Serc
Momenteel ben je hier:Serc/Auto/Het verkopen van uw auto

Het verkopen van uw auto

Hoe krijgt u de beste prijs voor uw auto?

De meeste mensen ruilen hun auto in bij de dealer waar ze een nieuwe auto aanschaffen. De makkelijkste manier om de deal rond te krijgen over het algemeen, maar is het ook de beste manier? Of kost het u juist veel geld?

Meestal staan de dealers niet te trappelen om uw auto in te ruilen en zal de geboden inruilprijs meestal tegenvallen. Maar zelf verkopen..... Steeds van die enge mensen aan de deur die ook nog eens je auto afkraken en steeds weer een proefrit willen maken... dat is het ook niet helemaal.

Uiteraard is het maar net hoe je er zelf in staat en hoeveel tijd en moeite je er aan wilt besteden. Maar we zetten wat feiten over het verkopen van uw auto op een rij en we besteden uitgebereid aandacht aan alle mogelijke opties.

Inruilen bij de dealer

Voordelen

 • Lekker makkelijk
 • Snel zaken doen

Nadelen

 • Slechte prijs
 • Geen korting

Het gemak dient de mens en als u niet heel erg hecht aan de beste prijs dan is het inruilen van uw auto een prima optie. Wel mist u een dubbel voordeel want als u uw auto niet inruilt zult u zeer waarschijnlik meer voor uw oude auto terug kunnen krijgen. Maar ook zult u zonder inruil makkelik een korting kunnen eisen bij de dealer die kan variëren van 3% voor een gebruikte auto tot wel 7% voor een nieuwe. Zodra er sprake is van inruil zal een dealer een eventuele korting altijd direct verrekenen met de inruilprijs die hij voor uw auto wil betalen. Uw korting is dan met recht een sigaar uit eigen koker.

Zelf uw auto verkopen

Voordelen

 • Een betere prijs ontvangen
 • Betere mogelijkheden om korting op de nieuwe auto te krijgen. Dit kan u honderden Euro's netto voordeel opleveren.

Nadelen

 • Zelf advertenties plaatsen
 • Mensen aan de deur die ook meestal uw auto afkraken om zo een betere prijs uit te kunnen onderhandelen

Het zelf plaatsen van advertenties kan over het algemeen gratis op websites zoals Marktgigant. Wilt u echter dat uw auto door veel meer mesnen wordt bekeken dan is het aan te raden om een betaalde advertentie op Marktplaats te zetten. Door zelf uw auto te verkopen ontvangt u gemiddeld 15% meer voor uw auto en bovendien staat u sterk als u de dealer waar u uw nieuwe auto koopt om een aantrekkelijke korting vraagt. En uiteraard zal deze niet direct ''ja'' zeggen, maar neem van ons aan dat voordat u de deur uit bent die zelfde dealer al met 3% begint te schermen terwijl hij de uitgang blokkeert.

Voordelen

 • Nergens aan vast zitten
 • Een goed bod ontvangen

Nadelen

 • Inschrijfkosten €25
 • Zelf verkopen levert altijd nog iets meer op

Momenteel kunt u via deze site een gegarandeerd bod op uw auto ontvangen binnen 24 uur. Dit bod ligt over het algemeen tussen de inruilprijs en de prijs die u ontvangt als u uw auto particulier verkoopt ontvangt. Voor €25 meldt u uw auto aan en binnen 24 uur is deze verkocht. En u bent nooit verplicht het bod te accepteren (als u net nog iemand heeft gevonden die meer wil betalen)

De voordelen zijn groot want u kunt een mooie korting op uw nieuwe auto bedingen (uw winst) en bovendien is het gegarandeerd bod over het algemeen stukken hoger dan de inruilprijs. Het enige nadeel is dat het u een klein bedrag kost om uw auto aan te melden.