Heracles - AZ

Toechouwers: 9000

De feitjes: -

Dip

Almelo - Na de 2-0 nederlaag in Almelo is het een feit, AZ zit in een dip. Na eerdere nederlagen in de competitie tegen N.E.C en FC Twente en een gelijkspel tegen PAOK door tegengoal in laatste minuut. Naast een nederlaag verslechtert het spel ook met de wedstrijd, het was vanmiddag in Almelo weer niet best.

AZ begon de wedstrijd om 14:30 in het Polman stadion zonder de geschorste Gudelj en de gebleseerde Martens en verder was de selectie 100% fit omdat er afgelopen donderdag toen AZ aantrad tegen PAOK in Griekenland heel veel basiskrachten thuis bleven.

Na een voorzichtig begin van AZ kwam in de 12 minuut op achterstand door de goal van Bryan Linssen die na een onhandige actie van Ortiz die niet goed uitverdedigde, de bal lanngs Wuytens speelde en hem laag in de hoek binnenschoof 1-0.

Na de goal zakte de Heraclieden in en kreeg AZ een legioen aan kansen die allemaal onverzilverd bleven. het waren hele grote kansen maar AZ was heel slordig en had het gelluk nopu ook niet helemaal mee zitten. bij rust was de stand nog steeds 1-0 in het voordeel van Heracles.

Toen was er in de tweede helft precies het zelfde spelbeeld AZ was de betere ploeg en Heracles verdedigde. De goal bleef uit en de tijd vloog voorbij toen de Alkmaarders alles of niets gingen spelen counterde Heracles met Tanane eruit en strafde het genadeloos af 2-0 en AZ kon terug naar Alkmaar.