Serc

Kostas Lamprou

Kostas Lamprou - 18/09/1991

Kostas Lamprou kwam op veertienjarige leeftijd naar Nederland nadat hij indruk had gemaakt op een internationaal toernooi met de Griekse club Panathinaikos. Daarmee verdiende hij een stage bij Ajax maar kreeg hij te horen dat er geen plek voor hem was.

Dat is echter geen reden voor hem geweest terug te keren naar Griekenland. Hij laat zich niet uit het veld slaan en gaat voor een kans bij amateurclub Amstelveen. Feyenoord merkt hem op en nodigen hem uit voor een stage waar hij uiteindelijke wél wordt opgenomen in de jeugdopleiding.

Intussen is hij eerste keeper van Jong Griekenland geworden en maakt hij in het seizoen 2009/2010 zijn eerste minuten voor Feyenoord tijdens oefenwedstrijden in de voorbereiding. Een jaar later wordt hij uitgeleend aan Excelsior maar dat wordt geen succes. Hij speelt geen enkele officiële wedstrijd voor de Kralingers en wordt daarop teruggehaald in de winterstop. Terug in de Kuip wordt hij volwaardig selectie lid en zit hij verschillende keren op de reservebank tijdens Eredivisiewedstrijden. 

In het seizoen 2012/2013 krijgt hij een kans onder de lat doordat Erwin Mulder een blessure oploopt. Hij keept 12 wedstrijden maar moet aan het begin veel scepsis overwinnen vooral omtrent zijn lengte. De terugkeer van Mulder resulteerde voor Lamprou weer in een plaats op de reservebank.