Serc

Miquel Nelom

Miquel Nelom - 22/09/1990

Miquel Nelom doorloopt vanaf de D-junioren de gehele jeugdopleiding van Feyenoord. Om ervaring op te doen op het hoogste niveau wordt de linksback in de zomer van 2009 uitgeleend aan satellietclub Excelsior. In Oktober 2009 maakt hij zijn debuut in het betaalde voetbal.

Dat jaar bij Excelsior verloopt succesvol doordat promotie via de play-offs naar de Eredivisie wordt afgedwongen. Eenmaal op het hoogste niveau weet hij in het daaropvolgende seizoen een basisplaats af te dwingen op Woudestein. Hij valt op en zijn goede prestaties ziet hij beloond worden met een basisplaats in Jong Oranje en ook Feyenoord heeft hem weer op de radar.

Wanneer het seizoen 2010/2011 ten einde komt en Excelsior zich heeft weten te handhaven, komt de snelle verdediger tot een akkoord met Feyenoord over een terugkeer naar de Kuip. Hij stapt transfervrij over naar de club waar hij opgroeide. Vanaf het seizoen 2011/2012 is hij een vast onderdeel van de selectie en gaat hij concurreren voor een plaats op de linksback positie.

In de voorbereiding raakt hij echter geblesserd waardoor hij zijn debuut moet uitstellen. In de thuiswedstrijd tegen N.E.C. krijg hij zijn kans en maakt hij zijn officiƫle debuut voor de Rotterdammers. Uiteindelijk speelt hij 18 competitiewedstrijden in zijn eerste seizoen.

Door de komst van Joris Mathijsen in het seizoen 2012/2013 gaat Nelom de concurrentiestrijd aan met Martins Indi voor de linksback positie. Martins Indi krijgt de voorkeur van trainer Ronald Koeman maar Nelom krijgt ook speelminuten wanneer Martins Indi centraal achterin wordt geposeerd. Nelom speelt dat seizoen 20 wedstrijden voor de club uit Rotterdam-Zuid.