Serc

Graziano Pellè

Graziano Pelle - 15/07/1985

Feyenoord verbaast in de zomer van 2012 met het aantrekken van Graziano Pellè van de Italiaanse club Parma. De 1.93 meter lange spits wordt voor een jaar gehuurd om de Rotterdamse aanvalslinie te versterken. Tussen 2007 en 2011 speelde Pellè voor AZ nadat Louis van Gaal onder de indruk was geraakt van de Italiaan tijdens het EK O/21 en hem daarop naar Alkmaar haalde.

Pellè kan nooit helemaal overtuigen en zijn doelpuntenproductie sprak ook niet in zijn voordeel. Na afloop van het seizoen 2010/2011 keert de spits terug naar Italië waar hij voor Parma gaat spelen. Die club leent hem een half jaar later alweer uit aan Sampdoria.

Bij de start van het seizoen 2012/2013 is Feyenoord nog naarstig op zoek naar een balvaste en kopsterke spits. Trainer Ronald Koeman werkte voorheen samen met Pellè bij AZ en besluit hem op de slotdag van de transferperiode naar Rotterdam te halen. De Italiaan wordt voor een jaar gehuurd van Parma.

Eenmaal in de Kuip is Pellè een regelrechte sensatie. Vanaf het begin scoort hij aan de lopende band en is hij de pion in het elftal waaraan het spel wordt opgehangen. Met zijn doelpunten verrast hij vriend en vijand en groeit in Rotterdam uit tot een publiekslieveling. Met maarliefst 27 doelpunten in 29 wedstrijden is hij de belangrijkste man en houdt hij voor lange tijd de hoop op een kampioensfeest in leven. Feyenoord eindigt uiteindelijk op de derde plaats maar is de komende jaren wel verzekerd van de diensten van Pellè nadat de club hem definitief heeft overgenomen van Parma.