Serc

Jordy Clasie

Jordy Clasie - 27/06/1991

Jordy Clasie doorloopt de gehele jeugdopleiding van Feyenoord vanaf de F-pupillen tot en met Feyenoord/Excelsior onder 19. Vervolgens gaat hij naar Excelsior om ervaring op het hoogste niveau op te doen.

Bij de Kralingers is hij vanaf het begin een revelatie. Ondanks zijn gebrek aan ervaring en jonge leeftijd is hij een van de sterkhouders van Excelsior. In zijn eerste seizoen maakt hij 32 wedstrijden vol en scoort daarin twee keer. Bovendien stelt hij lijfsbehoud veilig voor de satellietclub van Feyenoord.

Zijn goede prestaties zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Feyenoord handelt snel en nog tijdens het seizoen verlengen zij in februari al het contract van Clasie tot en met 2014. Aan de start van het seizoen 2011/2012 maakt hij deel uit van de selectie van Feyenoord waarin Ronald Koeman zojuist is aangesteld als nieuwe trainer. Onder Koeman weet Clasie direct een basisplaats te veroveren. Het middenveld van dat seizoen, bestaande uit El Ahmadi, Bakkal en Clasie, staat als een huis en is de basis voor een ijzersterk seizoen van de Rotterdammers. Clasie maakt indruk met zijn spelinzicht en drive en wordt een echte spelbepaler. Hij zal slechts één wedstrijd missen.

In het seizoen 2012/2013 weet hij dit kunststukje te herhalen en zal wederom maar één wedstrijd missen en bovendien weer uitgroeien tot een van de sterkhouders in het elftal van Koeman. Tot tevredenheid van de supporters en de club verlengt de middenvelder zijn contract tot en met 2016. Het seizoen wordt afgesloten op een derde plaats.