Serc

Sekou Cisse

Sekou Cisse - 23/05/1985

Aan het begin van het seizoen 2009/2010 maakt Sekou Cissé de overstap van Roda JC naar Feyenoord. De Rotterdammers troeven hiermee andere Nederlandse topclubs af die allemaal naar zijn diensten hengelen. De Ivoriaan verbindt zich voor 5 jaar aan de club.

Voor zijn komst naar Feyenoord heeft hij al een lange weg afgelegd die begon in Treichville, de geboortestad van de aanvaller. Treichville is een arme wijk in Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust. Om zijn droom als profvoetballer achterna te jagen meldt hij zich op tienjarige leeftijd aan bij de voetbalschool van Bibo. In 2003 wordt hij clubgenoot van Salomon Kalou wanneer hij op de voetbalschool Jean-Marc Guillou terecht komt.

Vervolgens toont Roda JC interesse en krijgt hij een uitnodiging voor een stage bij de Limburgers. Dit levert hem een contract op en speelt hij uiteindelijk 5 seizoenen. Hierin komt ruim 130 duels in actie.

Nadat hij de overstap naar Feyenoord heeft gemaakt laat hij al snel zien waar de positieve scoutingsrapporten op gebaseerd zijn. Toch zijn de eerste seizoenen geen groot succes voor de Ivoriaans International. Hij kampt met blessures waardoor hij in zijn tweede seizoen slechts één duel in actie komt.
Eenmaal in de tweede competitiehelft van zijn derde seizoen heeft hij definitief afgerekend met het blessureleed. Dit leidt echter niet tot een basisplaats in het seizoen 2012/2013 waarin hij plaats moet maken voor de revelatie van het seizoen, Jean-Paul Boëtius.