Feyenoord-NAC Breda

Wedstrijdverslag Feyenoord – NAC Breda 3-1 | 25 augustus 2013

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip op overtuigende wijze de eerste punten van het seizoen veiliggesteld. De ploeg van Ronald Koeman was veel te sterk voor NAC Breda, dat met 3-1 naar huis werd gestuurd. De overwinning van Feyenoord was vooral te danken aan een sterke eerste helft, waarin Graziano Pellè met twee goals de ruststand bepaalde. In de tweede helft tekende Pellè voor zijn derde van de wedstrijd en deed NAC iets terug via Joey Suk.

Toeschouwers die zonder voorkennis de wedstrijd tegen NAC Breda bezochten, zullen geen moment hebben vermoed dat ze op dat moment de hekkensluiter van de eredivisie aan het werk zagen. Voor wie Feyenoord zondagmiddag aan het werk zag, was het moeilijk voor te stellen dat dit de ploeg was die na drie speelrondes, plus de reeds op vrijdag- en zaterdagavond gespeelde duels van het vierde speelweekend, was gezakt naar de laatste plek op de ranglijst.

Feyenoord speelde in De Kuip met de gretigheid die de ploeg de afgelopen twee seizoenen achtereenvolgens de tweede en derde plaats in de eredivisie opleverde en liet bovendien zeer behoorlijk combinatievoetbal zien. NAC kwam er daardoor tot aan de rust geen moment aan te pas en mocht blij zijn dat het slechts met een 2-0 achterstand de eerste helft afsloot.

Telkens als Feyenoord het tempo in de wedstrijd even opvoerde, kwamen de bezoekers uit Brabant in de problemen. Zo kwam Samuel Armenteros na een kwartier spelen dicht bij een doelpunt in zijn eerste wedstrijd als Feyenoorder in De Kuip. De aanvaller had de bal voor het binnenkoppen, maar vond keeper Jelle Ten Rouwelaar op zijn weg. Een kwartier later was Armenteros zelf vanaf links de aangever, waarna Pellè voorlangs schoot.

Pellè liet daarmee een grote kans op de openingstreffer liggen, maar hij revancheerde zich al binnen een paar minuten. Dat gebeurde nadat Jordy Clasie vanaf de linkerkant van het veld aan mocht leggen voor een vrije trap en vervolgens het hoofd van de Italiaanse spits vond. Die kopte knap tegendraads binnen en liet daarmee het legioen voor de eerste maal juichen.

Daarmee had Feyenoord de meer dan verdiende voorsprong te pakken, al liet de ploeg vanaf de aftrap die volgde blijken dat het geen genoegen nam met de marge van één goal. Direct nadat de bal was veroverd werd weer snel de diepte gezocht door achtereenvolgens Ruben Schaken en Clasie. De laatste leverde een steekpass af richting Pellè, die met een bekeken schot een minuut na zijn eerste doelpunt ook zijn tweede van de middag liet aantekenen.

De wedstrijd leek definitief gespeeld toen Pellè vroeg in de tweede helft uit opnieuw een uitstekende voorzet van Armenteros met een kopbal zijn derde van de middag maakte. Feyenoord mocht het zichzelf desondanks aanrekenen dat het NAC de kans bood om nog terug te komen. Uit een hoekschop mocht eerst Kees Kwakman op doel koppen, waarna Joey Suk uit de rebound binnentikte.

Mede doordat Feyenoord zich in het restant van de wedstrijd iets verder in liet zakken dan tot voor de tegengoal het geval was, kwam de winst niet meer in gevaar. NAC deelde enkel nog wat speldenprikjes uit, waardoor Feyenoord de voorsprong eenvoudig kon consolideren en het voor het eerst dit seizoen feest was in De Kuip.

Feyenoord – NAC Breda 3-1

37’ 1-0 Pellè

38’ 2-0 Pellè

53’ 3-0 Pellè

58’ 3-1 Suk

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Clasie (Feyenoord), Poepon, Bodor, Verbeek, Suk (NAC Breda)

Feyenoord: Mulder; Janmaat (72’ Van Beek), De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie (90’ Vormer), Immers, Vilhena; Schaken, Pellè en Armenteros (79’ Goossens).

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Kwakman, Bodor; Verbeek (60’ Gilissen), Sarpong (68’ Seuntjens), Buijs; Poepon (64’ Hooi), Suk en Lurling.