Serc

Daryl Janmaat

Daryl Janmaat - 22/07/1989

Daryl Janmaat keert in de zomer van 2012 terug op het oude nest. De van SC Heerenveen afkomstige verdediger komt transfervrij over naar Feyenoord. Janmaat speelde sinds de F-jes in de jeugdopleiding waarna hij in 2007 vertrok naar ADO Den Haag. In zijn debuutjaar komt hij 25 wedstrijden in actie. Daarmee verdient de rechtsback een transfer naar SC Heerenveen als opvolger van Gianni Zuiverloon. In Friesland ontwikkelt de aanvallende back zich tot een bepalende speler en zal in vier seizoenen 84 wedstrijden spelen. 

Janmaat groeit tevens uit tot jeugdinternational en speelt tot en met het seizoen 2009/2010 elf interlands voor Jong Oranje. Zijn transfervrije status in 2012 leidt tot veel belangstelling van clubs maar hij kiest voor een terugkeer naar de Kuip. Zodoende krijgt hij alsnog een kans zijn kwaliteiten te laten zien in Rotterdam.

Janmaat kende een vliegende start en dat bleef ook Louis van Gaal niet onopgemerkt. De bondscoach gaf hem een kans in de interland tegen Turkije. De rechtsback viel echter tegen en kreeg veel kritiek te verwerken. Hierna leek het erop dat Van Gaal voor Van Rhijn zou kiezen als vaste rechtsback. Later gaf hij Janmaat nog een tweede kans en die pakte de onvermoeibare back met volle overtuiging. Aan het eind van het seizoen 2012/2013 stond Janmaat op 13 interlands. Ook bij zijn club Feyenoord presteerde hij dat seizoen uitstekend en kwam hij maar liefst 33 wedstrijden in actie.