Serc

KNVB Beker

FC Den Bosch uit bekertoernooi

foto: Henk van Esch

FC Den Bosch heeft de tweede ronde in het bekertoernooi van de KNVB niet overleefd. In de Galgenwaard werd met 4-1 van FC Utrecht verloren. De wedstrijd werd vooraf ontsierd door een misplaatste grap van sommige Bossche fans. Bij het stadion was door hen een doodskist geplaatst en een spandoek opgehangen met de tekst 'Utrecht dood'. Het gevolg was dat de burgemeester van Utrecht Bossche supporters verbood de match bij te wonen. 

In de eerste helft kwam FC Den Bosch in het begin nauwelijks tot voetballen toe. Het werd helemaal weggespeeld en het was een wonder dat de schade voor rust beperkt bleef tot één treffer van Jens Toornstra.

De tweede helft was mogelijk nog erger. Het was weer Toornstra die al na twee minuten gemakkelijk tot scoren kwam. De eerst beste kans werd meteen daarop verzilverd. Een hoekschop van Toornstra werd door Markiet ingekopt. FC Utrecht ging helemaal los en Den Bosch leek klaar voor de sloop. Utrecht ging echter slordig om met zijn kansen en een onverwachte meevaller leek het tij enigszins te keren.

Mark van der Maarel maakte een eigen doelpunt: 3-1. Trainer Ruud Kaiser verving daarop Justin Tahapary door aanvaller Istvan Bakx waar hij even daarvoor Furghill Zeldenrust liet aanrukken in de plaats van Ralf Seuntjens. De gehoopte aansluitingstreffer kwam er nooit. De goalgetter van FC Utrecht, Steven de Ridder, schoot de Bossche club uit de beker: 4-1. En bijna werd het op het einde nog 5-1 maar de gifbeker was inmiddels al leeg.

bron: fcdbfans.nl

Opstelling en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch

Wesley de Ruiter (k) Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Jelle de Bock (cv) Justin Tahapary(lv) Hasan Kiliç (rm) Barry Maguire (cm) Maarten Boddaert (cm) Benjamin van den Broek (lm)  Ralf Seuntjens (ca) Erik Quekel (ca)

Wissels FC Den Bosch

Buitenhuis (in) De Bock (uit)  '63 minuut
Bakx (in) Tahapary(uit) '75 minuut
Zeldenrust (in) Seuntjens (uit) '75 minuut

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Aantal toeschouwers: 8850

Fotoserie

foto's: Henk van Esch