaal op Boer was gestuit, kegelde hij de bal na ruim een half uur onhoudbaar in de verre bovenhoek. De voorsprong zorgde voor ontlading bij zowel de spelers als de supporters, die even later opnieuw konden juichen. Opnieuw was het Immers die het net vond, al mocht het doelpunt voor een groot deel op het conto van Jordy Clasie worden geschreven. De middenvelder joeg met succes door op Rochdi Achenteh, ontfutselde hem de bal en stelde Immers in staat zijn tweede van de avond te maken.

De wijze waarop zijn ploeg in de eerste helft op alle fronten werd afgetroefd, deed Ron Jans besluiten om in de rust al zijn drie wissels in één keer toe te passen. Feyenoord trok zich echter niets aan van de rigoureuze ingreep van de PEC-trainer en bleef in de tweede helft met dezelfde overtuiging als voor rust de aanval zoeken. Nadat Ruben Schaken en Graziano Pellè hadden verzuimd om het duel definitief in het slot te gooien, maakte Boëtius al vroeg in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde. Hij joeg de bal van dichtbij steenhard in het dak van het doel, waarmee hij de voorsprong van Feyenoord nog comfortabeler maakte: 3-0.

Het laatste restje geloof was daarmee definitief verdwenen bij PEC, dat rijp leek om met een veel grotere uitslag te worden teruggestuurd naar Zwolle. De ploeg werd in het restant van de wedstrijd echter gespaard door Feyenoord, dat mede vanwege de pittige afgelopen week duidelijk gas terug nam. Desondanks kwamen er diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar onder meer Schaken en de ingevallen John Goossens hadden het vizier niet op scherp.

Met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gözübüyük kwam er voor Feyenoord een einde aan het jaar 2013. Dat betekende niet alleen dat de 2000ste wedstrijd die de club in het betaalde voetbal speelde werd opgeluisterd met een overwinning, maar ook dat iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt met een zeer goed gevoel de feestdagen zal ingaan.

Opstelling en Scoreverloop

Feyenoord – PEC Zwolle 3-0

 Scoreverloop:

 33’ 1-0 Immers

 40’ 2-0 Immers

 55’ 3-0 Boëtius

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Nijland, Van Hintum, Thomas (PEC Zwolle)

Opstellingen

Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers (80’ Bakkal), Vormer; Schaken, Pellè en Boëtius (69’ Goossens).

PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Achenteh (46’ Van Hintum); Mokotjo, Drost (46’ Nijland), Klich; Thomas, Benson en Saymak (46’ Hiwat).