Serc

FC Den Bosch - Jong PSV

Seuntjens schiet twee maal raak tegen Jong PSV

foto: Henk van Esch

Spits Ralf Seuntjens bewees gisterenavond zijn waarde door FC Den Bosch de tweede overwinning te bezorgen. Toch leek het een benauwde avond te worden voor de thuisclub want al na vijf minuten schoot Farshad Noor van Jong PSV met een afstandsschot raak. Seuntjens kon door twee doelpunten de volle winst voor zijn club veiligstellen.

FC Den Bosch leek niet onder de indruk van de vroege tegentreffer. Het eerste doelpunt ontstond nadat de Bosschenaren in het eerste half uur kans op kans creëerde. Dat gebeurde dan ook in de twaalfde minuut. Na een kopbal van Erik Quekel die door keeper Nigel Bertrams werd gepareerd, lukte het  Seuntjens in de rebound makkelijk te scoren. 

Wouter de Vogel viel met een ernstige blessure uit; hij kon echt niet meer verder spelen tot grote woede van hemzelf. Istvan Bakx was zijn vervanger. De wissel had echter positieve gevolgen voor Den Bosch. Een goed opgezette aanval kort voor rust gaf Seuntjens de kans om zich fraai vrij te spelen en in de verre hoek te schieten: 2-1.

De tweede helft - zoals zo vaak - liet een ander beeld zien. FC Den Bosch schiep weinig kansen met uitzondering van een schot van Benjamin van den Broek. De gelijkmaker voor Jong PSV leek door een onzekere ogende Wesley de Ruiter eerder voor de hand liggen. Hij werd echter gered door zijn verdediger Jelle de Bock. De 'Seun' was weer eens the man of the match.

bron: fcdbfans.nl

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch

Wesley de Ruiter (k) Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Jelle de Bock (cv) Justin Tahapary(lv) Hasan Kiliç (rm) Barry Maguire (cm) Benjamin van den Broek (lm) Wouter de Vogel (la) Ralf Seuntjens (ca) Erik Quekel (ra)

Wissels FC Den Bosch

Bakx(in) De Vogel (uit)  '37 minuut
Boddaert (in) Kiliç (uit) '65 minuut
Boulghaigh (in) Quekel (uit) '84 minuut

 

21
FC Den BoschJong PSV
minuutspelerminuutspeler
'5Noor
'12Seuntjens
'40Seuntjens

 

Gele kaart: Justin Tahapary
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Aantal toeschouwers: 3673

bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie

foto's:Henk van Esch