Serc

Ruben Schaken

Ruben Schaken - 03/04/1982

Na twee succesvolle seizoenen bij VVV-Venlo heeft Ruben Schaken de interesse gewekt van Feyenoord. De Rotterdammers nemen de rappe aanvaller in het seizoen 2010/2011 over waardoor hij op relatief late leeftijd dan toch de stap naar een grote club weet te zetten. Na avonturen bij Cambuur Leeuwarden en BV Veendam laat hij bij VVV-Venlo zien dat hij het iedere verdediger in de Eredivisie lastig kan maken.

Na een moeizame start in de Kuip, mede veroorzaakt door blessures waardoor hij zijn gebruikelijke niveau niet haalt, maakt hij indruk in zijn tweede seizoen. Hij laat zien waarom Feyenoord hem heeft aangetrokken door zijn snelheid, goede voorzetten en zijn mogelijkheden om zowel op de linker- als de rechterflank te kunnen excelleren. De ambitieuze aanvaller verovert dan ook al snel een basisplaats en wordt geroemd door trainer Ronald Koeman. Uiteindelijk speelt hij liefst 32 competitiewedstrijden wat zijn fitheid nog maar eens onderstreept.

In het seizoen 2012/2013 komt hij 31 duels in actie en vormt hij samen met Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius een van de gevaarlijkste aanvalslinies van de Eredivisie. Aan het begin van dat seizoen had Feyenoord het contract met Schaken al opengebroken en verlengt tot medio 2015 om zo interesse van andere clubs af te wenden.