Serc

FC Den Bosch - FC Volendam

FC Den Bosch ondermaats

FC Den Bosch presteerde ondermaats en de tweede thuisnederlaag is een feit. De ploeg ging met 2-4 tegen FC Volendam pijnlijk onderuit. Stijn de Looijer verving Maarten Boddaert, Alexander Mols speelde in de plaats van de geblesseerde Furghill Zeldenrust. De geschorste Moreno Rutten was weer van de partij. Maar het hielp allemaal niet.

Door ongelukkig uitverdedigen van Tim Hofstede kon FC Volendam in de 26ste minuut gevaarlijk uitbreken. Keeper De Ruiter kon de bal nog stoppen maar Marengo maakte in de rebound de 1-0. Vlak voor rust werd Hasan Kiliç onderuit gehaald (zie foto onder) in het zestienmeter gebied, maar scheidsrechter Otto kende hem geen strafschop toe tot grote woede van de Bossche spelers en trainer Ruud Kaiser. Daarvoor had Kaiser de zeer matig spelende Stijn de Looijer laten vervangen door de nieuwe aanwinst Barry Maguire.

Een halve minuut na de aftrap van de tweede helft kon FC Den Bosch de bal na twintig seconden alweer naar de middenstip brengen. Tim Hofstede schoof de bal voor de voeten van een tegenstander die de bal paste naar Ton Overtoom die de bal in de verre hoek schoot: 0-2. Wouter de Vogel kreeg vlak daarna de kans voor de aansluiter maar schoot voor een leeg doel in het zijnet.

In de 56ste minuut werd aanvoerder Benjamin van den Broek vervangen door Jordy Thomassen. Het leek een gouden wissel want Thomassen schoot een afzwaaier in de kruising: 1-2. De korte opleving van Den Bosch werd door een fout van keeper Wesley de Ruiter snel gesmoord: 1-3. Een paar minuten later maakte Mols met een fraaie treffer de 2-3 en ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die werd echter nooit gevonden want het was een inschattingsfout van De Ruiter die de eindstand bepaalde: 2-4.

FC Den Bosch staat nu op de negentiende plaats met vijf punten uit zeven wedstrijden. Achilles'29 staat op de laatste plaats met vier punten maar moet morgen nog spelen tegen Jong Ajax. De laatste overwinning van Den Bosch is van 15 april en de laatste thuiszege dateert alweer van 8 maart tegen het ter ziele gegane SC Veendam. 

 

bron: fcdbfans.nl

Opstellingen en scoreverloop

Opstelling FC Den Bosch

Wesley de Ruiter (k) Moreno Rutten (rv) Tim Hofstede (cv) Jelle de Bock (cv) Alair Cruz Vicente (lv) Hasan Kiliç (cm) Stijn de Looijer (rm) Benjamin van den Broek (cm) Wouter de Vogel (lm) Alexander Mols (ca) Ralf Seuntjens (ca)

Wissels FC Den Bosch

Maguire (in) De Looijer (uit) '38 minuut
Thomassen (in) Van den Broek (uit) '55 minuut

Scoreverloop: 2-4

FC Den BoschFC Volendam
minuutspelerminuutspeler
60Thomassen28Marengo
67Mols46
Overtoom
63Mühren
78Laghmouchi

Scheidsrechter: Otto
Aantal toeschouwers: 3217

Gele kaarten: Alair Cruz Vicente, Stijn de Looijer, Hasan Kiliç


bron: fcdenbosch.nl

Fotoserie

foto's: Henk van Esch