Serc
Momenteel ben je hier:Serc/Auto/Skoda/Rijtesten Skoda

Rijtesten Skoda

De Skoda Rapid heeft een tweede carrosserievariant, de Spaceback. Wat is de toegevoegde waarde van deze hatchback ten opzichte van de al bestaande Rapid vijfdeurs met kont? Dat zoeken we uit.

Skoda lanceert komend voorjaar de derde generatie van de Octavia. En dat doet het volgens bekend recept. Het resultaat smaakt nu beter. Want ook de nieuwe editie van het model is zoals de traditie inmiddels wil goedkoper en ruimer dan z'n concurrenten. Maar de Octavia ziet er bovendien beter uit dan ooit, hij is rianter uitgerust en heeft allround rijeigenschappen die het gemiddelde ontstijgen.

De eerste Skoda Octavia Combi was een brave stationcar in het C-segment. De tweede generatie was een maatje groter. Nu maken we kennis met de derde editie, die is op zijn beurt ook weer gegroeid. Is het genoeg om aansluiting in het D-segment te vinden?

De Skoda Superb is gefacelift. Belangrijker, je kunt hem weer met 20 procent bijtelling krijgen! We pakken de Combi 1.6 TDI Greenline, die de leaserijder fiscaal voordeel biedt. Is de Superb na de eerste update in vijf jaar weer bij de tijd?