Feyenoord-FC Twente

Einde aan lange ongeslagen thuisreeks na zwaar verlies tegen FC Twente

11 augustus 2013
Voor het eerst sinds 5 november 2011 heeft Feyenoord weer eens een thuisnederlaag geleden. Zondagmiddag was FC Twente veel te sterk voor de Rotterdammers die de wedstrijd met negen man eindigden. Debutant Van Deelen werd van het veld gestuurd net als De Vrij na zijn tweede gele kaart, zodoende kon FC Twente uitlopen naar een 1-4 overwinning.

Jordy van Deelen nam de rechtsback positie over van de geblesseerde Daryl Janmaat en dat betekende zijn debuut in de hoofdmacht. Tevreden zal hij niet terugkijken op dit eerste optreden. Na een overtreding te zijn begaan in het zestienmetergebied, legde arbiter Liesveld de bal op de stip en bestrafte hij Van Deelen zwaar met een rode kaart. Op dat moment stond het nog 1-1 in De Kuip waarop Dusan Tadic de strafschop benutte en de Tukkers op een voorsprong zette.

Daarvoor was Graziano Pellè al belangrijk geweest voor de thuisploeg door met een kopbal uit een hoekschop van Clasie de 1-0 op het scoreboard neer te zetten. Voor rust bracht Kyle Ebicilio de stand alweer gelijk. Nadat Erwin Mulder een schot op doel nog wist te keren kon de oud-Feyenoorder eenvoudig de rebound verzilveren.

Acht minuten na de 2-1 van Tadic uit een strafschop begin De Vrij een stevige charge en dat kwam hem op zijn tweede geel van de wedstrijd te staan. Met negen man moest Feyenoord proberen de score beperkt te houden. De ploeg van Koeman had niks meer in te brengen en was gedwongen te verdedigen en tegen te houden. Met elf man kon Feyenoord ook niet veel kansen creëren en was het elftal veel zoekende naar de vrije man voorin.

Tot overmaat van ramp maakte Mathijsen een knullige overtreding en wees Liesveld wederom naar de stip. In een ontplofte Kuip van emotie en teleurstelling was Tadic voor de tweede keer rustig aan de bal en vergrootte de marge naar twee; 1-3.

Het verzet van Feyenoord was hiervoor al gebroken en liep de tegenstander uit naar een 1-4 overwinning. Castaignos rondde een mooie hakbal van Tadic hard en zuiver af achter doelman Erwin Mulder. Met nul punten uit twee wedstrijden staat Feyenoord 16e op de ranglijst. Aanstaande zondag staat de Klassieker in de ArenA op het programma.

Stand>

Feyenoord – FC Twente 1-4

29’ 1-0 Pellè
38’ 1-1 Ebecilio
58’ 1-2 Tadic (strafschop)
74’ 1-3 Tadic (strafschop)
79’ 1-4 Castaignos

Scheidsrechter: Liesveld

Geel: Mathijsen (Feyenoord)

Rood: Van Deelen (Feyenoord, 57’), De Vrij (Feyenoord, 2x geel, 65’)

Feyenoord: Mulder; Van Deelen, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken (68’Vormer), Pellè en Cissé (63’ Nelom).

FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers; Ebecilio (81’ Janssen), Eghan, Gutierrez; Promes (74’ John), Castaignos (85’ Zschusschen) en Tadic.