Serc

Bruno Martins Indi

Bruno Martins Indi - 08/02/1992

Bruno Martins Indi maakt als eerstejaars C-junior de overstap van Spartaan'20 naar Feyenoord. Hij doorloopt de gehele jeugdopleiding, tekent in 2009 zijn eerste profcontract en een jaar later wordt hij definitief toegevoegd aan de eerste selectie van Feyenoord.

Door een schorsing van André Bahia maakt Martins Indi zijn officiële debuut in de belangrijke wedstrijd tegen AA Gent in de Europa League. Zijn optreden is indrukwekkend waarin hij zich goed staande houdt en de critici zijn lovend over de talentvolle verdediger.

Tijdens zijn debuutjaar speelt hij 15 wedstrijden in de Eredivisie en maakt hij zijn eerste goal in de thuiswedstrijd tegen Willem II. In het seizoen 2011/2012 worden zijn kansen op een basisplaats vergroot door het vertrek van Tim de Cler. Nadat ook Kaj Ramsteijn een blessure oploopt krijgt de fysiek sterke Martins Indi veel speelminuten. Door een blessure van De Vrij komt hij op zijn favoriete positie centraal achterin te spelen naast Ron Vlaar. Zij vormen een uitstekend duo en daarmee dwingt hij definitief een basisplaats af. Na de terugkeer van De Vrij is hij van grote waarde op de linksback positie. Martins Indi boekt grote progressie en imponeert met zijn lengte, kracht en snelheid.

In het seizoen 2012/2013 komt hij tot 31 duels met name opererend als linksback. Martins Indi heeft meerdere keren gedurende het seizoen aangegeven liever op zijn favoriete positie centraal achterin te spelen. Trainer Ronald Koeman ziet echter geen reden om te tornen aan zijn centrale verdedigingsduo en met de buitenlandse interesse is het nog maar de vraag of hij aan de aftrap van het nieuwe seizoen zal verschijnen.