Serc

Oefenwedstrijden

Verassende overwinning op NAC

FC Den Bosch heeft vrijdagmiddag op verrassende wijze gewonnen van NAC Breda. In het oefenduel dat zonder publiek gespeeld werd, won de Bossche club met 1-2 door doelpunten van Benjamin van den Broek en Ralf Seuntjens.

FC Den Bosch heeft in competitief verband nog nimmer in Breda gewonnen, maar in dit oefenduel lukte het wonderwel. In de 27e minuut kopte captain Benjamin van den Broek de 0-1 binnen. Na rust scoorde Ralf Seuntjens de 0-2, eveneens met een kopbal. Enkele minuten later schoot Gill Swerts na een aanval door het midden de aansluitingstreffer tegen de touwen. En daar bleef het bij.

Bij FC Den Bosch maakte de Belg Jelle de Bock na rust zijn rentree bij FC Den Bosch.

bron: fcdbfans.nl

UDI '19-FC Den Bosch: 0-5

FC Den Bosch heeft de eerste wedstrijd in 2014 gewonnen. In Uden werd het 0-5 tegen UDI '19. FC Den Bosch speelde in de eerste helft met de basisselectie; in de tweede helft kregen bankzitters en beloften ook een kans.

Bij FC Den Bosch ontbrak Furhgill Zeldenrust. Barry Maguire viel vlak voor de rust uit. Hij had iets aan zijn rug en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. 

Opstelling FC Den Bosch eerste helft:
De Ruiter, Tahapary, Boddaert, Hofstede, Rutten, Maguire, Van den Broek, Seuntjens, Bakx, Quekel, Statie.

Opstelling FC Den Bosch tweede helft:
Simon van Beers, Sebregts, Hofstede (66' Boddaert), Buitenhuis, Casper van Beers, Kodalak, de Looijer, Kiliç, Boulghalgh, Thomassen, Statie.

Doelpunten: '6 Seuntjens 0-1 / '18 Maguire 0-2 / '38 Bakx 0-3 / '64 de Looijer 0-4 / '70 Kiliç 0-5

De foto is van de eerder gespeelde wedstrijd van 7 december 2013. Den Bosch won toen met 1-0 van VVV-Venlo. Doelpuntenmaker was Erik Quekel die door de Bossche fans uitgeroepen is tot beste speler van de maand.

bron: fcdbfans.nl
foto: Henk van Esch

RKVV Erp -FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen RKVV Erp met 1-11 gewonnen.
“Goed geoefend op doelpunten maken tegen Erp. Elf maal raak. Spelers waren gedreven en speelden met goede beleving”, meldde FC Den Bosch-trainer Ruud Kaiser op Twitter.

Deze wedstrijd kwam voort als tegenprestatie voor al die keren dat FC Den Bosch op het kunstgrasveld van Erp mocht trainen. Erp was de enige club met zo'n veld in de hele regio. En als dank kreeg de kersverse tweedeklasser een pak slaag van 1-11. FC Den Bosch had er een fijne sparringpartner aan als verdere voorbereiding van de competitie. 26 augustus wacht Jong FC Twente.

bron: denboschfc.nl