Serc

Erwin Mulder

Erwin Mulder - 03/03/1989

Erwin Mulder maakt al op 2 december 2007 zijn debuut in het eerste elftal bij Feyenoord, maar moet vervolgens meer dan een jaar geduld hebben voordat het tot een tweede optreden in Feyenoord één kwam. De talentvolle doelman, die vanaf de B-junioren bij Feyenoord speelt en verschillende nationale jeugdelftallen doorliep, wordt in het seizoen 2008/2009 verhuurd aan Excelsior. Mulder staat het volledige seizoen onder de lat bij de Rotterdamse club en doet zodoende de broodnodige ervaring op, om zich een jaar later weer aan te sluiten bij de Feyenoord-selectie.

Mulder kreeg van trainer Mario Been de kans om de concurrentie aan te gaan met Darley en Rob van Dijk, maar heeft de pech dat hij in de voorbereiding op het seizoen 2009/2010 geblesseerd raakt. Hij mist zodoende in eerste instantie de slag en moet aan het begin van het voetbaljaar genoegen nemen met een plek op het tweede plan.

Tijdens het seizoen 2010/2011 zorgt een blessure aan zijn vinger ervoor dat Mulder een groot deel van de eerste seizoenshelft aan zich voorbij moet laten gaan. Als hij na de winterstop weer fit is, wordt hij opnieuw aangewezen als eerste keeper. Uiteindelijk begint Mulder precies in helft van het aantal gespeelde competitiewedstrijden in de basis.

In het seizoen 2011/2012 groeit Erwin Mulder uit tot vaste eerste keeper van Feyenoord. De doelman speelt alle 34 wedstrijden en maakt daarin een uitstekende ontwikkeling door. Dat resulteert na het seizoen in een uitnodiging voor een trainingsstage van het Nederlands Elftal, waarmee Mulder wordt beloond voor een goed en constant seizoen. Op de dag nadat zijn stage erop zit, tekent hij bovendien een nieuw contract bij Feyenoord.