Serc

Stefan de Vrij

Stefan de Vrij - 05/02/1992

In het jaar dat Feyenoord de laatste UEFA Cup wint meldt een jonge Stefan de Vrij zich aan voor de jaarlijkse Talentendag. Nietsvermoedend traint de jeugdspeler van Spirit mee en wordt er uitgepikt door de scouts van Feyenoord. De pupil uit Ouderkerk blijkt het niveau op Varkenoord aan te kunnen en schopt het zelfs tot de nationale jeugdselecties. In 2009 beleeft hij mooie hoogtepunten. Met Oranje O/17 wordt hij tweede op het Europees Kampioenschap, terwijl hij daarvoor de clubcompetitie met Feyenoord O/17 heeft afgesloten met de landstitel.

Als kers op de taart krijgt hij ook nog eens zijn eerste profcontract aangeboden. Dit was nog maar het begin waarin de hoogtepunten zich achter elkaar opvolgden. Mario Been laat hem regelmatig meetrainen met het eerste elftal waarna hij in de bekerwedstrijd tegen de Harkemase Boys zijn debuut mag maken. Na het WK O/17 wordt hij definitief bij de selectie gehaald.

Vervolgens gaat het wederom hard met de onverstoorbare verdediger. De Vrij verovert een basisplaats in de tweede helft van het seizoen 2009/2010 als rechtsback en blijft daar de rest van het seizoen ook staan. Hij wordt geroemd om zijn rust aan de bal en laat zich niet imponeren door de grootste spitsen van de Eredivisie. Al snel wordt De Vrij bestempeld als één van de grootste talenten van Nederland.

In het seizoen 2010/2011 groeit hij naar een nog hoger niveau aan de zijde van Ron Vlaar. Samen vormen ze een sterk verdedigingsduo en speelt De Vrij 30 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers. De supporters zijn dan ook blij te horen dat het duo hun contract verlengt tot medio 2014. Ook onder de nieuwe trainer Ronald Koeman is hij een vaste waarde in het elftal. Door blessureleed moet hij zich terug knokken in de basis wat hij ijzersterk doet. Aan het eind van het seizoen 2011/2012 krijgt hij een uitnodiging voor een stage bij het Nederlands Elftal.

Ook in het seizoen 2012/2013 zet De Vrij een goede ontwikkeling door bij Feyenoord én het Grote Oranje. Onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal kwam hij tot 5 interlands. De stormachtige ontwikkeling van de verdediger leidde tot veel interesse van andere clubs. De Vrij zelf heeft echter de deur dichtgedaan voor een transfer deze zomer door zijn contract te verlengen tot medio 2015.